COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 1 009 261
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 7 215
Вероятно вече е обсъждано, но не смогвам да чета. Как точно затварянето на областните градове ще ограничи разпространението? Значи из Пловдив мога дистанцирано да излизам, мога да отида до близко село/ може ли?/ и щото съм с ЛК Пловдив, мога да се върна в града? И от Асеновград примерно могат да ходят до ..някое село наблизо, но не може в Пловдив/ освен основателно/ Аз виждам ограничаване, което не върши нищо.

Според мен се цели ограничаване на заразата преди всичко в големите градове, където все пак има наблизо болнична помощ. Ако пламнат селата, където всички са си близки, не знам как ще успяваме даже с линейките.

# 7 216
  • Буркина Фасо
Според вас какви глоби ще има за неспазване заповедта на здравния министър?
те са описани. за пенсионерите - 1 год. без пенция.

# 7 217
Според вас какви глоби ще има за неспазване заповедта на здравния министър?
Никакви. У нас глобите са на хартия и са несъбираеми. И в момента никой не ги налага.
Дали?  МВР ще контролира изпълнението й, а полицаите имат право да глобяват😉

# 7 218
  • Варна
"Двама души от Плевен са с по две отрицателни проби за коронавируса, съобщи главният здравен инспектор Ангел Кунчев пред БНТ. Така излекуваните от заболяването в България стават трима след като по-рано днес беше съобщено за оздравяла пациентка на Военномедицинската академия."
Да им е честито- на трима българи вече не им дреме за Covid 19 ....
Чак пък да не им дреме. И те трябва да търпят извънредните мерки месеци още.

# 7 219
Питах познат китаец дали са заварявали вратите на входовете с болните вътре, че го четох сто пъти тука. Да не казвам как ме изгледа... Затваряли са задните изходи на сградите, за да има само по един изход и да ги следят да спазват карантината. Каза ми, че според негов познат оттам, те най-много се притеснявали в началото за децата. Като разбрали, че не боледуват децата се поуспокоили.

Шапка свалям за мнението! Беше много нужно.

# 7 220
  • тук и там
Този Тенгеле си е направо като Менгеле,явно не само имента им са почти сходни(малко черен хумор)
Белгия и тя затваря от днес.
На 1-ви март беше регистриран вторият заразен и потвърден случай тук .Към днешна дата(20 дни по-късно) са 2257. 19 починали и 452 нови случая за последните 24 часа..

# 7 221
"Двама души от Плевен са с по две отрицателни проби за коронавируса, съобщи главният здравен инспектор Ангел Кунчев пред БНТ. Така излекуваните от заболяването в България стават трима след като по-рано днес беше съобщено за оздравяла пациентка на Военномедицинската академия."
те не са ли били само с положителен тест, а не болни ?
сега теста е отрицателен и те пак не са болни. защо да се водят излекувани от нещо, от което не са били болни ?
нещо не схващам.

Защо са червените букви?  От писане на нещо важно за потребителите или опит за различие? 🙃Или пристрастие към цвета 🙄

# 7 222
Скрит текст:
Неглижирането на проблема не води до нищо добро.
Съвсем скоро беше 3ти март, когато някой се перчеше, че има преувеличени мерки за България.

Италия също неглижираше проблема и хората казваха "Какво ни занимавате с този грип?"
В момента по улиците им се разхожда военна техника и въпреки това смъртността всеки ден нараства.

Спрете се!
Както някой написа , точно преди месец на 20 февруари в Италия имаше само 4 случая.
Защо всички визират само възрастните хора.
Статистиката от Италия сочи 25% заболели от 19-50г.
Та това е всеки четвърти!
ето я пак диаграма по възрасти:
https://www.statista.com/statistics/1103023/coronavirus-cases-di … -age-group-italy/

Визират само възрастните хора, защото те са тези, които карат грипа тежко и може да умрат. При млади хора няма такава смъртност, с изключение на млади хора с хронични тежки заболявания, при които също съществува потенциална опасност от усложнения и смърт.

# 7 223
  • MI
Защо сравнявате смъртността за ЦЯЛАТА Италия с тази сега, след като коронавирусът не е равномерно разпространен е страната?! Вземете само за провинции Бергамо и Лоди и тогава сравнявайте.

Вече се уморих да повтарям, големият проблем НЕ е смъртността, а многото хора, нуждаещи се от болнично лечение и в частност - от престой и то дълъг е интензивно отделение. Проумейте, че младите може да не умират обикновено, но не са толкова малко случаите, когато стоят две седмици на командно дишане, с много болки, изолирани, със сигурност не им е приятно. Те също натоварват здравната система, както и по-възрастните. От това страдат всички, на които са отменени профилактични прегледи и планирани операции. Кое точно не разбирате?! Никой грип (освен испанския) не е докарвал и 1/10 от всички тези проблеми.

# 7 224
Вероятно вече е обсъждано, но не смогвам да чета. Как точно затварянето на областните градове ще ограничи разпространението? Значи из Пловдив мога дистанцирано да излизам, мога да отида до близко село/ може ли?/ и щото съм с ЛК Пловдив, мога да се върна в града? И от Асеновград примерно могат да ходят до ..някое село наблизо, но не може в Пловдив/ освен основателно/ Аз виждам ограничаване, което не върши нищо.

