COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 979 709
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 6 555
Попаднах на много интересен пост от журналиста Тодор Радев за това как в днешно време животът се случва извън семейството, вечер протоколно хората се питат как мина денят, но нямат истински общи теми за разговор, и затова възприемаме толкова трагично стоенето вкъщи.
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10157320294584891&id=531159890

# 6 556
  • на пистата
Скрит текст:
Понеже има все още хора, които твърдят, че не давали пациенти, Та било измислено.
https://www.dailymail.co.uk/news/article-8131269/Fit-healthy-gym … hM3PyZyrJE  

Омръзна ми и да чета във Фейса, че било като друго грипче или болест, от която хората умирали. Факт е, че вече интензивното в болницата в епицентъра в Холандия не може да приема голям брой нови пациенти и добре, че има места в други болници. Та не е едно обикновено грипче, защото никога не се е достигало до това положение.

А за скуката и как да се занимават децата...Нямам думи! Мислех, че само холандските родители са разглезени, защото като станат на 4 години децата и им олеква, че няма да се грижат за тях по няколко часа. Та училищата вземат функцията на детегледачи. Ама и българските родители нещо в тази посока вървят...

За мен има много положителни неща да се върнем към простите неща в живота. Определено добър урок ни се дава. Дано да внимаваме как ще го научим.
Скрит текст:
И тук https://youtu.be/2bCdz4Em41E
Скрит текст:
Защо обсъждаме карантина изобщо? Ние не сме под карантина! Каза се, че има вирус, че вирусът е опасен, да внимаваме и да се пазим, затвориха местата, където се струпват много хора, но все още не сме под никаква карантина. Карантина е когато ни е забранено да излизаме.
Според мен тези мерки ще са до едно време, за да стават плавно нещата, а не наведнъж много заболели да се окажат в болницата и да съсипят здравната система. Това не важи само за България, това важи за цяла Европа. Защо някой тук си мисли, че ще ни свалят карантината, чак когато има ваксина? До тогава толкова ще сме го закъсали икономически, че после ще съжалявате много.

Защото и децата виждат, че натам вървим. Гешев се изказва през ден, как времето ни изтичало и иска пълна забрана за излизане. Въпрос на време е да се въведе.
От понеделник ще сме като Италия.Главата си залагам.(няма да ми я искате ако не стане 😁)

# 6 557
Не, бави се. Като булка на сватбен ден.
Сега дават караниците в парламента.

Какво стана с пресконференцията в 15.15 - започна ли?

# 6 558
  • София
Какво стана с пресконференцията в 15.15 - започна ли?
Не. Пише, че е след заседание на МС. Не е нещо извънредно като брой болни, вероятно.

# 6 559
  • Пловдив
Казаха, че няма да има разсрочване на вноските чо кредити...

# 6 560
В Испания жертвите от вируса са над 1000, а Италия задмина Китай. Много е важно да се взимат най-строги мерки и на време.

# 6 561
  • на пистата
Е как да се изпрати лекарство,което е с рецепта и толкови много странични реакции.Несериозно е!Дано не се продава свободно под масата!

# 6 562
"Телата на починалите не се изследват
Друго обяснение за разликата в смъртността дават по-специално италианците - в Германия не се изследват за коронавирус телата на починали лица."....
Посмъртните анализи според нас не са решаващ фактор. Приели сме по принцип, че на пациента е поставена диагноза, преди да почине", защитава се ИРК пред АФП."
https://www.facebook.com/488258274612312/posts/2700778550026929/

# 6 563
Нямаше включване, явно още не са решили нищо окончателно какви ще са мерките.

# 6 564
Стоя и се чудя. Защо точно Резохин. Това е много любопитно. Означава, че тук се действа точно на обратно на всички грипове. Не се стимулира, а се потиска имунната система. Ужасно странно. Значи ли това, че хора с по-здрава имунна система са по-застрашени?

