COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 979 818
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 6 390
  • Germany
Понеже тук много се пише за Италия, че била сама. Как си представяте помощта, която трябва да и се окаже? Пари се отпуснаха от Европейският съюз. Ок. Друго какво? При условие, че във всички държави е почти едно и също положението. Маски и защитно облекло не достигат. Лекари също. Каква да е помощта?

# 6 391
В този ред на мисли - нетъкан текстил добра идея ли е? Няколко слоя? Това в допълнение на платнените маски?

# 6 392
Ама тая молекула не си лети във въздуха като муха! Вие как си го представяте това? Тя е в пръските от кашлица / кихане, тя не си лети самостоятелно, моля ви! Маската спира пръските при кихане/кашлица.
Затова ли затвориха асансьора в нашия супер? Лети си като стой та гледай, както в асансьора, така и в ГТ. Иначе защо ще спазваме социална дистанция? Защото сме далекогледи?

Sweat Smile Спазваш социална дистанция, за да не попаднат върху теб пръски от другия човек, при говор/кихане/кашлица, за да не пипнеш повърхност, по която са попаднали пръски, заразени с коронавирус. Затова са ви затворили асансьора. Стига вече глупости. Това е вирус като всички останали спрямо размера си и начина си на разпространение. Не е някакъв супервирус с крила, който само те дебне да излезеш навън и влетява през всички отвори на тялото ти.

# 6 393
Всъщност може би дори и от платнените маски би имало някакъв ефект, ако се спазва И дистанция. А  ми прави впечатление как много от колегите ми разчитат на платнената маска и продължават да се завират в теб като ти говорят. Та не знам дали няма да се получи обратен ефект.
Чудесна новина за хинина! Точно поотминаха няколко дни от последния ми антибиотик, та довечера може да ударим по един джин с тоник профилактично.

# 6 394
  • Bulgaria
От всичката тази информация аз си мисля, че реално в Италия има поне няколко пъти повече заразени, отколкото тези, които са потвърдени и виждаме в статистиката. То, явно не само там е така. Което е и добра, и лоша новина. Там използват ли хлорохин?

# 6 395
  • София
А какво става днес в Ухан - вчера се похвалиха с цифрата 0, а днес?

# 6 396
Това е вирус, не е дрон.

Дистанция от два метра трябва да се спазва, защото при говорене, кихане, кашляне вирусът се разпръсква на разстояние до два метра. Ако не намери къде да се "закачи" през това време (жив приемник /през носа, очите или устата/) той пада върху повърхностите и земята.

Обяснено е и се обяснява на разбираем език в клипчетата, които въртят целодневно по БТВ, Нова и Канал 3. Вероятно и по други, но следя само тези. Въпросните клипчета са на СЗО и CDC, могат да бъдат намерени в сайтовете им.

# 6 397
  • BG
Скрит текст:
Скрит текст:
В какъв? Приятелско семейство и двамата работят в казина, пуснаха ги в принудителен неплатен отпуск, с две деца са без лев доходи незнайно докога.
Няма значние какъв - какъвто има наличен, каквто прецени работника, все тая. Наистна ли смяташ, че при този силнозарзаен вирук е крайно неотложно казината да рботят? Айде по-сериозно! Знам, че много хора си мислят "на мен не може да ми се случи" или "аз съм млад и ще го мина на крак", ама не мислете само за собствените си д-та! Има хора, които няма да го преживяет, други ще останат с осъкатени дробове и т.н. - точно това е целта на седенето вкъщи - да се минимизират щетите. Иначе ако всичко си върви  по старо му и приятелите ти ходят на работа, разболят се и легнат тръшнати от вируса - кой ще им дава 2 + месеца заплати (толкова е лечението и 21 дена карантина след това)?

