COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 1 008 807
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 1 680
Вуйчо ми е в Бергамо.Казва ,че вече пред болниците ги връщат хората ,медицинския персонал не може да смогне .
А Ганя продължава да "мисли" (не че последното много му се отдава), че всичко е "конспирация" и да си го изкарва на вестоносеца.
Да, защото Ганя разсъждава, че от грип умирали много повече хора. Явно чакат смъртните случаи да се изравнят и тогава чак да се стресне, ама се упасявам, че ще е късно.

# 1 681
...съм лежала ,яла и спала за да спася човечеството?
Аз пък от девет досега пиша само откази за работа. Чак утре май ще започна с нещо друго. В момента май само фрийлансърите ще имат проекти, на другите не мога дори и дата да кажа за интервю. Май ще излизам и аз в принудителна отпуска.

# 1 682
В момента на живо има брифинг след среща на Главният прокурор с Оперативният щаб. По Канал3.

# 1 683
И актрисата Олга Куриленко е диагностицирана с КОВИД. Симптомите и били температура и умора.

# 1 684
...съм лежала ,яла и спала за да спася човечеството?
Аз пък от девет досега пиша само откази за работа. Чак утре май ще започна с нещо друго. В момента май само фрийлансърите ще имат проекти, на другите не мога дори и дата да кажа за интервю. Май ще излизам и аз в принудителна отпуска.

Фрилансърите са зависими от другия бизнес, спре ли той - спират и те.

# 1 685
"Ски зона Банско продължава да работи, въпреки призивите на властите подобни обекти да бъдат временно затворени."

# 1 686
Нявсякъде говорят за приносители на болестта. Не е ли правилно да се казва преносител, когато се касае за пренасяне на зараза? Боде ми очите този приносител написан навсякъде, че и така се изговаря в медиите.

# 1 687
Ееее....това защо изглежда така статистиката за Италия се коментира поне по пет пъти дневно. Отделно, че навсякъде е пълно със статии по въпроса, дори на български език. Наистина става малко спамо-чат.
Сигурно и аз ставам досаден, ама на база на тия данни, кораба, Корея и т.н. мисля че в Италия има 180 000 случая и смъртността е 1%. Също мисля да пиша статия с математически модел Simple Smile не че ще я публикуват ама да се пробвам.
Ако имаш достатъчно дълъг ред, пусни един DFA да видиш тренда и флуктуационната функция.

# 1 688
Допълвам че шведката пресконференция беше насочена основно да вдъхне спокойствие.
Казаха какво са предприели относно набавяне на предпазни мерки, получаване на нужната информация от всички.
Има и сайт за кризисна информация.
Казаха и че нещата се променят и ме изключват и други мерки в бъдеще.

Подчертаха това, което Чека сподели- няма решение на  национално ниво, но на регионално има възможност да се взимат.

За хоум офиса възможно е някои фирми да нямат възможност. Моите близки и познати масово са в хоум офис и работят в средно големи и големи фирми- например с офисен персонал над 1500 човека.
Толкова митове и легенди се пишат в тази тема, че определено трябва голяма селективност при четене.

Ами спри да ги пишеш тези митове и легенди в тази тема, мерките в Швеция са смешни в сравнение с всички държави в цяла Европа. Няма решение за затваряне на училища на "национално ниво", всички училища в моята община са отворени, моето дете е на училище. Всички търговски обекти си работят без никакви ограничения. Няма карантина. Няма да се затварят граници.

Да, шведският премиер излезе да даде пресконференция, за да ни каже за пореден път да си мием "внимателно" ръцете със сапун. Освен това каза, че в болниците вече са закъсали за защитно медицинско оборудване и е помолил за помощ ЕС и чак сега през уикенда са направили някакви поръчки, досега бляха и се ослушваха. И че ще отпуснат 75 милиона крона за информационна кампания. Големи мерки, голямо чудо!

# 1 689
Позната се прибира от екскурзия в тропиците ( 7 дни беше там , та тръгна на своя глава), сега е заседнала на летище в Германия , защото явно там хората не пропускат просто така .Но нелепото е , че тропа с краче в стори как е било възможно това, недопустимо е било да не може да св прибере в дома си.А по-лошото е , че същата тази глезла най-вероятно няма да си седне вкъщи под карантина, а ще вземе да обикаля роднините , Та да им покаже къде е била и да се хвали.Бясна съм!От млад човек , имащ достъп до толкова информация ... да си толкова невеж и безотговорен!

# 1 690
Всеки е егоист, когато става въпрос за здравето му и това на близките му. Не мога да очаквам, че ще плачеш, ако ме отнесе, но съм сигурна, че ще благодариш на когото там вярваш, че ти се е разминало.
Омръзва и от фалшива състрадателност.
Аз съм с двама хронично белодробно болни родители над 70. Това, ако ги тресне, ще ги отнесе. Фалшива състрадателност изглежда само на хората, които нямат близки в рискова група. Не е нужно да си даваме оценки без да се познаваме.

Последна редакция: пн, 16 мар 2020, 12:40 от Анонимен

# 1 691
Ето много вярна статия за Ганю,но даже според мен е пак леко написана.
http://www.bgnow.eu/news.php?y19&cat=2&newsid=144530
Няма да се научат в тази държава...почивки,ски,граници отворени ...Ганю е безсмъртен...

# 1 692

И че ще отпуснат 75 милиона крона за информационна кампания. Големи мерки, голямо чудо!

Швеция отпуска 300 милиарда крони.

# 1 693
Омръзва и от фалшива състрадателност.
Идеята, че няма капацитет да лекуват друго, разбираш ли. Кашлица и температура, но нали някой трябва да те прегледа. Е, виж, италианците 25 000 само с това, а другите болести? А пари от касата за кого напред? А кой ще работи с кашалица и температура? Не само смъртността проблемът, това ми е мисълта.

Отделно, че не знаят какво става по-късно. Другата зима ще разберем.

# 1 694
БТВ - затварят пистите на Банско!

Общи условия

Активация на акаунт