COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 1 009 080
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 7 455
В Ломбардия е страшно. Имам там роднини и колеги. Всички само ме молят да си стоя у дома. Смъртта обикаля из села и градове. Кошмар.

# 7 456
А на Витоша може ли да се ходи?

# 7 457
Как очакваш да ти се отговори?

# 7 458
  • sofia
Ако някой се е изкашлял върху кучето и ти го погалиш ще се разболееш.Та мийте си ръцете.

# 7 459
Как ще си принтирам декларацията, след като нямам принтер вкъщи и имам право само до магазин и аптека ? Не попадаме ли в параграф 22 - имаш право да излизаш само с декларация, но няма откъде да си принтирам декларацията, понеже ти е забранено да излизаш без такава? Не знам как е в Италия, ама тук определено няма принтери по хранителните магазини.

Ми снимай си я с телефона....това поне имаш предполагам. И я показваш така...

# 7 460

След като спряха ГТ до там - не може.

# 7 461
Абе , Анди всеки може да направи два - три тигела.

# 7 462
JoyJoyJoyJoyJoy
И защо после сме на това дередже.....и повече болни ще има, щом се пита това...

# 7 463
  • София
Виж, не можем да затваряме децата все едно са престъпници, не можем да ги жертваме цял месец. Децата нямат ли нужди като пенсионерите? Защото малките деца не могат да пишат ли? Колко време децата могат да си играят вкъщи? Те са деца, а не биологични бомби! Каква ще е файдата да депресираме децата и да ги изпоразболеем от седене вкъщи? Това някой мисли ли го? Пенсионерите имат нужда да излизат - тях ги пазим. Кучетата имат нужда да излизат - и за тях може. Децата нямат нужда да излизат, така ли - тях вкъщи като в затвор! Е, сори, вече и на мен ми идва вповече! И пак казвам - две кръгчета около блока, малко разходка настрани. Не паркове и площадки. Но поне да видят слънце и да се раздвижат. Иначе ще имаме болни деца. Не можем да вървим срещу природата на децата за сметка на това, че пенсионерите искат да щъкат необезпокоявани и казват "оставете ни да живеем". А децата под домашен арест.
Всеки има право да излиза, недей така.

Имам приятелка в Ханой, казвах вече в темата. Там нямат право да излизат от три месеца, само един възрастен за пазар. И двете и деца не са излизали наистина от три месеца. Тук може да се излиза, пак повтарям. Никой няма да арестува майка с дете, защото не са си вкъщи, а се разхождат в квартала. И в Италия не ги арестуват, ако някой е в градинка му казват да се прибира, но няма репресии.

# 7 464
  • София
Да, формално може да излиза. неформално лигавщина било, че децата искали да излизат - да ги играели вкъщи!

# 7 465
  • Варна
Андариел, сериозно ли пазаруването ти е най-голямата драма?
От всички мерки, коя от коя по-ограничителни, тази е най-лесната за спазване, не мога да повярвам, че точно тя ви се набива като трън в очите.
Има хора, които трябва да се оперират, а не могат заради стопирането на плановите операции. Последната им грижа е кога ще си купуват хляб.
Съвземете се и се стегнете!
Да, пазаруването  е най лесната мярка, ако има пари човек. Аз го правя между 20.00 и 1.00 през ноща, няма хора. В хипермаркети ни влизам

# 7 466
  • При семейството си

Ако утре малките ви деца се заразят, щото не могат да си играят вкъщи, а горканчетата плачкат с обувчиците до вратата, ще заразят вас.
Трагедиите тепърва престоят. В момента доста хора се заразяват и заразяват и други около себе си. В началото на другия месец ще си пишем съвсем други неща.

Лигльовци малки, я до март 2021 година всички в бункерите, пардон апартаментите, да гледат слънце и зеленина онлайн на таблетите и хич да не мрънкат.
Да, със сигурност след месец ше си пишем съвсем други неща.

# 7 467
Аз все повече започвам да се притеснявам, че опасността от ковид19 не е само за здравето...  Кой както иска да го разбира.

# 7 468
Живея в малко градче от селски тип, има много роми, махалата им е през две пресечки от вкъщи. Към тази сутрин има прибрали се 4 семейства от чужбина, ромите, които са си тук по принцип ги дебнат да не излизат, че щели да ги заразят. Ходят с маски. Иначе патрулка от сутринта три пъти е минавала. Инфото е от ром, който не е пътувал.

# 7 469
Ама ходете бе, ходете. Идете да изкачвате и връх Мусала. Рилските езера идете да видите...

П.П. Кашлянето върху кучетата няма да го коментирам... Sweat Smile

Общи условия

Активация на акаунт