COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 979 728
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 6 330
Правилно ще гракнат, защото е тъпо да се прави расистки подбор.

Интелигентният начин е: 14 дневна принудителна самоизолация на свои разноски и който иска ...да пътува.

# 6 331
  • София
Скрит текст:
Министърът на здравеопазването забрани износа на лекарства на хининова основа до второ нареждане, съобщиха от здравното министерство.

Имаме ли такива!? То хининът освен в козметика ползва ли се другаде! Нали имаше забрана за ползването му като амидофена.
Да, произвеждали се от два завода, но само за износ. Тук аналгин-хинина бил приет за морално остарял и нямало пазар и затова се изнасял.
Истина! ЖДБ. Изобщо не знаех за това. Може да е морално остаряло, но няма аналог, а е много добро при грипни и простудни състояния.
Щом го имаме могат да го пуснат на пазара. С хинин са лекували малария.

Брей, вярно, изнасят за Русия и сие.
Е, значи има какво да забраняват.

Но не беше спрян защото е морално остарял. Спряха го заради проблеми с безопасността - имаше твърде много нежелани реакции.

# 6 332
  • София
Вероятно и работещите в болниците могат да си пуснат отпуск сега, в момента? Служителите в МВР също? Редовите полицаи?
Скрит текст:
Имаш ли представа, че всички отпуски са прекратени, и то вкл. и такива, които са били не за море или планина? Дават се извънредни дежурства, не достигат хора, от издирване на нарушаващи карантината /които са навсякъде, буквално навсякъде/ и разпръскване на събрали се групички хора също навсякъде полицаите нямат и време, и ресурс да стигнат до сериозни престъпления. Прехвърлят се служители на ПБЗН, от провинцията има командировани служители в Банско, дали тези хора не искат да са при семействата си и децата си? Дали работодателят им ги излага на опасност? Дали е булшит? Полицаите не са в скафандри, дори и маски и ръкавици отсторо се раздават, и то не навсякъде, сами си ге набавят. Ако си седнат в къщи, защото се "излагат на опасност", до къде ще я докараме?
За медиците /тук вкл. лекари, сестри, санитари и целия персонал в болниците/, както и полициаи и жандармерия и подобни длъжности мисля, че се подразбира, че не могат да се възползват да си пуснат отпуска. Мнението ми беше за частния бизнес и по-конкретно за този с развлекателен и не толковоа живото - важен характер - те могат да излязат в отпуск.
В какъв? Приятелско семейство и двамата работят в казина, пуснаха ги в принудителен неплатен отпуск, с две деца са без лев доходи незнайно докога.

Най-добре двамцата да си намерят друго поприще.
Нямаше ли да налагат някакви ограничения на хазартния бизнес или държавата само си го приватизира и смята да го развива?

# 6 333
Сигурна съм, че от щаба са наясно с възможностите за лечение, обаче представете си да кажат "Има лекарство, ама не можем да го дадем на болните, няма внос" Ще стане революция. Затова казват - "Няма доказани резултати от него". Това е някак си по-благозвучно. И ми омръзна да ми натякват за тези маски навсякъде при положение, че маски в момента няма откъде да се вземат и ако някой си ушие, те са някакви платнени самоделки, колкото да не се вижда устата и носа, изобщо нищо не предпазват. Ама - всички с маски. Сякаш това ще спре заразата. Мутафчийски беше принуден да коментира за хлорохина, защото Домусчиев хвърли бомбата с какво го лекуват. До този момент информацията от щаба беше "няма специфично лечение, само симптоматично". Това е поредната лъжа разбира се, след тези, че това е просто грип и няма да дойде у нас.

Дори и самоделка с 3 слоя нетъкан плат е доста добро решение (не от плат, защото платът не предпазва).

Също така, Китай вече произвеждат маски за износ. От тези, н95. Чака се малко, но колко да е малко - 7 дни и си готов.

# 6 334
Снежана Петракова, Китай са намерили лекарство, но то е Японско и се произвежда от няколко години.

Конспиративната теория не издържа. Европа сме основен пазар за Китай. Те не ни искат слаби.

Ти кое не разбра, че имат техно си лекарство с което в момента лекуват хората?? Доказано е на 100%, че действа.
Европа и Америка са основните инвеститори в Китай. Те не печелят, само от пазарите. Валутата им се вдигна, а Вие продължавайте да мислите, че нямали сметка?? Много важно, че нямали да си продават нискокачествените боклуци няколко месеца, като изкупят акциите на инвеститорите в далечен план, знаете ли колко ще печелят?? Китай има най-много сметка от създалата се ситуация, а сега ако пусне и лекарство съвсем ще дръпнат нагоре.

