COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 1 009 180
  • 22 670
  •   2
Отговори
# 7 200
Стига сте ни плашили с прословутата Италия. Дотук 4000 смъртни случая , при средно 24000 за година от грип. Вече сме средата на март. Ако екстраполираме, се получава по-малко число.  
Признавам обаче, желязна схема за манипулация измислиха - промиха ни мозъците, че едва ли не в Италия хора не са умирали досега, и всеки случай се следи под лупа и драматизира. И под мантрата - да не станем като Италия , си въвеждат каквото им скимне. Като спаднат случаите естествено , ще кажат - това е заради карантината, ако не бяхме в картантина щяхте да видите тогава. А те в един момент така или иначе ще спаднат.
Жал ми е за хората , на които заради тези схеми наистина ще им се съсипа живота - депресии, безработица, болести, предизвикване от изолация , тотално спиране на спорта и обездвижване и стрес.

# 7 201
"Двама души от Плевен са с по две отрицателни проби за коронавируса, съобщи главният здравен инспектор Ангел Кунчев пред БНТ. Така излекуваните от заболяването в България стават трима след като по-рано днес беше съобщено за оздравяла пациентка на Военномедицинската академия."
те не са ли били само с положителен тест, а не болни ?
сега теста е отрицателен и те пак не са болни. защо да се водят излекувани от нещо, от което не са били болни ?
нещо не схващам.

Направи разликата между безсимптомен и сиптомен и ще разбереш дали са били болни или не. Особено момчето на 27г. с пневмонията, която е симптом на болест /човекът се е разболял/, ако то е един от оздравелите.

# 7 202
  • София
Съмнявам се шведите да счупят всички рекорди, защото там ще тестват само тези дето са по-сериозни случаи за болници и т.н. Обаче на тях няма да им стигнат леглата и респираторите, как я мислят тази работа не знам. Ще е голяма сеч, въпросът е дали ще попълват както трябва данните и дали няма да позамитат и крият…
Тази бройка, която е в момента обявена е меко казано несериозна, така че там се тества само като трябва да те приемат в болницата на легло.

# 7 203
Прекаралите и оздравели ще могат ли да живеят и щъкат нормално?

# 7 204

Добрият стар аналгин хинин. Защо го спряха?
Помня и при епидемии ни биеха инжекции гама глобулин.
Сега всичко е много по-сложно, стотици лекарства...

# 7 205
  • В заешката дупка
Исландия пък точно...на края на света и с толкоз болни...Confused

При наличието на самолети и отворени граници, нищо не е на края на света.

# 7 206
  • Точно където трябва
Вероятно вече е обсъждано, но не смогвам да чета. Как точно затварянето на областните градове ще ограничи разпространението? Значи из Пловдив мога дистанцирано да излизам, мога да отида до близко село/ може ли?/ и щото съм с ЛК Пловдив, мога да се върна в града? И от Асеновград примерно могат да ходят до ..някое село наблизо, но не може в Пловдив/ освен основателно/ Аз виждам ограничаване, което не върши нищо.

# 7 207
  • Пловдив
Според вас какви глоби ще има за неспазване заповедта на здравния министър?
Никакви. У нас глобите са на хартия и са несъбираеми. И в момента никой не ги налага.

Гама глобулин бият при контактен с хепатит А. Хининът има странични ефекти, но в Африка си лекуват малария с хинин.

# 7 208
И под мантрата - да не станем като Италия , си въвеждат каквото им скимне. Като спаднат случаите естествено , ще кажат - това е заради карантината, ако не бяхме в картантина щяхте да видите тогава. А те в един момент така или иначе ще спаднат.
https://www.worldometers.info/coronavirus/?fbclid=IwAR06T0-hEvDi … QsQetNWtG4m6TEorM
Тук се вижда, че имаме 19 случая на милион. Оня ден бяхме наполовина.
Не е време за мерки ли?

# 7 209
Брат ми живее в Германия и единствено каквото са направили за тях е да им намалят работата, но продължават да ходят. Една седмица работи, една не. И съответно по малко пари, държавата с нищо няма да им помогне.

Първо, много хора работят от къщите си. Второ, тези които не могат да работят, защото са под карантина например, получават пълното си възнаграждение, а работодателят си го получава на 100% заедно с осигуровките от държавата. Kurzarbeitsgeld му казват. До скоро държавата плащаше 60%, но вече 100. Така че не обобщавайте заради разказите на брат си.
В смисъл държавата плаща заплатите в частния сектора 🤔

Да, изцяло. Плюс осигуровките. Това е Германия все пак.

# 7 210
Прекаралите и оздравели ще могат ли да живеят и щъкат нормално?

Имаш предвид дали мерките ще важат и за тях ли? Да.

# 7 211
  • София
Стига сте ни плашили с прословутата Италия. Дотук 4000 смъртни случая , при средно 24000 за година от грип. Вече сме средата на март. Ако екстраполираме, се получава по-малко число.  
Смъртните случаи там се удвояват за 4 дни. Ако пика е след две седмици това значи за 12 дни дни да станат 32 000 и после следва бавен спад ... и приключва на доста пъти по 24 000- толкова ли е трудно да се схване?

# 7 212
  • Пловдив
Исландия пък точно...на края на света и с толкоз болни...Confused

При наличието на самолети и отворени граници, нищо не е на края на света.
да, де ама не е от предпочитаните държави за разходка...или бъркам?

# 7 213
  • При семейството си
24 хиляди души са умрели от грип в Италия през 2016??!!!!😫😰😱🤪😳😩
Ужас!
Ад!
Краят идва...
Никой не ги отрази обаче.

За 12 000 починали на 7.5 милиарда и 280 000 с положителни проби, защото целенасочено ги тестваме и търсим, и нуждаещи се 20% от тях от болнично лечение, ще блокираме цяла Европа и половината свят.

П.С. Около 200 поста не съм чела и няма да ги чета. И спазвам мерките, щот нали съм отговорна, цивилизована, но все още не са ми отнели правото да мисля.

# 7 214
Питах познат китаец дали са заварявали вратите на входовете с болните вътре, че го четох сто пъти тука. Да не казвам как ме изгледа... Затваряли са задните изходи на сградите, за да има само по един изход и да ги следят да спазват карантината. Каза ми, че според негов познат от там, те най-много се притеснявали в началото за децата. Като разбрали, че не боледуват децата се поуспокоили.

Последна редакция: пт, 20 мар 2020, 22:55 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт