COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 1 038 479
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 7 425
  • България <3
За мен това с децата е малко лигавщина. Не можели да не излизат. Както могат да играят навън, какво пречи да играят вътре? Големите хора, които не си подават носа навън, да не би да са се увредили нещо?
За протокола имаме 2 деца под 10г.

# 7 426
Не се ядосвай.zari65
Обмисли път за реакция в случай на заболяване- лл, спешна помощ и т.н. организация на транспорт и подобни. Това донякъде ме успокоява. Явно няма да успеем да ги изолираме съвсем, донякъде ги разбирам.

# 7 427
  • София
Нормално е родителите на малки деца да скочат срещу стопаните на кучета. Разбирам смисъла на мярката, но е кофти кучето на съседа да има право да подиша въздух и да си свърши работата за две минути, а детето на другия да не може да потича за толкова. И така се създава напрежението...
Никой не забранява на никого да излиза. Затварят парковете и в парк можеш да отидеш с куче и за малко. С дете можеш да се разходиш по улицата в квартала, не може на площадка. Честно казано, и без да го забраняват е безумно да се води дете на детска площадка в момента. Дезинфекцираме всичко, ходим с маски и после детето да напипа всичко, после ръцете в устата и така. Бг мама сме, виждали сме деца...

Не обясняват добре властите взетите мерки, журналистите също и масово и интелигентни хора не са разбрали кой кога може да ходи до магазина, кой кога и къде може да излиза и прочее. Огромна грешка е това тук.

# 7 428
Amber, като контролират автомобилите по регистрационни номера ще са доволни някакви частни случаи. Да не са малко тези с вили в съседни области. Колко с регистрация СВ например имат вила в София-град? Или ще може да ходят до СО, не не и до РК? Да не говорим за хората, които живеят около разделителната линия между областите.

Отделен е въпросъ хората, които в момента толкова не издържат и считат, че са им нарушени правата, защото не могат да си отидат до дворчето, какво ще направят, като им свърши хлябът. Веднага ще хукнат до селския магазин да изпозаразят бабите. Което всъщност се цели да се предотврати с мярката. Само че тези с дворчето ще се натоварят обратно в колата и ще хукнат болниците в градовете, а баба ти закъсва.

# 7 429
  • София
Ако живея в гр.Х и работя в гр.Х, защо ми е декларация?
От заповедта на здравния министър става ясно, че декларация е нужна само за хора, които движат от един град в друг град.
Става въпрос за следващия етап от затягане на режима, с който ни заплашиха - ако не се кротнат любителите на щъкане насам-натам. Тогава ще се искат документи на всеки, който е извън дома си. Дано не стигнем дотам.

# 7 430
  • На остров
Pure и моята община е в рамките на голям Стокхолм Simple Smile .

# 7 431
  • Варна
Има ли телефон, на който може да бъде зададен конкретен въпрос по отношение на новите мерки?
Заповедта е на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев, значи би трябвало да се звъни там.
Въпроси във връзка с коронавируса, както и сигнали, могат да бъдат подадени на спешния телефон 112.
Министерството на здравеопазването откри телефонна линия, на която граждани и организации могат да задават своите въпроси: 02 807 87 57, която работи денонощно.

Къде да търсите информация за COVID-19

На посочения телефон никой не отговаря. Дава си свободен сигнал.

# 7 432
За парка мен си ме е яд...живея до пазар...дано не се обиди някой,но да бяха затворили него! Толкова е мърляво Sad По принцип рядко го посещавам, но привлича разни хора да се събират и разнасят всякакви зарази
Дано с тоя вирус поне народа си повиши здравната и юридическата култура.

# 7 433
Ако живея в гр.Х и работя в гр.Х, защо ми е декларация?
От заповедта на здравния министър става ясно, че декларация е нужна само за хора, които движат от един град в друг град.
Става въпрос за следващия етап от затягане на режима, с който ни заплашиха - ако не се кротнат любителите на щъкане насам-натам. Тогава ще се искат документи на всеки, който е извън дома си. Дано не стигнем дотам.

Възможно ли е, някой който живее в чужбина да сложи тук образец на декларация?

Аз си я представям по следния начин:
Долуподписаната Lea_Lea с ЕГН ....еди си какво....адрес ...еди и какъв....декларирам, че днес....еди си кога....от ...еди си колко часа ....до ....еди си колко часа.....ще посетя магазин ....еди си кой....
дата
подпис

# 7 434
Добре де, от тези заразени колко са безсимптомни, колко са в леко състояние, колко в средно тежко, колко в тежко? На колко години са тези в тежкото? Тези излекуваните в какво състояние са били, за колко време са се излекували? Има ли я някъде тази информация?

# 7 435
Happy, Ако е открит този пазар, поне е проветрив. Надявам се и хипермаркетите със стоплянето на времето да отворят там, където в възможно люкове и да засилят вентилации.

# 7 436
Happy, Ако е открит този пазар, поне е проветрив. Надявам се и хипермаркетите със стоплянето на времето да отворят там, където в възможно люкове и да засилят вентилации.
А права си! Хубав довод! Благодаря! Не го бях гледала от тази гледна точка

# 7 437
  • София
За мен това с децата е малко лигавщина. Не можели да не излизат. Както могат да играят навън, какво пречи да играят вътре? Големите хора, които не си подават носа навън, да не би да са се увредили нещо?
За протокола имаме 2 деца под 10г.

Не можеш да затвориш до безкрайност децата по апартаментите. Ще издивеят от всяка гледна точка. Децата растат с движение, а възрастните също едва изтрайват. Прав е Мангъров като казва, че хората в един момент започват да бягат - е, същото е и с децата вкъщи. Те не могат физически да избягат, но психически и физически им се отразява. Ако не излязат малко навън да видят слънце и нещо повече от 4 стени и гледка през терасата, започват да боледуват. Те са до някаква степен като кучетата - трябва им разходка, иначе се депресират. Дори затворниците ги извеждат на разходка в някакво оградено пространство,. Достатъчно е да не ходят по паркове и градинки. Две кръгчета около блока пак е по-добре.

# 7 438
  • София
Как ще си принтирам декларацията, след като нямам принтер вкъщи и имам право само до магазин и аптека ? Не попадаме ли в параграф 22 - имаш право да излизаш само с декларация, но няма откъде да си принтирам декларацията, понеже ти е забранено да излизаш без такава? Не знам как е в Италия, ама тук определено няма принтери по хранителните магазини.

Това, което пишеш е несериозно. Не можеш да вземеш листх А4 и да напишеш декларацията на ръка ли? Айде стига глупости. Текста е съвсем елементарен - в интернет може да се намери

# 7 439
Пенсионерите на кой имейл ги пращат тези писма до Мутафчийски, знаете ли?

И аз искам да му пиша. Няма да го свалям, вече казах, че не е мой тип Simple Smile

Но предлагам поне тези КПП-та да оборудват с термометри. Така и така ще спират всеки човек. Спокойно някой болен с температура може да си щъка от град на град и да си трае, за да не си изгуби работата. То основания и оправдания за придвижване лесно ще се намерят/измислят. Ама дай да проверяваме поне най-елементарното, дали и хора с уважителни причини да пътуват няма да разнасят вируса.

Общи условия

Активация на акаунт