COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 1 009 152
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 7 485
  • София

Ето, Бояна - децата да си играят вкъщи, защото може да се заразят, да се разболеят и да заразят родителите, а родителите като се разболеят кой ще им гледа децата. Затова децата да си играят вкъщи, иначе лигав народ!
На площадка не може. Не знам кой е лигав, разходка може, но на площадка не става, ясно е защо. А за съжаление, човек може да понесе много повече, отколкото иска. Тази история сега никой не я иска и кой какво казва няма значение, аз само пояснявам, че не е забранено човек да се разходи с децата. Засега.

# 7 486
  • София
Децата в момента не са болни, за да стоят затворени. Проблем са градинките и парковете със събирането на много деца наведнъж. Не е проблем да се разходят извън тези места. На децата в момента не се гледа като на потенциално болни, а като на заразители. А колко народ внесе вируса и си щъка на воля?

# 7 487
  • Варна
"Чайка фарма" стартира производство на ефикасно лекарство.

# 7 488
Аз все повече започвам да се притеснявам, че опасността от ковид19 не е само за здравето...  Кой както иска да го разбира.

Ами за кое друго - психиката?
Давам "храна за размисъл". Мислете, в това консуматорско общество сме свикнали всичко да е наготово и сега затова всичко, което ни се подаде се приема без никаква цедка в съзнанието...

Последна редакция: сб, 21 мар 2020, 12:04 от Stella Gemella

# 7 489
Има достатъчно материали, с които да се обясни на децата. Тяхното благоразположение и психическо здраве зависи до голяма степен от родителите. Вчера бяхме на море на терасата, от утре и снежен човек можем да правим 😁

# 7 490
И какво като ми следят телефона....дреме ми на шушляка.
Все ми е тая...ама все.

# 7 491
Vivian91, ти четеш ли се какви откровени глупости пишеш? Растели на улицата, а ти къде си расла, в саксия на прозореца, може би.
Самоуспокоявайте се, ако ограничат съвсем излизането, ще има скок в самоубийствата и убийствата., депресиите , дори и шизофрениите.

# 7 492
  • Варна

Да, пазаруването  е най лесната мярка, ако има пари човек. Аз го правя между 20.00 и 1.00 през ноща, няма хора. В хипермаркети ни влизам

Извинете, бихте ли казали къде е това.
Варна. Като казвам няма хора имам предвид да изчакам максимум двама. А в 1.00 часа изобщо нямаше.

# 7 493
  • софия
Има достатъчно материали, с които да се обясни на децата. Тяхното благоразположение и психическо здраве зависи до голяма степен от родителите. Вчера бяхме на море на терасата, от утре и снежен човек можем да правим 😁
Когато моите бяха малки, съм правила пикник.  Вечеря на земята върху одеало-бяха ни спряли тока 😂В мирно време. Смятам, че има варианти да се измислят занимания  и сега в тази много по-сериозна ситуация.
 Ако родителя е напрегнат твърде много и детето ще изтрещи.

# 7 494
  • Варна
Не в саксия. Дори спортувах. Но има доста гамени, с незаинтересовани родители. Пушкома в училищния двор не е нужен по време на епидемия. Повечето си живеят и играят онлайн сега.
Осраните от дом. любимци зелени площи са " чудесна" среда за игри.

# 7 495
  • България <3
Ок, като не било нормално да стоят вкъщи децата, как стоят по цял ден в детската градина?

# 7 496
  • София
Сероизно? Докога ще им обясняваш? Колкото и теб да те затворим и да ти обясняваме да си представиш как ще си на море на терасата, после снежен човек пак на терасата. Не можеш да лъжеш тялото и ума до безкрайност, природата си иска своето, а в природата на децата е да се движат и да са навън през част от времето. Това учителките в детските градини много добре го знаят - децата издивяват затворени, каквито и забавления да им се предлагат, стават агресивни, правят бели, търчат из стаята без посока, само и само да се движат, затова в ДГ винаги има излизане в двора. От съвсем първо лице служебно зная как се държат децата в ДГ, не си приказвам измислици-премислици на родител.

# 7 497
  • Варна
Децата са преносители, колкото и всички други възрастни, на които се позволява да щъкат безпроблемно по улиците по всяко време! Толкова. Ако се заразим ние, ще заразим и тях и няма да има и кой да гигледа, ако ще и да не са припарвали навън. И?

# 7 498
  • София
Децата в момента не са болни, за да стоят затворени. Проблем са градинките и парковете със събирането на много деца наведнъж. Не е проблем да се разходят извън тези места. На децата в момента не се гледа като на потенциално болни, а като на заразители. А колко народ внесе вируса и си щъка на воля?
На всички се гледа така, не само на децата. Човек е заразен много преди да му има нещо и затова. Предлагам никой да не приема мерките лично, но пък всеки си решава.
На децата може да се обясни всичко, така си мисля, но пък всеки си има метод. Ситуацията е най-лоша за най-малките, защото за тях стоенето вкъщи ще стане норма, а и наистина няма да срещат достатъчно зарази, за да изградят имунитет, но какво да направим. Има неща, които трябва просто да се приемат. Какъв избор имаме в случая?

# 7 499
В един друг форум, където също си говорим за този вирус, една лекарка от Виена, която до вчера казваше, че не вярва в реалното съществуване на този вирус, каза, че нейна приятелка е починала през миналата нощ. С мъжа й били заразени, но били на домашно лечение. Жената не е била болна, спортна натура, енергична. На 48 години.

Тревожа се изключително много вече при мисълта какво предстои тук. А хората продължават да нехаят.Всеки трябва да заседне вкъщи и излизане само в краен случай до магазина. Кучетата трябва да се извеждат и аутистите също. Останалия народ у дома!

Общи условия

Активация на акаунт