COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 987 865
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 9 345
  • В тъмната гора.
Сега като четох по-горе за този случай

https://www.vbox7.com/play:7362bc80d9

се сетих за още един бабин илач, който много, ама много ми помогна при моята влошена пневмония - хардал и мед. Една с.л. хардал счукан със стаканче и л. мед един или два пъти дневно се хапва на гладно.

Това видео е много полезно

https://www.youtube.com/watch?v=Ke-ceL_DQ64

Особено частта с антимикотичните средства, защото като гледах видео с изказване на лекарка от Англия - джи пи, която е карала ковид 19 у дома си и разказва подробно какво е преживяла, спомена че на третия, четвъртия ден е получила афти по цялата уста и гърлото  и това е затруднило приема на чай и вода. Приемала е само парацетамол и нищо друго. Жена със силен имунитет, която активно поддържа тялото и здравето си въпреки 60-те си години. На 10 ден е имала значително подобрение.
Значи приемането на синтетични лекарства влошава състоянието на организма, според горното видео и според казаното от англичанката

# 9 346
Не знам дали е коментирано. Най много болни в БГ са между 40-49 години. Дами и господа, това е представително проучване на здравето и имунитета на драгия българин. Докато в северните страни , вируса покосява хората от трета възраст, и съвсем логично, то тук, противно на всяка логика удря работоспособното население в диапазона 40-49.  Каква е логиката - ами много просто. Докато в северните страни хапват сьомга, тук се храним с кренвирши и подобни боклуци. Масово хората не обръщат внимание на съдържанието в чиниите си. Тютюнопушене, алкохол, мръсен въздух, стрес- и ето ти провокиран имунитет. Ако имаме останали възрастни над 80, те в повечето случаи са по отдалечени  села и паланки, където хляб не стига, какво остава за вирус.

Хората между 40-49 години са най-активни и логично са с най-голем процент заразени. Просто имат повече контакти, не е до здравословно състояние.

# 9 347
Както каза Бояна, всички вайкащи се и спорещи в момента, реално спорят със съдбата. Те си мислят че от едната страна са "мерките", а от другата е "нормалното", което беше досега и затова продължават да спорят, да се карат, да се пазарят. А от другата страна не ни чака невиждан икономически растеж и благоденствие, от другата страна в момента е Бергамо.
И понеже не искаха да платим по-малка икономическа цена, но да се разминем с по-ранни превантивни, но доста по-ефективни мерки, сега ще се наложи да платим по-голяма цена.

# 9 348
В цялата веселба май никой не обърна внимание, че едва 30 човека от всичките 174 позитивни са в болница.. нещо такова чух.

Защо едва? Тва колко е - около 12-13%. Хич не е малко.

Всъщност, така е.. моя грешка. Вътрешно очаквах повече, а те всъщност останалите може да нямат нужда от медицинска помощ в момента..

# 9 349
  • София
Този път ми допадат думите на Майк Райли от СЗО - и е прав в това "Тест, тест, тест", както и в това, че усилията трябва да са насочени към тестуване.
Как в Корея са били направили мобилни лаборатории за тестване и очевидно Овладяват положението.
В 21 век старата Америка и още по-старата Европа взети заедно - толкова ли са НЕподготвени? Толкова ли нямат ресурс да работят в 2 посоки - по-бързи и Верни (правилни, коректни) тестове и лекарство (ваксина евентуално за след година). Бързо тестване, много тестване.Не да ти мерят t, бърз тест. Днес, утре пак. За антитела - поне да се знае Кои могат по-спокойни да са.
Дето се вика, айде не ако работодателя да те тества, ама всяка една лаборатория в Сф да прави бързи и верни тестове.  Всяка 1 лаборатория в БГ, да направят мобилни лаборатории. Не само в БГ, учудвам се, че никоя държава в Европа, дори в САЩ не са в състояние. В 21-и век.....

# 9 350
  • София
В откъса на Мангъров, той каза точно това - развитието на разпространението и т.н. е като на грипа, повечето ще го минат.

# 9 351
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:
Пак се включвам от нищото, но тук поне мога да споделям. Тревожи ме до кога ще продължи всичко, направо е страшно. Животът се променя много. А колко още може.. Споменава се вече за цяла година, в която нещата няма да са в нормално русло, това вече ми е направо страшно.

Колкото в Китай ако спазваме техните мерки, т.е. 2-3 месеца. Ако спазваме други мерки - никой не знае. Понеже работя в сферата на международния транспорт под секрет ще ви кажа, че от средата на март вече има значителен брой контейнери тръгнали към Европа. Т.е. - там вече нещата тръгват нагоре.

Понеже аз явно не разбирам, може ли някой да обясни как 11- милионен град чудодейно изгради имунитет със 100 000 заразени , което е точно 1 %. Все едно в моята фирма двама човека от 200 да се заразим, другите да се скрият вкъщи и да кажем, че сме победили заразата. И какво става когато някой от другите 198 хване вируса ?
И ако истината е , че реално заразените са били 50 пъти повече, то тогава не карантината е дала резултат, а общият имунитет.
Не са изградили имунитет, защото нито 80% са преболедували, нито са ваксинирани. Просто там вече няма нови болни китайци. Но как ще продължи там животът не знам, защото всеки влязъл или излязъл от града може пак да го внесе и да се започне отначало.

