COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 1 009 139
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 7 410
От днес плакенила, така се казва резохина във Франция (това с което ви каза, че се излекувал Домусчиев) е  изтеглен от френските аптеки за болниците. Отказани са за изпълнение дори рецептите на хората с ревматологични заболявания, които го пият.

# 7 411
Имам малко дете и куче. Кучето си върши работа за 5 мин и се прибира, детето си стои вкъщи.
На голямото дете излизането е за да разходи кучето, 5 мин на ден.
Стига вече с тия кучета, осиновете си и го разхождайте с детето 🙄

# 7 412
  • София
кога ще е следващият брифинг?

# 7 413
Вземете си куче от приют, тъкмо ще сторите едно добро дело, и се разхождайте колкото си искате.
И кучето, и детето. Добра идея.

Чета и се чудя, защо хората сме склонни, да оборваме едно решение с безброй частни случаи, които би могло да възникнат, но би могло и да не възникнат. Наистина ли е трудно, всеки да помисли как да се впише в правилото, без да го нарушава.

# 7 414
За който е изпуснал брифинга, може ли кратко резюме?

30 нови потвърдени, общо стават 142.

# 7 415
  • София
    Знаех си, че кучкарите ще са трън в очите на майките с малки деца. Да обясня, че кучето не може да пикае и сере вкъщи, докато децата могат!
    Слизаш пред блока, "пикае, сере" и го прибираш.
    Не да тичка два часа в парка.
    Аз да съм написала друго? Ставаше дума за вършене на физиологични нужди, не за глезотии.

# 7 416
    Да Ви напиша как е в Италия. За да излезеш от града, ти искат бележка от работодателя,че работиш и какъв ти е графика за работа. Прави се проверка ,ако излъжеш ,че отиваш на работа  се налага глоба; След като ти е записано ,че работиш от 8.00 часа до 17.00 часа от понеделник до петък , в събота и неделя ти нямаш право да напускаш града. Хванат ли те -глоба. За да излезем до магазина да пазаруваме при нас ,от общината ми даде документ ,че мога да излизам от къщи да пазарувам. Ако те спрат и те попитат къде отиваш ,трябва да го имаш този документ. Ако не ,връщат те обратно в къщи.Можеш да отидеш само до хранителен магазин,банка,и аптека.
    Относно работата-ако си минал на хоум офис, но нещо се "прецака" и трябва да отидеш до офиса (да рестратираш компютъра примерно), и нямаш бележка за ходене на работа, защото от преди карантината си минал от вкъщи как ли се действа?
    Относно ходенето до магазин с бележка-тук в Бг не се е чуло за даване на документ от общината. Рано е, не сме под карантина все още, но мисля, че предстои. Как се издава такава бележка евентуално? Не мога да си го представя-ходим до общината всички се редим на опашка там ли?

За офиса не знам защото не съм се интересувала. Но по електронен път си изтегляш бланката ,попълваш я и я пращаш “при нас в кметството“, от там ти я връщат подписана. Отиваме тук в най близкото табакино- или магазин който продава само цигари- те са оборудвани със всички принтери- разпечатваш и си готов

# 7 417
    • София
    Съчувствам на всички родители с малки деца.Сърцето ми се къса като чета как 2-3год дечица плачат с обувчиците си пред външните врати...
    Но нали казаха, че децата са преносители.Нали това бе и причината да затворят градините и училищата.
    Кучетата НЕ са преносители, от куче не можем да се заразим.

Мили хора, разбирам емоциите ви и реакциите ви, но не позволявайте страхът и гневът да се прехвърля върху невинни същества.Нямаме нужда от още жертви.
    Нека да се опитаме да бъдем максимално нормални в тази абсолютно ненормална ситуация.

# 7 418

3ма изписват - първите 2ма от Плевен и придружителката. 2ма във ВМА се влошават и вървят към включване на апарат. Нека се молим за всички болящи.
    4ма в Добрич контактни, 1 положителен в Шумен, върнал се от Банско.
    Повечето са по домовете си, в болниците само тежките случаи. Изписаните са в режим на 30 дневна домашна карантина.

# 7 419
    Как ще си принтирам декларацията, след като нямам принтер вкъщи и имам право само до магазин и аптека ? Не попадаме ли в параграф 22 - имаш право да излизаш само с декларация, но няма откъде да си принтирам декларацията, понеже ти е забранено да излизаш без такава? Не знам как е в Италия, ама тук определено няма принтери по хранителните магазини.

# 7 420

Още малко подробности:
    "Към момента заразените у нас мъже са 84, а жените – 58. „Средната възраст на болните е 42 години. Най-младият е на 4 години, а най-възрастният - на 81. Трима са починали. Смъртността ни е 2,1 %“, каза още Мутафчийски"
    https://nova.bg/news/view/2020/03/21/282178/142-%D0%B4%D1%83%D1% … 0%B4%D0%B5%D0%BE/

# 7 421
    Хора,храня няколко животинки в близко село.От къщи в колата,в двора.Досег с хора нямам.Между животните има кучка с две бебета.Двора не е мой,даден ми е за тази цел,безлюден.Аз самата в момента не работя,тъй като търговския ни център е затворен до 29-ти.Как и на какво основание мога да премина блокадата,не мога да оставя хайваните да гладуват
    Ами опитайте да отидете. Казаха, че полицаите ще преценят кои случаи са наложителни и кои не. Точно вашия случай ме впечатли, защото е извън изброените в заповедта. Но в заповедта например не е написано и за извеждането на кучетата на разходка в парка, а беше казано устно. Щом се прави изключения за кучетата, възможно е и за други животни, знам ли... Кучета и котки може, а прасета и кокошки не може, така ли? Simple Smile

# 7 422
    Мойте възрастни ги бях дисциплинирана от 10 дена не са излизали. Сега ми звънят да ми кажат, че щом разрешават възрастните да си пазаруват, те ще си пазаруват сутрин, а майка ми направила мекички да занесе на момчетата от плод зеленчука до тях, които доставят до врата в квартала и тръгвала да им ги занесе и после и тя щяла да отиде до магазина, но да съм била спокойна ще спазвала всички мерки, щом генерала е разрешил ще ходят сутрин до магазина.

# 7 423
    • Варна
    Моето дете е на 2г. и половина. Не е излизал от седмица. Имаме т.н.англ. двор, тераса. Не е обездвижен. Разходки в студа не са особено подходящи. Престой в болница няма да зарадва децата ви.
    Посещенията в парка са забранени.

# 7 424
    Ако живея в гр.Х и работя в гр.Х, защо ми е декларация?
    От заповедта на здравния министър става ясно, че декларация е нужна само за хора, които движат от един град в друг град.

Общи условия

Активация на акаунт