# 6 335
Мередит, аз съм пила в миналото аналгин-хинин. Ми супер си беше за настинки и трески. Пък и хич не съм имала странични действия. Те и за аналгина нали говореха колко бил вреден - пия си го и нищо ми няма. После излезе модата на парацетамола и разните му там скъпи производни на прахчета и сиропи.

# 6 336
  • София
Скрит текст:
Министърът на здравеопазването забрани износа на лекарства на хининова основа до второ нареждане, съобщиха от здравното министерство.

Имаме ли такива!? То хининът освен в козметика ползва ли се другаде! Нали имаше забрана за ползването му като амидофена.
Да, произвеждали се от два завода, но само за износ. Тук аналгин-хинина бил приет за морално остарял и нямало пазар и затова се изнасял.
Истина! ЖДБ. Изобщо не знаех за това. Може да е морално остаряло, но няма аналог, а е много добро при грипни и простудни състояния.
Щом го имаме могат да го пуснат на пазара. С хинин са лекували малария.
Странно е това за производството - Мутафчийски казва, че ще се увеличи производството на хининови препарати,  Борисов пък е възложил да започне производството, Ананиев е забранил износа.  Та, не мога да разбера произвеждат ли в момента или не. https://www.segabg.com/hot/category-bulgaria/borisov-vuzlozhi-na … stva-za-bulgarite

# 6 337
Седя и си мисля, в тази тема, основно се жалват разни хора, че искали да излязат, не можело така си стоят вкъщи и  олелемайко ужас как 2 седмици ще си стоят по домовете. Как един не се похвали, че му е приятно вкъщи със семейството? Толкова ли няма какво да правите 2 седмици? Време за околните у вас? Време за пролетно почистване? Време за повече игри с децата? Филми? Извършване на задачи, които са в графа "когато имам време"?  и т.н. и т.н.?
А, моля ти се. Аз се похвалих. Приятно ми е вкъщи и даже ме е яд, че ММ не може да отсъства от работата. За протокола имам и две деца по цял ден вкъщи, които не извеждам на разходка, освен на балкона. Играем си на настолни игри, печем сладки, хляб, измисляме си разни занимания и не се оплакваме, включително и децата.

# 6 338
В тоника има хинин Simple Smile
А кой каза, че хининът помага? Ние все пак нямаме нито един излекуван за сега.

# 6 339
  • София
В какъв? Приятелско семейство и двамата работят в казина, пуснаха ги в принудителен неплатен отпуск, с две деца са без лев доходи незнайно докога.
Няма значние какъв - какъвто има наличен, каквто прецени работника, все тая. Наистна ли смяташ, че при този силнозаразаен вирус е крайно неотложно казината да рботят? Айде по-сериозно! Знам, че много хора си мислят "на мен не може да ми се случи" или "аз съм млад и ще го мина на крак", ама не мислете само за собствените си д-та! Има хора, които няма да го преживеят, други ще останат с осакатени дробове и т.н. - точно това е целта на седенето вкъщи - да се минимизират щетите. Иначе ако всичко си върви  по старо му и приятелите ти ходят на работа, разболят се и легнат тръшнати от вируса - кой ще им дава 2 + месеца заплати (толкова е лечението и 21 дена карантина след това)?

Последна редакция: пт, 20 мар 2020, 12:06 от ₪₪₪ Afrodita ₪₪₪

# 6 340
Вноските по заеми ще бъдат отложени до края на извънредното положение

Скрит текст:
    Отлагане на вноските по кредити до края на извънредното положение, без да се плаща наказателна лихва. Това предвиждат текстове от Закона за мерките по време на извънредното положение, които ще бъдат гласувани днес от парламента на второ четене. Те бяха приети снощи след 8-часово заседание на народните представители от правната комисия.

Предлагат се и текстове за ограничаване на спекулата - до 15% за надценката на стоки при търговците на едро.

Управляващите предвиждат също удължаване на срока до 30 юни, в който да се ползва отстъпка от 5% при внасяне на данък сгради. Същият срок се предвижда и за подаване на данъчни декларации, както и за внасяне на данък печалба за бизнеса.

В законопроекта са предвидени спиране на запорите и сроковете по висящи дела, както и удължаване на срока на валидност на личните карти и шофьорските книжки с 6 месеца.

