COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 1 021 306
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 660
Единици са хората, които приемат на сериозно случващото се. Повечето са на мнение,че е просто грип, конспирация или начин за точене на евро средства .
Е не са виновни, като питаш някой защо мисли така ти се отговаря с опорните точки на телевизора от преди седмица. Само грип, само възрастните, и от грип  умират много и т.н.
Няколко седмици дезинформация няма да ги преборят с няколко дена разнопосчни призиви.
Не казвам, че са виновни. Просто казвам какво е положението. Страхувам се за близките ми хора. Майка, баба и дядо са си вкъщи и им носим храна и лекарства, но ММ е хипертоник и всеки ден е на работа заобиколен от хора, които не приемат ситуацията сериозно.

# 661
А собствениците на магазина за обувки, в който моя приятелка работи няма да затварят , имало дезинфектант и ръкавици ... имат и сайт , но не може... ще чакат клиенти ... безобразие!

# 662
  • Варна
мисълта ми беше за другите болести, за които е важно да се почне лечение на време  и всеки ден забавяне може да  коства живот.
Споменала си кашлица и температура, тях коментирам. Никой не е казал човек с инфаркт да не ходи в болница.

# 663
Според мен нещата биха се нормализирали след пълна карантина.
До тогава заразата ще се разнася от приятел на приятел, от колега на колега, от град на град. И тепърва случаите ще растат.

Тя отдавна се е разнесла. Ето някой беше писал по-нагоре че в Плевен в началото на януари върлувала някаква болест подобна на грип, но не съвсем.

Сега се сещам че преди Коледа сестра ми, която живее в Англия, изкара също някаква болест, която не беше грип според лекарката, но имаше много подобни симптоми...

# 664
  • Варна
bobby_me , помните ли от коя дата са първите случаи в Ю. Корея ?

# 665
Аз си мисля, дали ако пуснат от тези сирените, които са за извънредно положение "Внимание, внимание, техническа проверка", само че да казват, че трябва да си седим по домовете, тези на които още всичко им е шега, няма да вземат нещата по-сериозно?
И тогава вече ще има бум на инфаркти. То сега настана невъобразима паника. Съвременният човек е с крехка психика и чувствителна аура, макар и много модерен, за да почита Бога.

# 666
А собствениците на магазина за обувки, в който моя приятелка работи няма да затварят , имало дезинфектант и ръкавици ... имат и сайт , но не може... ще чакат клиенти ... безобразие!
Нямат право да работят, щом не са хранителен магазин или аптека. Да се обадят, да ги глобят.

# 667
  • София
Вярващите не са малоумни. В тежки времена хората се уповават на вярата си. Разбира се могат да се въздържат от целуването на иконата точно в този момент, но докато Църквата не го забрани изрично не мога да разбера какво се припирате. Каноните не се менят при всеки повей на вятъра.

Ако кажат на хората да се молят вкъщи или организират служба, примерно по БНТ, защото това е обществената телевизия, тогава им спира един поток от приходите - хората си купават свещи на входа, оставят дарения. Защо да го правят от БПЦ? Те са на нивото на фризьорката, която не иска да затвори салона, защото трябвало да плаща наем. Или като онези с нощните клубове, които правят "частни партита".

# 668
От утре искат, не искат ще затворят. Дано!

# 669
  • София
Вярващите не са малоумни. В тежки времена хората се уповават на вярата си. Разбира се могат да се въздържат от целуването на иконата точно в този момент, но докато Църквата не го забрани изрично не мога да разбера какво се припирате. Каноните не се менят при всеки повей на вятъра.
Никой не е казал да се смнят канони. Призива беше да затвоят тези бацилници, да се спе това струпване хора, целуване на ръце, икони, кръстове и т.н., както и да се спре облизването на 1 лъжица от амнайсе човека.

# 670
Интересно ми е какво е вашето мнение за развитието на нещата в близките седмици и очаквате ли скоро да се поуспокоят нещата, да може отново да се пътува и т.н?
Не. Никак няма да е скоро... Сега започва.

# 671
  • Другата България
Скрит текст:
Симтпомите, които описват, напълно отговарят на симптомите на мъжа ми, който е вече осми или девети ден с грип. Ние така сме решили, че грип. На лекар не е ходил, седи си вкъщи, аз излизам, но така или иначе съм с маска и ръкавици сред хора. Вчера и онзи ден се опита и мен да ме събори, появиха се болка в гърлото и някакви топли вълни, но температура не вдигнах. Аз от години не боледувам от грип, явно имам имунитет. Най-много някаква хрема или лек бронхит. Освен това усетя ли, че се разболявам, се мобилизирам здраво - никакво залежаване, колкото и да ми е зле. Та при сегашното положение изобщо не виждам смисъл да ходим на лекар. Седим си вкъщи, пием витамин Ц, ядем пилешка супа и се наблюдаваме. Ако се влошат нещата ще го мислим. Сега защо да ходим? Първо, ако не е коронавирус, защо да се бутаме в шамарите (болници и кабинети), където има вероятност да го пипнем? Ако е все пак КВ, но го караме леко като повечето хора, за какво да ходим да ангажираме лекари и ресурси, които ще трябват за тежко болните?

Тесла, прав си като цяло за ролята на религията за развитието на цивилизацията, макар в науката по-скоро да е причинявала регрес. Но дори и на децата рано или късно казваме, че няма Дядо Коледа, колкото и да е хубаво да вярват в чудеса. Глупаво е това, което правят в момента в църквите, ако е вярно. На мен лично ми е все едно. Всеки да си носи кръста (по християнски е това, нали?).

Бледолилава, в София ли сте? Направете си теста в Рамус. Обадете се на ДжиПито да ви предпише лекарства за корона ако е положителен теста и бъдете здрави. Hands Wave
В качеството си на каква съветваш хората да се набутват с пари за тестове, след като потребителката описва абсолютно адекватните мерки, които са предприели за момента? Да се обадят на ОПЛ да предпише лекарства за коронавирус?
Възможно ли е да има толкова наистина невежи, които без притеснение да пишат и да зраздават съвети на килограм точно тук, където четат изключително много хора?

# 672
  • Варна
Защо след като в Китай всичко се е развило за три месеца от средата на декември до средата на март и сега затихва трайно, се говори че пиковия момент в Бългаия щял да е септември?

# 673
  • София
Отново неадекватно предложение да пращате някой със съмнения в лаборатория!!!
Afrodita, не е неадекватно предложение, ето цитат от сайта на лабораторията. Очевидно не ходят по домовете.
Прием на пациенти в „СМДЛ РАМУС“ ООД
Прием на пациенти за доказване или отхвърляне на инфекция с коронавирус, се осъществява само в централата на лабораторията в гр. София, ж.к. Дружба 1, ул. „Капитан Димитър Списаревски“ 26. За целта е обозначена отделна манипулационна.

# 674
Защо след като в Китай всичко се е развило за три месеца от средата на декември до средата на март и сега затихва трайно, се говори че пиковия момент в Бългаия щял да е септември?
сигурно защотото не сме Китай  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт