COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 1 009 190
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 7 470
  • Русе
Въпреки че излезе гръмката статия, че са излекувани 3ма българи от короната, истината е, че са оздравяли. А са оздравели ,защото е сработила имунната им система. Не мисля, че след три месеца стоене в къщи на дете, имунната му система , а и не само неговата, ще е толкова ефективна.  Ако вземе да излезе пред блока, както предлагате, то пенсионерите ще го разпънат на кръст.

# 7 471

Да, пазаруването  е най лесната мярка, ако има пари човек. Аз го правя между 20.00 и 1.00 през ноща, няма хора. В хипермаркети ни влизам

Извинете, бихте ли казали къде е това.

# 7 472

Възможно ли е, някой който живее в чужбина да сложи тук образец на декларация?

Аз си я представям по следния начин:
Долуподписаната Lea_Lea с ЕГН ....еди си какво....адрес ...еди и какъв....декларирам, че днес....еди си кога....от ...еди си колко часа ....до ....еди си колко часа.....ще посетя магазин ....еди си кой....
дата
подпис

Ако има опашка, посочен час за посещение на конкретен магазин не върши работа.

# 7 473
Аз все повече започвам да се притеснявам, че опасността от ковид19 не е само за здравето...  Кой както иска да го разбира.

Ами за кое друго - психиката?

Аз не разбирам каква толкова е драмата с това излизане. Проблема не е излизането а че сме свикнали всичко да ни е готино - да ходим на разходка, когато ни е готино, да пазаруваме когато ни е готино и прочие.

И аз искам да ми е готино, но пазарувам след 22:00. Разхождам кучето сутрин в 6:00 и вечер в 22:00 за да няма хора. И аз искам да ги правя нещата когато ми е кеф ама няма, това е положението сега.

П.С. Хората с кучета ако искате да си мърдате организма - ходете с бърза крачка по 2-3 км. Минават се за около 15-20 мин. Така хем ще се разходите, хем ще се раздвижите, хем кучето ще походи.

# 7 474
Виж, не можем да затваряме децата все едно са престъпници, не можем да ги жертваме цял месец. Децата нямат ли нужди като пенсионерите? Защото малките деца не могат да пишат ли? Колко време децата могат да си играят вкъщи? Те са деца, а не биологични бомби! Каква ще е файдата да депресираме децата и да ги изпоразболеем от седене вкъщи? Това някой мисли ли го? Пенсионерите имат нужда да излизат - тях ги пазим. Кучетата имат нужда да излизат - и за тях може. Децата нямат нужда да излизат, така ли - тях вкъщи като в затвор! Е, сори, вече и на мен ми идва вповече! И пак казвам - две кръгчета около блока, малко разходка настрани. Не паркове и площадки. Но поне да видят слънце и да се раздвижат. Иначе ще имаме болни деца. Не можем да вървим срещу природата на децата за сметка на това, че пенсионерите искат да щъкат необезпокоявани и казват "оставете ни да живеем". А децата под домашен арест.

За парковете важи за всички. Единствено за кучетата - не, гледам ги как спокойно си ги разхождат по 20-30 минути.

# 7 475
  • София
Да, формално може да излиза. неформално лигавщина било, че децата искали да излизат - да ги играели вкъщи!
Кой е казал такова нещо?! Просто не бива да се събират и да са по площадките, ясно защо. А децата искат много неща, родителите трябва да умеят и на някои от тях да казват не. Сигурно няма да им е за пръв път.

А психически поражения ще има от ситуацията, това няма спор, но поне всички сме заедно в това. Много хора преживяват подобни неща без да са част от пандемия, ако трябва да си говорим кое е по-лошо.

# 7 476
А на Витоша може ли да се ходи?

След като спряха ГТ до там - не може.

Може ли линк с информация за спрения транспорт до там?

# 7 477
  • София
Дрънкате се тук за глупости. Още нито едно сериозно положение няма, нито една трагедия не се е случила, обаче хората вече бучат. Защо?
Ако утре малките ви деца се заразят, щото не могат да си играят вкъщи, а горканчетата плачкат с обувчиците до вратата, ще заразят вас. Лечението отнема до месец. Част от времето -в болница. Кой ще ви гледа децата? Имате ли всички близки хора, които могат да ги поемат? Сигурни ли сте, че точно в този момент няма и те са лежат в някоя болница? Имайте предвид, че много познати, приятели, съседи биха взели за малко децата при други обстоятелства, но не и сега. Не ви ли е страх, че може дори да не преживеете болестта? Кой ви гарантира на всички мрънкалници, че ще оживеете при една двустранна пневмония? Много лигав народ, ей!
Трагедиите тепърва престоят. В момента доста хора се заразяват и заразяват и други около себе си. В началото на другия месец ще си пишем съвсем други неща.

Ето, Бояна - децата да си играят вкъщи, защото може да се заразят, да се разболеят и да заразят родителите, а родителите като се разболеят кой ще им гледа децата. Затова децата да си играят вкъщи, иначе лигав народ!

# 7 478
  • Варна
Когато децата са болни от инфекциозни болести, пак ли не могат да стоят у дома? По същия начин цели г- пи в ясли и ДГ изкарват "солидарно" болестта. Родителите не могат (не искат)  да ги гледат. Защо ги създавате и защо растат на улицата?

# 7 479

https://segabg.com/hot/category-bulgaria/fandukova-spira-gradski … sport-kum-vitosha

# 7 480
Мен ме плаши най-много факта, че нормални човешки права вече се приемат за лигавщини, децата можело да играят и вкъщи, вие чувате ли се ? Могат да , ден ,два ,три, не 4-5 месеца. Малко по малко за всяко нещо казваме голяма работа, може и без него, докато накрая не стане положението съвсем нетърпимо. И хора, алармиращи за положението, ще бъдат заклеймени от масите като мрънкала и лигльовци.

# 7 481
Аз не знам колко деца имаш Андриел, но имам съседи с по 5, 7 деца. От неделя децата си седят в къщи и това е. В Испания съм , да се молим да не става това това което е тук ,в България. Липсват защитни обекла при толкова много болни, използват зелени найлонови торби за да се предпазят . Близо 400 медицински персонал е заразен. Вчера в една от най пригодената и хубава болница са тествали 125  медицински работника ,половината
Са заразени. Какво очакваш, кой ще ви лекува ако стане подобно нещо. Лекарите може да решат и да напускат масово. Не се знае нищо.  Пенсионерите може да са сами и няма кой да им купува храна. Хиляди са тези случай.

Последна редакция: сб, 21 мар 2020, 10:15 от candela

# 7 482
  • София
Аз все повече започвам да се притеснявам, че опасността от ковид19 не е само за здравето...  Кой както иска да го разбира.
Аз съм потресена с каква лекота се приемат от хората мерките да могат да ви следят телефоните, да ви отнемат правото на придвижване и работа, но да ви задължават да си плащате десятъка. Насадиха безпрецедентен страх, мен лично ме е страх какво ще стане след като така или иначе преминем през вируса.
У наше село хората не успяха да отидат на работа в София, 80% от населението няма да издържи такива мерки и месец. Звънят ми хора да им пращам по 50-100лв, защото нямат пари за хляб. Вируса сигурно ще го преживеят...

# 7 483
  • Пеликания
Скрит текст:

https://btvnovinite.bg/bulgaria/spirat-gradskija-transpor … t-park-vrana.html

# 7 484

https://dariknews.bg/regioni/sofiia/stolichna-obshtina-s-dopylni … -covid-19-2217895

Видях, че го пише и на сайта на СО.

Общи условия

Активация на акаунт