Ами точно това се чудя и аз , доста търсих и отговор на този въпрос не намерих. Единственото логично обяснение е да се кара така до намиране на лекарство/ ваксина, друго обяснение нямам.
Това вчера го обясни Мангъров в "Господари на ефира", имаше интервю с доста въпроси по интернет. Безсиптомно или с леки симптоми са го изкарали голям процент, те дори не са в статистиката. Общият процент е стигнал 70 и тогава утихва епидемията. Не благодарение на драконовски мерки, блокади и т.н.

Това говорех и аз, обаче тази теза явно не върши работа на медиите за техните цели . Нали трябва да оправдаваме "крутите мерки". Какво беше- да действаме като в Китай, за да не станем Италия.

# 9 352
Ама в тоя случай не сме ние, а всички страни по света са с крупни мерки, включително и Италия. Хелоу.

# 9 353
  • В тъмната гора.
Днес ще има ли изявление от Мутафчийски?

Или само с борбения монолог на Бойко трябва да се задоволя.

Само времето ще покаже кой и с какво е бил прав. Иначе всеки може да се подиграва на другите.

# 9 354
Не знам дали е коментирано. Най много болни в БГ са между 40-49 години. Дами и господа, това е представително проучване на здравето и имунитета на драгия българин. Докато в северните страни , вируса покосява хората от трета възраст, и съвсем логично, то тук, противно на всяка логика удря работоспособното население в диапазона 40-49.  Каква е логиката - ами много просто. Докато в северните страни хапват сьомга, тук се храним с кренвирши и подобни боклуци. Масово хората не обръщат внимание на съдържанието в чиниите си. Тютюнопушене, алкохол, мръсен въздух, стрес- и ето ти провокиран имунитет. Ако имаме останали възрастни над 80, те в повечето случаи са по отдалечени  села и паланки, където хляб не стига, какво остава за вирус.

Заразени още не значи болни, а и още рано за такава статистика.  Това са хора в активна възраст - работещи, пътуващите в т.ч. "колеги" на докторите - нормално е първи да влязат в статистиките.
Иначе и на мен ми направиха впечатление данните, ама не е като да не съм го очаквала - на първо място сме по брой на пушачи в света.  Чела съм епикризи на болни с ХОББ, обикновено започват така: активен пушач от 30 години....

# 9 355
Скрит текст:
Пак се включвам от нищото, но тук поне мога да споделям. Тревожи ме до кога ще продължи всичко, направо е страшно. Животът се променя много. А колко още може.. Споменава се вече за цяла година, в която нещата няма да са в нормално русло, това вече ми е направо страшно.

Колкото в Китай ако спазваме техните мерки, т.е. 2-3 месеца. Ако спазваме други мерки - никой не знае. Понеже работя в сферата на международния транспорт под секрет ще ви кажа, че от средата на март вече има значителен брой контейнери тръгнали към Европа. Т.е. - там вече нещата тръгват нагоре.

Понеже аз явно не разбирам, може ли някой да обясни как 11- милионен град чудодейно изгради имунитет със 100 000 заразени , което е точно 1 %. Все едно в моята фирма двама човека от 200 да се заразим, другите да се скрият вкъщи и да кажем, че сме победили заразата. И какво става когато някой от другите 198 хване вируса ?
И ако истината е , че реално заразените са били 50 пъти повече, то тогава не карантината е дала резултат, а общият имунитет.
А дали ще има значение ако за вашата фирма от 200 човека има 50 легла и се разболеете всички едновременно или поетапно? Тогава дали ще се бориш за лечение или ще продължаваш да тропаш с крак?

# 9 356
Мангъров на какво се позовава? Взе пак всички се позовават на Китай, а те твърдят друго. Той упорито го сравнява с обикновен грип и точка. Аз не знам всъщност и не разбрах той какви мерки предлага? Просто да го караме? Той би ли се справил с всички случаи в болницата?

# 9 357
Много ми е интересно,ако някой тук има бизнес,плаща заплати и наеми,бори се с икономическото статукво,което и допреди коронавируса не беше розово,и изведнъж му хлопнат кепенците,казват му,няма да работиш.Точка.Но разходите висят,да не говорим,че ако е в сферата на сезонната търговия,средствата,хвърлени за пролетна стока са безвъзвратно загубени,тя застоява в затворени магазин.Идва наем,едва време за заплати,идват осигуровки,плащания към партньори,лични разходи.И кой има наглостта да го обвинява,че нямало да си продаде колите, та да плати на работниците.Не всеки е олигарх,като г-н Домусчиев.Понякога нещата са месец за месец, добре смазана механизъм,но крехък.И защо да "хвърлят" на грижата на държавата освободените работници,нали всеки месец същия този работодател внася осигуровки точно за такива случаи.И на хората не им е лесно,повярвайте!
Точно така е, не вярвах, че толкоз народ се е вързал на популизма на Борисов. На всички които си мислят, че най - лесно е на работодателя, пожелавам им да станат това - работодател. Да си измислят бизнес, да вложат пари, да наемат работещи и да излязат на печалба.

# 9 358

Само времето ще покаже кой и с какво е бил прав. Иначе всеки може да се подиграва на другите.

Хайде само да не се захапваме, сякаш си нямаме друга работа. От шега не разбирате май.

# 9 359

Ама на метър разстояние ако може.

И да не поставя другите в рискова ситуация за зараза като нашите доюоуправители и бояджията без маска, който го викнали да снове из входа уикенда, без да кажст гък на никой. Шото са си такива... потайни.

Общи условия

Активация на акаунт