И как точно си представяш всички да си седят вкъщи? Уволняват те или те пускат в неплатен отпуск, нямаш спестявания, какво ще ядеш? През 2 поста повтаряш едни и същи неща - стой си вкъщи щом можеш, всеки има глава на раменете си, за да прецени как да си живее живота.
Уволнения не, не е нужно, все пак след тази криза работата следва да премине към нормален режим, не е ужно тепърва да се търсят работници. Ти да не си от тези, които са с айфон, бюст или друга глезотия на кредит?  И не, явно няма всеки глава на раменете си с която да мисли рационално, а мислите само за собственте си д-та и то не много логично. Разбери, че в моменти на криза, като сешната, няма как всеки да е удовлетворен на 100% и здравето и живота на хората е по-важно от това на някой да не му закъснее заплатата с 1 месец! Недоумявам, как може да слагате собственото си заплащане пред живота и здравето на околонте?!
Това може да го каже само човек, който не се чуди с какво ще си храни детето и с какво ще си плати сметките. Аз съм самотен родител и нямам кредити и ипотека, но ако другият месец съм неплатен отпуск (този съм платен) не знам как ще оцеляваме. И заплатата ми не е хиляди, че да спестявам. Ама то много лесно отстрани да лаеш. Не знам кое р=е по-лошо-да се гътнеш от вируса или от мизерия!
Не съм казала, че е лесно, а че следва да се мисли рационално и глобално, не само за себе си. Живеем в общество и сме в определена зависимост като вид. Ти как предлагаш да се спре вируса? Всеки да си ходи на работа и накрая като в джунглата - който оцелее оцелее, другите - да не са се заразявали? Така ли? Ако намериш предложение, в което хем да се спре вируса, хем живота на хората да е както преди ще ми е много интересно да го чуя, мисля и на ръководствата на доста държави също Simple Smile .
Може навсякъде да се въведе правило да се влиза един по един за кратко и повече дезинфеция. Един пример-строежите на блокове не спрират, въпреки че строителните работници работят без маски, нямат течаща вода, та камо ли сапун и не са на метър и половина като гледам.

# 6 398
В този ред на мисли - нетъкан текстил добра идея ли е? Няколко слоя? Това в допълнение на платнените маски?
Всяка маска е по-добре от нищо. Нетъкания текстил е по-добре от тъкания, но все пак да не е от най-рехавия, защото има например нетъкан от който шият бонета и той е съвсем рехав. Иначе като се шият маски трябва да се търси баланс между това да са достатъчно плътни, но все пак да може да минава въздух.

# 6 399
  • Насред хаоса
Понеже тук много се пише за Италия, че била сама. Как си представяте помощта, която трябва да и се окаже? Пари се отпуснаха от Европейският съюз. Ок. Друго какво? При условие, че във всички държави е почти едно и също положението. Маски и защитно облекло не достигат. Лекари също. Каква да е помощта?
Не става въпрос само за Италия - всяка от останалите страни може да се окаже в това положение. Какво направиха солидарните - ами оказа се, че от цялата им политика и прехвалена икономика резултатът сега е хаос, невъзможност на здравните системи да се справят, дефицит на жизненоважни продукти и шут на солидарността и ценностите, когато опира ножът до кокала. Германия няколко пъти преправя някаква разпоредба, с която забранява износ на маски и подобни. Стигнаха дотам, Китай да им праща такива неща.

# 6 400
Това може да го каже само човек, който не се чуди с какво ще си храни детето и с какво ще си плати сметките. Аз съм самотен родител и нямам кредити и ипотека, но ако другият месец съм неплатен отпуск (този съм платен) не знам как ще оцеляваме. И заплатата ми не е хиляди, че да спестявам. Ама то много лесно отстрани да лаеш. Не знам кое р=е по-лошо-да се гътнеш от вируса или от мизерия!
Затова има социална политика. Разбира се нашата е далеч от тази на развитите страни, но я има. Държавата плаща 60% от заплатите на служители в затруднени компании. Не е много, но не и малко.

# 6 401
  • София
Аналгин хинин и сега се произвежда от Софарма, но се изнася за Русия. Извинявам се ако е писано, но темата е нечетаема.

# 6 402
Скрит текст:
Това е вирус, не е дрон.

Дистанция от два метра трябва да се спазва, защото при говорене, кихане, кашляне вирусът се разпръсква на разстояние до два метра. Ако не намери къде да се "закачи" през това време (жив приемник /през носа, очите или устата/) той пада върху повърхностите и земята.

Обяснено е и се обяснява на разбираем език в клипчетата, които въртят целодневно по БТВ, Нова и Канал 3. Вероятно и по други, но следя само тези. Въпросните клипчета са на СЗО и CDC, могат да бъдат намерени в сайтовете им.

Ето клипчето

https://youtu.be/1APwq1df6Mw

# 6 403
  • Bulgaria
И реално според мен лекарите трябва да насочат усилията си в това да се лекуват хората преди да се влошат. Затова и може би ако се използва лекарство, което вече е доказано, че има резултат още при първите симптоми, вероятно ще се намалят значително тежките случаи. Защото, както се вижда от статистиките, стигне ли се до обдишване, шансът да оцелее човек е малък.

# 6 404
Лошото е, че навсякъде ножът е стигнал до кокала. И сега да разчитаме на Китай да ни спасява, след като там избухна преди 2 месеца.......А това за фалшивата европейска солидарност и единност напълно го споделям. Един голям сапунен мехур се оказа.

Общи условия

Активация на акаунт