COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 1 009 279
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 1 605
Нямам думи като чета, че личните лекари масово са се изпокрили като мишки...
Е майка ми в събота в 22 часа поне петнайсетина минути обясняваше на пациентка защо трябва да пие антибиотик при доказана на рентген пневмония, а няма да стане с хомеопатия. Не генерализирайте, моля.

# 1 606
Този вирус е заразен, но чак толкова заразен не е. Знаете ли какво е много заразен вирус? Морбили - най-заразната болест, която познаваме, около 6 до 9 пъти по-заразна от ковид19. Ако си болен и си бил в дадено помещение, друг човек може да се зарази само като преминава през същото помещение 2 часа след като си си отишъл.
От това, което прочетох досега предаването на ковид19 става основно при близък контакт с болен човек. Така че избягвайте тълпи, намалете неотложните социални контакти, мийте си ръцете, поддържайте хигиена на дома и това според мен е ОК.

# 1 607
Лекарите са се заразили и покрай пациентите и заради хронична умора (недоспиване, липса на почивка, лошо хранене - т.е. бърза храна, а не питателна). Всичко това  усложнява ситуацията им.

# 1 608
Може би невдигащите ЛЛ са заети на друг телефон или с пациент?

Може да се позвъни на рецепция на кабинета  да кажат дали е на работа лекаря. Ако не е на работа задължително има заместващ

# 1 609
  • на пистата
Ако на някой му е интересно: "Кой е генерал Мутафчийски?"
https://www.actualno.com/curious/koj-e-general-mutafchijski-news_1442598.html

И аз съм в отбора на фенките му. Освен, че има нещасници които се подиграват с човека има и хора, които са му благодарни.
"Трудните времена раждат силни хора - да благодарим на генерал Мутафчийски" Развълнува ме и ме докосна тази статия и реших да я споделя.
https://www.actualno.com/actualno/trudnite-vremena-rajdat-silni- … news_1442648.html
https://m.24chasa.bg/mnenia/article/7926021

# 1 610
Живея в малко населено място. Днес разбрах че преди два дни са се завърнали МАСОВО ЦИГАНИ от Холондия и Италия /уж/, защото били наплашени. Пълно е с тях в града. Кой трябва да СЛЕДИ за карантината им ?
Иде ми да кажа такива неща, че ще получа не бан от форума а сигурно от цялото интернет пространство.

# 1 611
  • на пъпа на Златията

Това извънредно положеие  позволява ли една тумба да стои на улицата  2 часа и  да си приказва?

# 1 612

Това извънредно положеие  позволява ли една тумба да стои на улицата  2 часа и  да си приказва?

Разбира се

# 1 613
Предполагам, че такива неща могат да се докладват на 112, но сигурно и там са заети.

# 1 614
  • София
Не съм съгласна да ни изкарват нас безотговорни!
Значи ние не учим, не работим, блокирахме, а заразни туристи безпрепятствено си гуляят?!?!?
Това двоен стандарт ли е?
Генералът призова да пазим възрастните....е как да стане като пускат болни по градовете ни отвън? Слепи ли са, глухи ли са?

# 1 615
  • София
Живея в малко населено място. Днес разбрах че преди два дни са се завърнали МАСОВО ЦИГАНИ от Холондия и Италия /уж/, защото били наплашени. Пълно е с тях в града. Кой трябва да СЛЕДИ за карантината им ?
Иде ми да кажа такива неща, че ще получа не бан от форума а сигурно от цялото интернет пространство.

Вместо да се чудите, звъните на 112 и съобщавате...

# 1 616
В такава ситуация много от нас ще си преосмислят лоялността към работодателя. Не е чак такава безработица, че да не можем да избираме. Аз съм го правила и преди. Веднъж поисках един почивен ден за да отида на мамолог. 30 минути след разговора с боса, тя вече разглеждаше СВ-та на кандидати за моето място. Оказа се обаче, че съм здрава и не го овакантих. След месец сама подадох предизвестие. 7 години бях на тази работа. Но реших, че повече на такива хора пари няма да правя.

# 1 617
Казват, че засега предимно внасяме вируса, а пък границите ни отворени за всякаква паплач. Това не го разбирам. Явно искат да си внесем достатъчно. Друга логика няма.

# 1 618
Не разбирам как ще затегнат контрола по курортите като вече е публична тайна, че пътуващите се тъпчат с парацетамол, за да не ги хванат термокамерите, да не говорим, че май и работещи термокамери нямаме или имаме на летището?

Имаме, ама отчитат 35.5

Ами нормално - някой "умник", като се е натъпкал с 5 парацетамола или други температуропонижаващи преди да мине през нея, като нищо и 32 градуса да отчете. Според мен трябва да се пускат изследвания и на онези с подозрително ниска температура

# 1 619
  • Viena
Австрийските новите казват, че съвсем скоро американският тест е в Европа.

Общи условия

Активация на акаунт