Нека да си го кажем както е, това е, за да ограничат движението от и към гетата.

# 7 225
Стига сте ни плашили с прословутата Италия. Дотук 4000 смъртни случая , при средно 24000 за година от грип. Вече сме средата на март. Ако екстраполираме, се получава по-малко число.  
Признавам обаче, желязна схема за манипулация измислиха - промиха ни мозъците, че едва ли не в Италия хора не са умирали досега, и всеки случай се следи под лупа и драматизира. И под мантрата - да не станем като Италия , си въвеждат каквото им скимне. Като спаднат случаите естествено , ще кажат - това е заради карантината, ако не бяхме в картантина щяхте да видите тогава. А те в един момент така или иначе ще спаднат.
Жал ми е за хората , на които заради тези схеми наистина ще им се съсипа живота - депресии, безработица, болести, предизвикване от изолация , тотално спиране на спорта и обездвижване и стрес.
Мисля, че не знаете какви е средно и какво е най-високо число за годините 2013-2017.
Това като едно.
Като второ- тези 4000 души измряха за месец. От заразени 47 000. Разбирам ви защо реагирате така, ясно е че българите разбираме от всичко повече и от специалистите, но все пак... Спрете се. Ние сме щели да се разболеем от притесненията, а вие? Вие вече сте болни от параноя. Вижте се отстрани- конспирации, конспирации и пак конспирации. Целия свят лъже, защото... Това е неясно, но се градят такива теории, че може докторантура да се напише. То не е нов световен ред, то не са "лошите", които искат да ни контролират, то не са САЩ, та Китай, та Русия, тя заради пари.... И т.н.
Не знам кой е ще излезе по-здрав психически- тези с ОКР-то, или параноиците, които ги дебнат конспирациите отвсякъде.

# 7 226
PURE, винаги ми е много интересно какво споделяш.
Има ли информация в Швеция за заразени известни личности, политици, членове на кралското семейство?

Не съм чула, но тук има някаква политика за запазване анонимността на пациента. И да има, едва ли ще разберем ако самият известен пациент не си каже. Вчера казаха, че има 27-годишен на респиратор в интензивното, но заради тази политика на анонимност на пациента, няма информация дали този 27-годишен е със съпътстващи заболявания.

Д-р Тенгеле, естествено, омаловажи новината, че 27-годишен е на респиратор, цитирам:
- Дори и при сезонния грип, млад човек на 27-години може да се озове в интензивното, има такива отделни случаи.

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/Vb3Ee3/27-aring-yngsta-som- … ardats-for-corona

# 7 227
24 хиляди души са умрели от грип в Италия през 2016??!!!!😫😰😱🤪😳😩
Ужас!
Ад!
Краят идва...
Никой не ги отрази обаче.

За 12 000 починали на 7.5 милиарда и 280 000 с положителни проби, защото целенасочено ги тестваме и търсим, и нуждаещи се 20% от тях от болнично лечение, ще блокираме цяла Европа и половината свят.

П.С. Около 200 поста не съм чела и няма да ги чета. И спазвам мерките, щот нали съм отговорна, цивилизована, но все още не са ми отнели правото да мисля.

В момента света върши пълни глупости. Но големите икономики ще се оправят - ние да му мислим...

# 7 228
Исландия пък точно...на края на света и с толкоз болни...Confused

При наличието на самолети и отворени граници, нищо не е на края на света.
да, де ама не е от предпочитаните държави за разходка...или бъркам?

В последните години става по-желана дестинация, увеличават се туристите, но я  ползват и много за прекачване.

# 7 229
  • София
Спомням си от баба, че аналгин-хинина помагал за всичко. Тя само това пиеше цял живот и грип почти не я ловеше или се разболее бързо се оправяше. Чула го от един стар професор и така... Черния и дроб бе непокътнат и никога не и е създавал проблеми. Други неща я мъчиха... Разбира се всичко е индивидуално...

Fifiana,
хах, удрят ти печат, преболедувал и отиваш на купон, докато другите гледат зад прозорците. Grinning Wink Абе сериозно, не знам интересен въпрос. Съмнявам се... Най-малкото подтикваш и други към това, защото те няма да знаят какъв ти е случая. Поне ще ти е по-леко на душата и няма смисъл да се пазиш като всички останали. Но аз не бих прекалявал и насилвал късмета си, защото имунитетът уж е траен към този щам (в смисъл не за цял живот, а за един сезон), но все пак... Истинското спасение ще дойде с ваксина, защото ако това чудо не изчезне, а след година ни повтори последиците ще са още по-тежки. Антителата доколкото знам за този тип респираторни вируси изчезват след година или нещо, не съм сигурен, някои по-запознат да каже. Но така знам. Това не е едра шарка от която имаш имунитет до живот. Такава е спецификата, химията.
Аз обаче съм почти убеден сам за себе си, че ваксина ще има още септември месец, а надявам се в най-скоро време и препарати, които да морят симптомите на вируса, да потискат възпроизвеждането му, докато имунната ни система не го доубие. Идеята е тези, които са в графа тежки случаи да не отидат в интензивното и да ги слагат на обдишване. Идеята е да се мине по-'леко и безобидно' една двустранна пневмония например. Мисля, че за това се борят докторите сега. Вълшебно хапче като по филмите не очаквайте. Ваксината ще е това хапче.

Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт