COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 1 022 408
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 1 125
Меридит, може ли пак информацията за йода?

# 1 126

За тази теория какво мислите? Вярно ли е, че Китай и Япония са ги изключили?

# 1 127
Мерките ще ги вземат след ден два като гръмнат още случая.Не знам защо си мислят че успяват да контролират нещо и се опитват да спасят малки бизнес.Реално заболелите и разпространителите са много повече от изследваните .Или като в Англия, който оцелее...

# 1 128
  • София
От балкона няма как да се заразите, успокойте паниката.
Ами всъщност има и то голяма. Ако си в блок или кооперация. Все пак се разпространява по въздушно капков път! Капки макар и малки летят при говор, викане, пеене и т.н., освен при кашлица и кихане!
то при ръкопляскане такова викане и пеене пада, че ум да ти зайде Smiley
[/quote
Точно това е идеята на инициативата - едни се страхуват да не се заразят докато са на балконите си, а други просто работят, за да ни спасяват нас, "смелите".

# 1 129
https://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/zdraveopazvane/2020/ … ve/?ref=cheteno24
Частните лаборатории започват бързи тестове за коронавирус следващата седмица

"PCR-тестът показва, че вирусът е в организма, бързият тест показва антитела в организма." Т.е. вече ще има тест, който показва антитела на цена 7-15 лева. Не разбирам обаче, само в София ли ще се правят.

# 1 130
Може ли линк че Германия затваря границите си.

https://www.tagesschau.de/

Wegen der Corona-Pandemie schließt nun auch Deutschland weitgehend seine Grenzen. Ausnahmen soll es für Pendler und den Warenverkehr geben.

# 1 131
Никъде не намирам-взеха ли се решения за по-крути мерки и засилване на ограниченията?

Тц...
Остават старите...

Защо? Какво изтъкват като довод? Оххх

# 1 132

Мисля, че такива конспирации са опасни и допринасят много хора да умрат поради глупост и фалшиви новини.
5Г мрежата му била виновна. Заради такива многознайковци много хора в България ще умрат от този вирус. Най-опасното в момента е да НЕ слушате предупрежденията и да НЕ спазвате мерките, които се предлагат. Обричате себе си и много други.

Китай започнаха драконовите мерки моментално, Италия и другите в Европа се ослушваха и започнаха да се усещат късно. След 3 месеца може би, може би и в Европа ще е по-добре. А може и след 6. А може и след година.

# 1 133
Не мисля, че някой се е възмутил на пеенето от терасите, нека всеки си решава какво счита, че е полезно.
Само има други 100 неща, с които можем да сме в пъти по-полезни според мен. Дори и само пазейки се едни други.
Иначе споко, като стане много зле и до пеене ще стигнем.
Още помня преди две седмици как спорих с племенницата, която е в Милано, че нищо не правят и че само ги лъжат, а тя ми говореше, че е само грип и че е конспирация да си вдигат цените и правят контрабандата някой хора там. Казваше - какво си се панирала, животът си върви, като й кажа да носят маските.
Сега си промениха мисленето италианците, но вече е късно. Жал ми е, защото платиха жестока цена да преосмислят нещата. И тази склонност към пеене и танцуване, ски, екскурзии и мотаене е част от проблема.
Та точно Италия няма как да ми е пример. Такива инициативи ми са като пир по време на чума.
Могат да помогнат по други начини там, особено хората които са го преболедували и са изградили имунитет или заразените, но не развили симптоми. Най-малкото могат да утешат някой умиращ.
Та надявайте маските, после ще пеем.

# 1 134
Мерките ще ги вземат след ден два като гръмнат още случая.Не знам защо си мислят че успяват да контролират нещо и се опитват да спасят малки бизнес.Реално заболелите и разпространителите са много повече от изследваните .Или като в Англия, който оцелее...
привидните опити да ограничат разпространението са, за да няма паника и да се успокоим. Най-повърхностно да погледнеш на "мерките" ще ти стане ясно, че те не са, за да запазят наистина живота и здравето на хората

Единствено може да се опитаме да се самоизолираме

# 1 135
Не, не приеха предложението на проф. Мутафчийски
Като станат 1000 за ден, ще го затворят

Ред: ох  исках да напиша "ги затворят - границите "

Последна редакция: нд, 15 мар 2020, 20:28 от отивам

# 1 136
Скрит текст:

Мне. По-добре непотвърдени слухове и глупости от случайни хора в нета да не се пльоскат в темата според мен.

# 1 137
Много по голям проблем са големите супермаркети и хората идващи от чужбина, отколкото кварталните магазинчета и магазините за обувки и алкохол

# 1 138
  • София
Меридит, може ли пак информацията за йода?
Той е в другата тема за предпазване. Ако искаш пиши ми на ЛС, защото може да пропусна нещо.

# 1 139
Изумена съм ! Че и нагъл този варненец ! Дано му наложат 50000 лв глоба , че в пика на заразата се е Хванал да пътува .
Що не отиде и до Ухан да ги види как са там ?????
той не е знаел, че е болен. всъщност не е болен, а само заразен на този етап.
да не би софиянци да нямат право да излизат от града след като знаят, че са от рисков район ?
щъкат като хлебарки насам-натам Smiley

По БНТ казаха, че се е почувствал зле и затова отишъл в болница.

Изуми ме и случаят с англичанина, за който каза проф. Кантарджиев. Сестра му била с КВ, той контактен, ама дошъл у нас на ски...

Общи условия

Активация на акаунт