COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 979 925
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 6 345
Аз не разбрах, какво пък сега за хинина? И него ли го спрягат за лекарство? В швепс тоник го има, едно време май наистина го влагаха, в тропиците бяха популярни коктейлите джин-тоник срещу трески и тем подобни, сега го изписват в състава като "аромат" https://www.coca-cola.bg/nashite-marki/schweppes Ама лошото е, че върви в комплект с фруктозо-глюкозен сироп. А и от диабет трябва да се пазим. Grinning

# 6 346
Едно време имаше аналгин-хинин

да, помня го, пила съм за болки. Отдавна го няма. От години болните от лупус молеха за резохин и никой не им обърна внимание, сега изведнъж ще внесат, че и ще го произвеждаме даже. Абе.....

# 6 347
В какъв? Приятелско семейство и двамата работят в казина, пуснаха ги в принудителен неплатен отпуск, с две деца са без лев доходи незнайно докога.
Няма значние какъв - какъвто има наличен, каквто прецени работника, все тая. Наистна ли смяташ, че при този силнозарзаен вирук е крайно неотложно казината да рботят? Айде по-сериозно! Знам, че много хора си мислят "на мен не може да ми се случи" или "аз съм млад и ще го мина на крак", ама не мислете само за собствените си д-та! Има хора, които няма да го преживяет, други ще останат с осъкатени дробове и т.н. - точно това е целта на седенето вкъщи - да се минимизират щетите. Иначе ако всичко си върви  по старо му и приятелите ти ходят на работа, разболят се и легнат тръшнати от вируса - кой ще им дава 2 + месеца заплати (толкова е лечението и 21 дена карантина след това)?

И как точно си представяш всички да си седят вкъщи? Уволняват те или те пускат в неплатен отпуск, нямаш спестявания, какво ще ядеш? През 2 поста повтаряш едни и същи неща - стой си вкъщи щом можеш, всеки има глава на раменете си, за да прецени как да си живее живота.

# 6 348
Скрит текст:

Не е точно така както си мислиш. Имат много сметка те. Сега си ядат златните ябълки, а ние тук псуваме по комунистическият им начин на мислене. Китай изкупува европейски и американски акции и утре ще са на върха на пирамидата. Сега Китай се отърва от вирус, смятайте каква пара ще направи да изнася маски и апаратура за загазилите европейци и американци. Less беше пуснала тук един линк в един форум, където се коментираше именно това, да се инвестира в лекарства и ваксина. Този който първи извади лекарството, ще спечели много. Май нещо тая рецесия на Китай, за която се говореше тук, не е никаква рецесия. Като гледам и лекарство имат вече. Дано сме живи и здрави, да видите след някоя година кой ще владее света.

Съжалявам, че ще те разочаровам, но от нищо не са се отървали китайците - ограничиха го за момента териториално, но рано или късно пак ще го изпуснат и ще плъзне - вероятно някъде другаде.
Докато вършее света - никой не се е справил с него, та раничко е да се говори за властелини.
Китай вече е намерил лекарство, което доказано действа.
Дали е случайност това или щастлив развой на събитията, никога няма да разберем. След всичките мерки, да не мислите, че някой ще Ви пусне да се разкарвате сега там? Много мечти имате нещо! Който първи извади лекарството, той ще отнесе цялото злато от проблемът с коронавирус. За сега това са Китайците. Впрочем ЕС може да се раздели и с още държави от общността, но чак да се разпадне, много руски мечти са това. Някой страни така добре си забогатяват от този съюз, че една Италия и да излезе, няма да им се отрази много. Ама това с времето ще се види. Ще има и там 5 години уговорки и накрая норвежки вариянт, хем е вътре, хем не е. Току така никой не се отказва от свободен пазар без мита. Англия имат САЩ зад гърба, затова са толкова отворени, но ще ги видим след години. В икономически смисъл Китай за момента обира всичко, неоспорим факт. Как пък се заговори за лекарство, точно след като се сринаха борсите и на Америка и на Европа. Може и Китай просто да се е възползвал от положението, знае ли човек. Знам, че тук не сте по конспирацията, но нещата показват това, дали е случайно, Вие си решете.
Малко трудно ви следя потока на мисълта и логиката,  но да се разкарвам... дотам??   Вирусът ще влезе пак на територията на Китай, ако изобщо е излизал - това казвам ...дали аз ще се разкарвам дотам, или не  - няма  никакво значение.  Докато не се реши глобално проблемът и те не са застраховани - засега уталожиха нещата, но изобщо не си правете илюзии, че ще е  за дълго. 
Не всички им гори чергата и сега не е моментът да си правят "кривите" сметки за властване - Израел и Палестина  даже започнаха да си сътрудничат.
Лекарства от началото на епидемията се  "намираха"  буквално всеки ден - все доказано действащи т.е. доказани "победители" от всичко са и ще бъдат фармацевтичните компании.