ГЕРБ предлагат задължителна карантина за всички, които се връщат от чужбина

Военни ще могат да се включат в прилагане на мерките при извънредно положение и спират коли до идване на МВР.

https://www.economic.bg/bg/news/12/vnoskite-po-zaemi-shte-badat- … o-polozhenie.html

# 6 341
И ми омръзна да ми натякват за тези маски навсякъде при положение, че маски в момента няма откъде да се вземат и ако някой си ушие, те са някакви платнени самоделки, колкото да не се вижда устата и носа, изобщо нищо не предпазват. Ама - всички с маски. Сякаш това ще спре заразата.

Айде пак! Абе момиче само ти ли не разбра - всички трябва да са с маски, защото много хора може да са болни без да знаят. Тогава маската, която носиш ще предпази другите. И да, това ще ограничи заразата.

# 6 342
  • София
Вероятно и работещите в болниците могат да си пуснат отпуск сега, в момента? Служителите в МВР също? Редовите полицаи?
Скрит текст:
Имаш ли представа, че всички отпуски са прекратени, и то вкл. и такива, които са били не за море или планина? Дават се извънредни дежурства, не достигат хора, от издирване на нарушаващи карантината /които са навсякъде, буквално навсякъде/ и разпръскване на събрали се групички хора също навсякъде полицаите нямат и време, и ресурс да стигнат до сериозни престъпления. Прехвърлят се служители на ПБЗН, от провинцията има командировани служители в Банско, дали тези хора не искат да са при семействата си и децата си? Дали работодателят им ги излага на опасност? Дали е булшит? Полицаите не са в скафандри, дори и маски и ръкавици отсторо се раздават, и то не навсякъде, сами си ге набавят. Ако си седнат в къщи, защото се "излагат на опасност", до къде ще я докараме?
За медиците /тук вкл. лекари, сестри, санитари и целия персонал в болниците/, както и полициаи и жандармерия и подобни длъжности мисля, че се подразбира, че не могат да се възползват да си пуснат отпуска. Мнението ми беше за частния бизнес и по-конкретно за този с развлекателен и не толковоа живото - важен характер - те могат да излязат в отпуск.

Най-добре двамцата да си намерят друго поприще.
Нямаше ли да налагат някакви ограничения на хазартния бизнес или държавата само си го приватизира и смята да го развива?
Викаш, прекрасен момент да си търсят друго поприще 🤔 няма ограничения за хазартния бизнес, работеше  си нормално. Просто погледнете и извън вашата паничка, не всичко е толкова лесно.

# 6 343
Снежана Петракова, Китай са намерили лекарство, но то е Японско и се произвежда от няколко години.

Конспиративната теория не издържа. Европа сме основен пазар за Китай. Те не ни искат слаби.

Ти кое не разбра, че имат техно си лекарство с което в момента лекуват хората?? Доказано е на 100%, че действа.
Европа и Америка са основните инвеститори в Китай. Те не печелят, само от пазарите. Валутата им се вдигна, а Вие продължавайте да мислите, че нямали сметка?? Много важно, че нямали да си продават нискокачествените боклуци няколко месеца, като изкупят акциите на инвеститорите в далечен план, знаете ли колко ще печелят?? Китай има най-много сметка от създалата се ситуация, а сега ако пусне и лекарство съвсем ще дръпнат нагоре.

Дай линк към китайското лекарство, че явно четем различни неща.
https://www.theguardian.com/world/2020/mar/18/japanese-flu-drug- … avirus-says-china

Междувременно, рецесия идваше и със и без този вирус. От всички конспиративни теории залагам на тази, че демократите сринаха Уолстрийт, за да се справят с вярващите на Тръмп, т.к. рецесията се бавеше.

А сега, с идващата икономическа криза, ще спечели всеки със заделени пари и знание за пазарите, не само Китай и милиардерите.

# 6 344
  • Буркина Фасо
И ми омръзна да ми натякват за тези маски навсякъде при положение, че маски в момента няма откъде да се вземат и ако някой си ушие, те са някакви платнени самоделки, колкото да не се вижда устата и носа, изобщо нищо не предпазват. Ама - всички с маски. Сякаш това ще спре заразата.

Айде пак! Абе момиче само ти ли не разбра - всички трябва да са с маски, защото много хора може да са болни без да знаят. Тогава маската, която носиш ще предпази другите. И да, това ще ограничи заразата.
значи възрастни с маски може?

Общи условия

Активация на акаунт