COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 1 021 306
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 540
Някой от вас опитвал ли е да пазарува хранителни продукти днес в София? Каква е ситуацията? Кварталните магазинчета не работят в неделя, а вчера бяха обрани. Решихме да не се поддаваме на масовата истерия и пропуснахме традиционното петъчно пазаруване. Но ако не го направим днес рискуваме домакинство от 6 души да останем буквално без храна.

Тъкмо се връщам - 345 в Редута СФ - никакво напрежение - 3ма души + 2ма персонал - спокойно е, всичко си има - даже тоалетна хартия - ама не взех, че нямаше Милде. Съвсем нормално като всеки друг ден.

# 541
Междудругото днес брат ми е ходил да носи храна на баба и дядо и пътят до там е Е79. Каза, че тировете се придвижват на групи с полицейски кордони. Явно се работи и се спазват мерки.

П. С. Оставил е храната на баба пред къщата и те са инструктирани да я вземат след това за да не се срещат. Стоят само вкъщи и в двора. Портата е заключена, а разговори с комшии се осъществяват през оградата на 10 м разстояние. В това конкретно село всички са така и спазват някакви правила, нищо че средната възраст е 80+ години.

# 542
Реално погледнато една голяма част от българина вероятно вече е "преболедувал" вируса. Симптомите не се различават от грипните, освен, ако не се направи тест. А мнозина не са и разбрали, ако се е проявил в лека форма или въобще без симптоми.

Ние някак си успяхме да спрем нашата баба да шества по улиците, след вдигнат як скандал от страна на майка ми, а после и от баща ми. Но повечето пенсионери не ги слуша главата...

Последна редакция: нд, 15 мар 2020, 13:53 от Анонимен

# 543
Нямам време да изчета всичко. Не знам дали сте го коментирали. Току що бях на билла, нашата е значително малка. Влизаха по 1 човек и трябваше да седим на поне метър разстояние. Имаше патрул отпред и охрана на входа. Иначе магазина е зареден. Кауфланда също бил зареден. За Дружба става дума.

# 544
Жена под карантина е задържана в автобус с 4 души, пътуващ от София до Бургас, а пътник, идващ от Мюнхен, е имал симптоми, които са накарали властите да го конвоират за изследване. Това стана ясно на извънреден брифинг на Кризисния щаб за борба с коронавируса в Бургас.

# 545
Тази сутрин от Метро Пловдив - видях двама души на кръст с маски, с ръкавици никой. Само персонала. Хората се правят, че не им пука. Една ОЧЕВАДНО болна жена със подути зачервени очи и нос, кашляше като магаре - без маска, без шал, без нищо. Пазаруваше с мъжа си. Направих им забележка от 5 метра - да сложат по една маска поне - те само ме изгледаха като телета - никаква реакция. Предлагам и на входа на магазините да мерят температурата - един такъв термометър е 50 лв. - всеки магазин може да си го позволи!

Сигнализирайте, точно пък метро нямат ли някакви по-сериозни мерки!

# 546
Междудругото днес брат ми е ходил да носи храна на баба и дядо и пътят до там е Е79. Каза, че тировете се придвижват на групи с полицейски кордони. Явно се работи и се спазват мерки.

П. С. Оставил е храната на баба пред къщата и те са инструктирани да я вземат след това за да не се срещат. Стоят само вкъщи и в двора. Портата е заключена, а разговори с комшии се осъществяват през оградата на 10 м разстояние. В това конкретно село всички са така и спазват някакви правила, нищо че средната възраст е 80+ години.

Дайте конкретни имена, бе хора. За карантинирани възрастни ли става въпрос? От къде са, какво става.
Ние не сме медиуми, да знаем къде сте и при вас какво се случва.

Считам такива постове за СПАМ!

# 547
  • София
Здравейте, освен сухата кашлица знае ли се нещо свързано със сухото гърло, дали е като симптом. Гърлото ми е постоянно сухо, дори да пия непрекъснато топла вода?

Температура?

В понеделник отиди в Рамус да се изследваш.
По-голяма тъпотия не можа ли да измислиш за съвет? Как може да я съветваш да отиде в лаборатория и да е в контакт с останалите клиетни и екипа който работи там, а в една лаб-я не малко са и бременни, които си следят туй онуй, а лаборантите едва ли са кой знае колко екипирани. Адекватно е да им звънне и да й пратят екипиран екип да й вземе пробата, но преди това да пробва да се обади в РЗИ и от там да й пратят някой на място.

# 548

Браво. Чудесно! Трябва всеки да помисли за възрастните си роднини и да ги предпази от зараза. Хубаво е, че им е отнесъл храна и я е оставил отвън, където те сами да я вземат.

Каква безотговорност от страна на хора под карантина да се разхождат навън! И това с целуването на икони! Убийци и самоубийци, какво друго да кажеш ... Естествен подбор?

# 549
Майка ми също днес пътува от София за провинцията. Ужасно ме е страх.

# 550
  • Другата България
Нямам време да изчета всичко. Не знам дали сте го коментирали. Току що бях на билла, нашата е значително малка. Влизаха по 1 човек и трябваше да седим на поне метър разстояние. Имаше патрул отпред и охрана на входа. Иначе магазина е зареден. Кауфланда също бил зареден. За Дружба става дума.
Ето това са мерките от вчера.
Това имах предвид и в предишните постове, че ако горното го няма, тогава се подават сигнали.

# 551
Цитат
Аз мисля, че църквата трябва да понесе отговорност за това безумие. Към тях да се обърне Мутафчийски, не към тези, които си стоят кротко пред телевизора.
Ама вие тоя Мутафчийски днес ще го разпънете на кръст а вчера го боготворяхте. Какво толкова се промени за 1 ден. Мутафчийски няма божествена сила да промени християнската вяра и нейните обичаи. Както и няма силата собственоръчно да наложи отлагане на плащанията по кредити, данъци и осигуровки както някой по назад поиска. То не е и негова работа. Права се оказа една потребителка която вчера коментира по повод хвалебствията за речта на Мутафчийски че много бързо от осанна ще стане разпни го. То верно за 1 ден стана. Каквото може прави човека, не всичко в тази държава зависи от него че така да се нахвърляте срещу него.
Ако съм се нахвърлила срещу някого, това е срещу църквата и малоумниците вътре в нея, целуващи една и съща икона в този момент. Не ми слагай думи в устата, никакво разпни го към генерала няма в поста ми.

# 552
Това с църквите е безумие! Къде им е акъла на тези хора?

църква и акъл
виц
следя с надежда да разбера, че от утре поетапно ограничават все повече места и дейности

# 553
Реално погледнато една голяма част от българина вероятно вече е "преболедувал" вируса. Симптомите не се различават от грипните, освен, ако не се направи тест. А мнозина не са и разбрали, ако се е проявил в лека форма или въобще без симптоми.

Ние някак си успяхме да спрем нашата баба да шества по улиците, след вдигнат як скандал от страна на мака ми, а после и от баща ми. Но повечето пенсионери не ги слуша главата...

Реално не е така, защото при нас вноса на вируса е много вероятно от северна Италия покрай 14ти Февруари. Първите случаи - 2.5 седмици след това.

В тези 2.5 седмици е ставало заразяване до побъркване. Т.е. епидемията се очаква в края на месеца, а с масовото целуване на икони - сложи още 3 седмици след края на месеца повторна епидемия.

# 554
Ето това са мерките от вчера.
Това имах предвид и в предишните постове, че ако горното го няма, тогава се подават сигнали.

Вчера майка ми ходи, но не е било така. Днес явно са се взели по-сериозно.

Общи условия

Активация на акаунт