# 6 349
Защо, кое ви притеснява, каква работа имате вечер? Естествено, че който е в кол център, или работи където и да е - в градски ттранспорт, на смени и пр., няма да се води "нарушител", в никакъв случай!
Притеснява ме ненужното ограничаване на свободата ми. Мога да сляза да хвърля боклука в 10.30, след като съм приспала детето примерно. Одобрявам мерките, когато те имат реален ефект, но не и самоцелното ограничаване на всякакви права и свободи без никаква идея, освен всяване на паника и прилагане на сила. Да припомня, че България все още е демократична република, а не диктатура.
Само искам да кажа че, вируса има нужда от точно такива свободолюбиви хора, като теб.
и аз само да вметна,че и диктатурата има нужда точно от такива послушни и изпълнителни хора като теб.
Не че съм против карантината.

# 6 350
значи възрастни с маски може?
Това не го разбрах.

# 6 351
И ми омръзна да ми натякват за тези маски навсякъде при положение, че маски в момента няма откъде да се вземат и ако някой си ушие, те са някакви платнени самоделки, колкото да не се вижда устата и носа, изобщо нищо не предпазват. Ама - всички с маски. Сякаш това ще спре заразата.

Айде пак! Абе момиче само ти ли не разбра - всички трябва да са с маски, защото много хора може да са болни без да знаят. Тогава маската, която носиш ще предпази другите. И да, това ще ограничи заразата.
Наистина ли вярваш, че маска, направена от чорапогащник ще спре коронавирус? При положение че през хирургична минава спокойно?

# 6 352
  • Варна
Направени са 5000 теста. Останали са 10000. "Изключителна" подготовка за 7 млн. население.

# 6 353
  • София

И как точно си представяш всички да си седят вкъщи? Уволняват те или те пускат в неплатен отпуск, нямаш спестявания, какво ще ядеш? През 2 поста повтаряш едни и същи неща - стой си вкъщи щом можеш, всеки има глава на раменете си, за да прецени как да си живее живота.
Нали затова се говори за държавни мерки. В други страни държавата пое 80% от заплатата на хората, които са принудени да стоят вкъщи, защото не могат да работят от дистанция или са част от дейност, която в момента е спряна от мерките. Това у нас е проблем, защото все още много висок процент хора се осигуряват на минимална работна заплата и дори държавата да поеме нещо то ще е само в рамките на декларираното. А трябва да се направи нещо по този въпрос, защото много хора вече са в платен отпуск, а от следващия месец ще останат наистина без доходи. Няма да изброявам браншове и позиции, но са страшно много хора.

# 6 354
  • При семейството си
Какви Ганки и Пенки с тостери и плочки им се привиждат на някои. Строителните борси се очаква и те да затворят. Цели семейства си затвориха семейния бизнес и си стоят по домовете. Ама да ми нареди някой и да спра да мисля за последиците след 2-3 месеца, докато си стоя вкъщи и се “кефя” на положението, хайде холан.

