COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 1 021 208
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 645
Бледолилава, ти не можеш да си сигурна в това което казваш. Не за дядо коледа а за Бог че не същевствува.
Цитат
Явно не разбираш!
Забранява се струпване на хора. Затваря се всичко без хранителни магазини и аптеки!
Кое не е ясно?
Това прекрасно го разбирам, само продължавам да не разбирам защо вярващите са малоумници според много хора тук. Защото не изменят на Бог по време на епидемия до колкото разбирам и затова са малоумници.

# 646
  • София
Молят се и невежите да поумнеят, а слепите  паникьосани да прогледнат.😁
И какво им пречи да си се молят у тях си вместо да са с още амнайсе човека и млящейки един и същи кръст и лъжица? После тия баби и лели ще си нацелуват внучетата, които вероятно ще са безсимптомни или с леки симптоми, а тях (внучетата) ще ги нацелуват родителите им и ще ги пуснат на площадката пред блока с другите деца! После защо било пандемия - защото на голям % от население му липсва пънежа втория етаж!

# 647
Ок, дами, не ми се спори. До оня ден приказката беше,  че сме закъснели и трябвало да отидем вчера, сега приказката е, че всичко може да се отложи до. ...
Точно така. Ситуацията е динамична.
Вчера трябваше да хванем първите пациенти. Днес вече имаме огнища.
мисълта ми беше за другите болести, за които е важно да се почне лечение на време  и всеки ден забавяне може да  коства живот.

# 648
За пръв път пиша в темата, засега само ви четох. И аз съм уплашена като всички останали, седим си вкъщи, ходихме само до магазина днес, но са се взели мерки, мием си ръцете, гледаме да се пазим.
Интересно ми е какво е вашето мнение за развитието на нещата в близките седмици и очаквате ли скоро да се поуспокоят нещата, да може отново да се пътува и т.н?

# 649
  • Велико Търново
И аз си го мислех това за сирените, но наистина много хора може и да не издържат. А тези на които и без това им е забавно, само ще имат теми за обсъждане.

# 650
В Южна Корея се успокояват нещата, преминат е т.нар 'inflation point'.. за Италия и Иран е все още рано..

Скрит текст:

# 651
  • Варна

Бледолилава, в София ли сте? Направете си теста в Рамус. Обадете се на ДжиПито да ви предпише лекарства за корона ако е положителен теста и бъдете здрави. Hands Wave

Не знаех, че вече има лекарства за корона Simple Smile Не пишете заблуждаващи постове, моля.

# 652
Според мен нещата биха се нормализирали след пълна карантина.
До тогава заразата ще се разнася от приятел на приятел, от колега на колега, от град на град. И тепърва случаите ще растат.

# 653
Всеки силно вярващ в дома си има Библия и молитвеник. Щом иска да вярва, никой не го спира. Може в дома си да си запали свещ, да си отвори молитвеника и да се помоли, може да се прекръсти, може да си почете Библията. Може да си пийне светена вода, ако си е взел и си пази. Може да наръси дома си с нея и т.н. Не е нужно да се ходи и да се целуват иконите, да взимат всички причастие от една лъжица, а после да се натъпчат из ГТ и да пренесат заразата на още една камара народ. Вярата я има от хиляди години и именно тя е успяла да ни съхрани, когато човечеството е преминавало през какво ли не, но в този момент става въпрос за нещо много силно заразно и трябва някои ритуали да се ограничат

# 654
Съседите ми са ходили до Лидл в Бургас днес .
Пускали по двама души, минали спокойно на касите  , но бил крайно изпразнен  . Това към 11.30 сутринта .
Или се подготвят за новата седмица или някой в понапазарувал в повече преди тях .

# 655
  • на пистата
Изхвърляте ли ползваните ръкавици като се прибирате?
Ако нямате други?
Аз пръскам със спирт хубаво маската отвън и отвътре и я оставям да изсъхне.Сложила съм спира в пулвелизатор.Може и ръкавиците да се измият със спирт ако нямате други.

# 656
  • София
Бледолилава, в София ли сте? Направете си теста в Рамус. Обадете се на ДжиПито да ви предпише лекарства за корона ако е положителен теста и бъдете здрави. Hands Wave
Отново неадекватно предложение да пращате някой със съмнения в лаборатория!!! А лекарствата за корона - я кажете какви са, че май цял свят не ги знае ама джи питата ги знаели!!! Стига писахте глупости!

# 657
Вярващите не са малоумни. В тежки времена хората се уповават на вярата си. Разбира се могат да се въздържат от целуването на иконата точно в този момент, но докато Църквата не го забрани изрично не мога да разбера какво се припирате. Каноните не се менят при всеки повей на вятъра.

# 658
За пръв път пиша в темата, засега само ви четох. И аз съм уплашена като всички останали, седим си вкъщи, ходихме само до магазина днес, но са се взели мерки, мием си ръцете, гледаме да се пазим.
Интересно ми е какво е вашето мнение за развитието на нещата в близките седмици и очаквате ли скоро да се поуспокоят нещата, да може отново да се пътува и т.н?
моите виждания са от черни, по-черни и повярвай ми не искаш да ги четеш  Grinning

# 659
И аз си го мислех това за сирените, но наистина много хора може и да не издържат. А тези на които и без това им е забавно, само ще имат теми за обсъждане.
Много е важно самият призив какъв ще бъде. Аз не казвам той да гласи "Внимание, внимание извънредно положение", а нещо от сорта на "Молим всички граждани да спазват извънредната ситуация".

Общи условия

Активация на акаунт