Ще опитам да ти отговоря, аз съм с автоимунно.
Резохинът не е имуносупресор, той е имуномодулатор, а това е друго. Освен това е антималарик и тук се използват точно тези му качества.
Имунната система....Много е сложно с нея. Потиснатата е опасна тук, защото може да не издържи. Имаше резказ на една жена, която преболедувала и разказваше. Излезли й херпеси в носа, около устата, а също и афти. Това за мен значи само едно -преди да започне да те мори, този вирус бута здраво имунната система надолу. При мен се случи абсолютно същото преди години, когато изкарах тежък грип, а бях яко имуносупресирана. Тогава ми излязоха херпеси дори в ушите. Уплаших се и се обадих на лекарката си, тя обясни, че заради снижения имунитет херпесния вирус, който носим всички в себе си, се проявява така.
Тази жена, която разказваше, не е била болна, а със здрав имунитет, но го е свалил вируса като при имуносупресията. За мен това категорично означава, че тази жена в бъдеще ще бъде с компроминтиран имунитет, който ще й създава проблеми при всеки сезонен грип. Това ще се види обаче по-късно от всички.
Затова е добре имунитетът да е добър. Не обаче и свърхсилен, защото може да предизвика цитокинова буря при срещата си с нов и непознат вирус. Затова се казва: здравия организъм има шанс, естествено здрав, а не подсилен, не изкуствено, нито бутан изсуствено с имуносупресия. Резохинвът модулира, тоест регулира имунната система при автоимунните. Това е.
И затова също е добре никой да не се разболява. Още не знае какви са последствията за оздравелите. Както върху имунитета, така и върху белите дробове. Стойте си на задниците вкъщи, не се правете на важни, че после ще се биете по главите, тези, дето не могат да се удържат у дома.

# 6 565
  • София
Обсъжда се, защото не може да се седи зад четири стени до безкрай.
Обсъжда се, защото се вижда, че и Китай с тяхната прехвалена карантина са на стендбай и не се връщат към нормален ритъм на живот. Ухан има 0 регистрирани вече 2 дена, но това е защото градът е на практика в кома. Хората до голяма степен са зад четири стени, външни не се допускат. Ами като се допуснат?
Нормално е след седем дена извънредно положение, по десетина случая на ден и с информация как немалко от случаите се лекуват домашно хората да започват да си задават въпроси. Не може като стадо да гледаме Мутафчийски и като каже "Скачайте през прозорците" - скачаме.
За Гешев не ми се отваря дума дори.
И какво ще стане като сме "като Италия" - и там хората могат да излизат до магазина, до работа, до аптеката... Чудо голямо като я кажете тая Италия, все едно са ги окопали в землянки...

П.П.: А който толкова се радва, че се връща към корените, към простичките неща, към семейството си - никой не го е спрял и без зараза да си седи у тях.

# 6 566
Казаха, че няма да има разсрочване на вноските чо кредити...

Странно е, че точно това е на дневен ред. Без да се знае как ще продължат мерките и дали няма да въведат повсеместна карантира, от сега да се знае, че който има кредит ще си го плаща - дори да остане без заплата.

# 6 567
Прочетох интервюто на този Петър Марков. Стигам до извода, че за тоя вирус е абсолютно противопоказно имуностимуланти, каквито много хора се юрнаха да пият. Сигурно и това е коментирано, не знам...

# 6 568
Видяхте ли филма за Ухан. Месец след тотал лок даун имат успех. Но и там държавата е зад хората, храна, лечение, всичко...

# 6 569
Скрит текст:
Обсъжда се, защото не може да се седи зад четири стени до безкрай.
Обсъжда се, защото се вижда, че и Китай с тяхната прехвалена карантина са на стендбай и не се връщат към нормален ритъм на живот. Ухан има 0 регистрирани вече 2 дена, но това е защото градът е на практика в кома. Хората до голяма степен са зад четири стени, външни не се допускат. Ами като се допуснат?
Нормално е след седем дена извънредно положение, по десетина случая на ден и с информация как немалко от случаите се лекуват домашно хората да започват да си задават въпроси. Не може като стадо да гледаме Мутафчийски и като каже "Скачайте през прозорците" - скачаме.
За Гешев не ми се отваря дума дори.
И какво ще стане като сме "като Италия" - и там хората могат да излизат до магазина, до работа, до аптеката... Чудо голямо като я кажете тая Италия, все едно са ги окопали в землянки...

П.П.: А който толкова се радва, че се връща към корените, към простичките неща, към семейството си - никой не го е спрял и без зараза да си седи у тях.

Мерките тук към този момент са далеч от "излзане само до магазин, аптека, работа И разходка на куче".

Общи условия

Активация на акаунт