# 6 355
В какъв? Приятелско семейство и двамата работят в казина, пуснаха ги в принудителен неплатен отпуск, с две деца са без лев доходи незнайно докога.
Няма значние какъв - какъвто има наличен, каквто прецени работника, все тая.
При нас има забрана за платен отпуск.
И пак да си задам резонен въпрос - средно статистическо българско семейство по доходи. Оглеждаме 4 големи деца. Единият излиза в неплатен отпуск, просто защото няма избор. Или отива на борсата (в по-добрия случай). Някакви идеи? Кредити? Смяна на попрището?
И към raptor - не, държавата няма да даде никакви пари на никого. И не няма да има отлагане за нищо. И ако ни дадете пример как е трябвяло да спестим за 6месеца живот, наистина ще съм благодарна.
И да, здрави сме, не сме боледували от грип никога. И да - седим си вкъщи отговорно. Което не отговаря на нито един от моите въпроси по-горе.

# 6 356
Направени са 5000 теста. Останали са 10000. "Изключителна" подготовка за 7 млн. население.

Поръчват се още тестове. А нима има държава закупила поне 1 милион такива? В крайна сметка производството на подобен тест не става за две минути, нито може да бълва бройки до безкрай за едно денонощие. А после логистическата част по разпространението също не е като да ти пратят нещо по Еконт от София до Пловдив. Цял свят чака тестове с по десетки хиляди бройки.

# 6 357
  • Буркина Фасо
Какви Ганки и Пенки с тостери и плочки им се привиждат на някои. Строителните борси се очаква и те да затворят. Цели семейства си затвориха семейния бизнес и си стоят по домовете. Ама да ми нареди някой и да спра да мисля за последиците след 2-3 месеца, докато си стоя вкъщи и се “кефя” на положението, хайде холан.
човек като знае, че ще си е у дома започва да крои планове какво да прави. някои започват ремонти. в нашия
вход вече в 2 жилища кангото бори вируса. Smiley и спазват часовете за почивка. борсите даже може да отчетат
ръст в продажбите.

# 6 358
  • Насред хаоса
Впрочем ЕС може да се раздели и с още държави от общността, но чак да се разпадне, много руски мечти са това. Някой страни така добре си забогатяват от този съюз, че една Италия и да излезе, няма да им се отрази много. Ама това с времето ще се види. Ще има и там 5 години уговорки и накрая норвежки вариянт, хем е вътре, хем не е.
Едва ли са руски мечти. Станалото доведе дотам, че лъсна целият фалш и всичкото лицемерие на европейските бюрократи, европейските ценности, солидарността и всичко онова, за което намилат постоянно. Според мен нещата вече няма да бъдат същите, защото много държави ще си направят извода от случващото се в момента и действията на същите тия бюрократи. И ще има промени.
https://fakti.bg/mnenia/455729-italia-e-sama

Между другото, в Албания намаляват заплатите на министри и депутати наполовина. Наште убавци искат авансов данък да скубят. Дано Бог и сега е българин!

# 6 359
  • София
Скрит текст:
Няма значние какъв - какъвто има наличен, каквто прецени работника, все тая. Наистна ли смяташ, че при този силнозарзаен вирук е крайно неотложно казината да рботят? Айде по-сериозно! Знам, че много хора си мислят "на мен не може да ми се случи" или "аз съм млад и ще го мина на крак", ама не мислете само за собствените си д-та! Има хора, които няма да го преживяет, други ще останат с осъкатени дробове и т.н. - точно това е целта на седенето вкъщи - да се минимизират щетите. Иначе ако всичко си върви  по старо му и приятелите ти ходят на работа, разболят се и легнат тръшнати от вируса - кой ще им дава 2 + месеца заплати (толкова е лечението и 21 дена карантина след това)?

Уволнения не, не е нужно, все пак след тази криза работата следва да премине към нормален режим, не е ужно тепърва да се търсят работници. Ти да не си от тези, които са с айфон, бюст или друга глезотия на кредит?  И не, явно няма всеки глава на раменете си с която да мисли рационално, а мислите само за собственте си д-та и то не много логично. Разбери, че в моменти на криза, като сешната, няма как всеки да е удовлетворен на 100% и здравето и живота на хората е по-важно от това на някой да не му закъснее заплатата с 1 месец! Недоумявам, как може да слагате собственото си заплащане пред живота и здравето на околонте?!

Общи условия

Активация на акаунт