COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 979 495
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 6 540
Забелязвам, че логични въпроси рядко се задавт или ако се зададат, бива даден един от 3-4те отговора , които се тръбят по медиите нон стоп.

Някой може ли да обясни логично, ако в Китай не е изграден групов имунитет, как точно тези 15-20-30 случая на ден не водят до нова верижна реакция и втора вълна на епидемията , при положение че на теория и 1 % от  населението им не го е изкарало ?
Ами без карантина ще доведат до втора вълна. Много странни въпроси задаваш, наистина ли си IT специалист?

# 6 541
Как психически се справяте със седенето вкъщи. Аз и мъжът ми в момента работим от вкъщи, детето на 7 години все повтаря колко е скучно, то аз не издържам, а какво остава за децата. Аз лично Мангъров му харесвам интервютата, малко спокойствие...До кога ще сме така изолирани? Април, май....
Замисляте се за тези, които са като вас + още едно-две деца в ученическа възраст, на които разясняват уроци през деня и проверяват домашни до 1-2ч. през нощта и ще ви стане малко по-леко Sunglasses

# 6 542
  • постоянно
Незнам дали сте обсъждали , но тук го пишат повече и повече това " упражнение " . Simple Smile
Поемаш въздух дълбоко и задържаш за 10-15 секунди.
Ако това не ти причинява дискомфорт, Кашляне, или напрежение в гърдите , значи си ОК.  Grin
Едва ли е обаче , предпоставка във всички случаи , предполагам при хората със други кондиции и заболявания е различно.

# 6 543
Скрит текст:
Забелязвам, че логични въпроси рядко се задавт или ако се зададат, бива даден един от 3-4те отговора , които се тръбят по медиите нон стоп.

Някой може ли да обясни логично, ако в Китай не е изграден групов имунитет, как точно тези 15-20-30 случая на ден не водят до нова верижна реакция и втора вълна на епидемията , при положение че на теория и 1 % от  населението им не го е изкарало ?
Ами без карантина ще доведат до втора вълна. Много странни въпроси задаваш, наистина ли си IT специалист?

Ами тази карантина нали трябва да се вдигне в 1 момент ? Какво му е странното на въпроса ?

# 6 544
Стоя и се чудя. Защо точно Резохин. Това е много любопитно. Означава, че тук се действа точно на обратно на всички грипове. Не се стимулира, а се потиска имунната система. Ужасно странно. Значи ли това, че хора с по-здрава имунна система са по-застрашени?

# 6 545
Стоя и се чудя. Защо точно Резохин. Това е много любопитно. Означава, че тук се действа точно на обратно на всички грипове. Не се стимулира, а се потиска имунната система. Ужасно странно. Значи ли това, че хора с по-здрава имунна система са по-застрашени?
Кое му е странното. Че нали вирусът точно с това е опасен, че е непознат за нас и имунната ни система реагира свръхинтензивно. Нали и затова децата не го карат тежко?

# 6 546
Няколко пъти, включително и днес, писах по този въпрос. Потърсете линка с интервюто на Петър Марков. И други хора писаха, за цитокинова буря говорихме и т.н.

# 6 547
Няколко пъти, включително и днес, писах по този въпрос. Потърсете линка с интервюто на Петър Марков. И други хора писаха, за цитокинова буря говорихме и т.н.
Мерси, не съм имала време да погледна назад от днес мненията. Ще погледна сега интервюто.

# 6 548
  • София
Някъде пишеше, че за да потисне имунната система трябвало да е приеман много дълго време и за период от 10 дни практически не й влияел никак. Спирал обаче процеса на репликация на вируса. Като не разбирам не знам дали е така, но сигурно е щом го пишат специалисти.

# 6 549
Защо обсъждаме карантина изобщо? Ние не сме под карантина! Каза се, че има вирус, че вирусът е опасен, да внимаваме и да се пазим, затвориха местата, където се струпват много хора, но все още не сме под никаква карантина. Карантина е когато ни е забранено да излизаме.
Според мен тези мерки ще са до едно време, за да стават плавно нещата, а не наведнъж много заболели да се окажат в болницата и да съсипят здравната система. Това не важи само за България, това важи за цяла Европа. Защо някой тук си мисли, че ще ни свалят карантината, чак когато има ваксина? До тогава толкова ще сме го закъсали икономически, че после ще съжалявате много.

# 6 550
  • Там,където се събуждам щастлива.
Понеже има все още хора, които твърдят, че не давали пациенти, Та било измислено.
https://www.dailymail.co.uk/news/article-8131269/Fit-healthy-gym … hM3PyZyrJE  

Омръзна ми и да чета във Фейса, че било като друго грипче или болест, от която хората умирали. Факт е, че вече интензивното в болницата в епицентъра в Холандия не може да приема голям брой нови пациенти и добре, че има места в други болници. Та не е едно обикновено грипче, защото никога не се е достигало до това положение.

А за скуката и как да се занимават децата...Нямам думи! Мислех, че само холандските родители са разглезени, защото като станат на 4 години децата и им олеква, че няма да се грижат за тях по няколко часа. Та училищата вземат функцията на детегледачи. Ама и българските родители нещо в тази посока вървят...

За мен има много положителни неща да се върнем към простите неща в живота. Определено добър урок ни се дава. Дано да внимаваме как ще го научим.

# 6 551
Скрит текст:
Защо обсъждаме карантина изобщо? Ние не сме под карантина! Каза се, че има вирус, че вирусът е опасен, да внимаваме и да се пазим, затвориха местата, където се струпват много хора, но все още не сме под никаква карантина. Карантина е когато ни е забранено да излизаме.
Според мен тези мерки ще са до едно време, за да стават плавно нещата, а не наведнъж много заболели да се окажат в болницата и да съсипят здравната система. Това не важи само за България, това важи за цяла Европа. Защо някой тук си мисли, че ще ни свалят карантината, чак когато има ваксина? До тогава толкова ще сме го закъсали икономически, че после ще съжалявате много.

Защото и децата виждат, че натам вървим. Гешев се изказва през ден, как времето ни изтичало и иска пълна забрана за излизане. Въпрос на време е да се въведе.

# 6 552
Някъде пишеше, че за да потисне имунната система трябвало да е приеман много дълго време и за период от 10 дни практически не й влияел никак. Спирал обаче процеса на репликация на вируса. Като не разбирам не знам дали е така, но сигурно е щом го пишат специалисти.

Стига, бе, хора, потискането на имунната система няма да се налага при всички. Стига сте мислили по въпроси, по които не са ясни и на лекарите съвсем още с този вирус.

# 6 553
# 6 554
  • Вече в моята си приказка...
Какво стана с пресконференцията в 15.15 - започна ли?

Общи условия

Активация на акаунт