COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 1 008 635
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 1 905
  • София
Аз не знам защо продължава да се пропагандира, че е по- добре да го изкараш. Сто процента оставя последствия върху белите дробове и организма дори при млади хора.

# 1 906
Преди малко ходих до магазина. Улиците пусти, джан-джун човек няма. Обикалят полицаи, жандармерия и патрули, които следят да няма скупчване на хора. В магазините не пускат по-много хора, а всеки стои на поне 2 м. от другия. Чак не е за вярване!

П.П. За Сарафово в Бургас иде реч.

# 1 907
Има огромна разлика дали ще се разболееш сега или след 1 година. Разликата е колкото между живота и смъртта. След 1 година можем вече да имаме лекарства и защо не и ваксини, с които наистина да превърнем този патоген в "лек грип".

Не слушайте хората, които дават съвети да се хвърлим в обятията на вируса по-бързо. В момента играта е игра на време. Всяко забавяне работи в наша полза.

# 1 908
  • София
Много ми се иска и за да видя надежда за тая наша нация, но уви. Живея в кв. Редута. Улиците бяха пълни с майки с колички, пред магазините си имаше хора, чичките си пиеха вино в тотото. Все си мисля, че ни трябва нещо по- лошо от положението в Италия....

# 1 909
Аз подкрепям английската стратегия. Възрастните вкъщи -  другите да преболедуват, че догодина да не се повтаря същото упражнение. Имат опит с епидемиите те.

Влезте в туитър #coronavirus, погледнете клиповете в Иран и пак елате и кажете, че тази стратегия била правилна. БоДжо се надява, че младите ще го изкарат леко и няма да има колапс в здравната система. За съжаление този сценарии го видяхме и видяхме и до какво води в Иран. Бог ме опази, като ме прибра в България. С тези си действия, за мен удариха дъното.  Аз лично не бих стъпила вече на този остров, въпреки че съм с постоянен статут.

1. Рискуват живота на много млади хора.
2. Разпространяват вирусът навсякъде.

Време е ЕС да вдигне границите за британците.

# 1 910
При нас е сравнително спокойно, ама то и голям студ, въпреки че е слънчево...

# 1 911
Ми не е същото на терасата. Нямаш близък контакт с друг човек.Чак пък във въздуха свободно да лети, то по тая логика да не отваряме прозорците.
Относно постоянните брифинги, малко прекаляват, нагнетяват обстановката, но айде няма да недоволствам, защото до този момент ми харесва направеното от държавната "върхушка".
То и на вън нямах.
Одеве ходих да се разхождам малко..Приятно,тишина,спокойствие..Почти идилична столична обстановка,така и посред август не е:)

# 1 912
  • София
Проблемът на излизането е не, че вие или бебето ще се заразите, поне не толкова голям проблем, а че има хора, онкоболни начример, които искат или не трябва да идат на терапия и за тях би било опасно или други,които не могат да отсъстват от работа, но имат слаб имунитет. Ти и детето ти сте потенциални заразоносители. Това е.

# 1 913
  • София

А къпете ли се след всяко излизане? Перете ли си дрехите след всяко излизане? А обувките?
Не разбира се. Но пък и няма откъде да съм лепнала нещо по дрехите, ако не съм имала никакъв контакт с хора. Ръцете винаги съм си мила, още преди повече от 40 години са ме научили. Бебето в количката, как ще се зарази навън, само от една разходка?

# 1 914
И при нас в Сухата река, София е сравнително празно по улиците, което ме радва. В нашия вход всички са се покрили.

# 1 915
  • Пловдив
Какво по-лошо от положението в Италия мислите, че ни трябва?! И това лошото вас ще ви подмине ли?! Нормални ли сте да си мислите такива неща...
Иначе относно какво мислим за преливането на плазма от преболедували - това е т.нар. пасивна имунизация, която не е измислена днес и във връзка с коронавируса. При активната се стимулира организмът сам да изработи антитела. 0

# 1 916
  • София

Защото няма логичен отговор. Аз лично излизайки от дома си, не обърсвам всички стени, парапети и дръжки, за да ме е страх толкова от излизане. И децата могат да се водят за ръка и нищо да не пипнат. И обувките не си облизвам, та не виждам как от тях може да се хване нещо. Въобще не намирам за чак толкова страшно да се разходиш навън, където няма хора.
А къпете ли се след всяко излизане? Перете ли си дрехите след всяко излизане? А обувките?
Не разбира се. Но пък и няма откъде да съм лепнала нещо по дрехите, ако не съм имала никакъв контакт с хора. Ръцете винаги съм си мила, още преди повече от 40 години са ме научили. Бебето в количката, как ще се зарази навън, само от една разходка?
[/quote]
Ясно...
То и по обувките няма как да сте легнали нещо, нали?

# 1 917
  • Другата България
Понеже виждам, че се продължава с тенденцията да се пише и да се призовава, кой към каквото се сети и на кого каквото му хрумне, без да е наясно и без дори да е прочел страниците назад, то отново ще кажа:
Подавайте сигнали за завърнали се от чужбина, които не спазват карантина от 14 дни само и единствено ако имате пълни данни за лицето/лицата, ако не имена, то поне едно име, населено място, адрес и е задължително да сте ги виждали лично, че не го правят. Сигнали от рода на "едни хора си дойдоха и се разкарват из града", " Пена казала на Гина, че в нейното село трима си дошли и не спазват караннтина", "братовчедката на шуренайковицата от Каспичан е дошла от Испания и е на маникюр" не се приемат, не се проверяват, не се реагира. Отново ще кажа и следното - в момента освен медиците и органите на МВР работят с извънредни дежурства, прекратяват се отпуски, охраняват се конвои от ТИР-ове и автобуси, охраняват се карантинирани, пред почти всеки голям хранителен магазин има полиция, постоянно се проверяват сигнали за неспазване на Заповедта на министъра относно работещи обекти с голямо струпване на хора, заведения с клиенти вътре, издирват се контактни с вече потъврдени заразени,  народът звъни за щяло и нещяло. И на този фон, да се обади Мара и да иска МВР да иде в с. Връв, защото из "цялото село се движат прибрали се от чужбина" е меко казано несериозно.
Прибралите се от чужбина са навсякъде, във всеки град и село, просто в по-малките села се познават хората и трудно можеш да се скриеш. Логистично няма как органите на МВР да ги събират по улиците без конкретика, без адресни данни. Много се надявам за здравомислещите хора наистина това да стане ясно и да не се злоупотребява както и с тел.112, така и с всичко останало.

# 1 918

Не слушайте хората, които дават съвети да се хвърлим в обятията на вируса по-бързо. В момента играта е игра на време. Всяко забавяне работи в наша полза.

Абсолютно!
Най-най-важното в момента е да не се разболяват твърде много хора наведнъж и съответно да не се налага на твърде много хора наведнъж да бъдат лекувани в болница. Вече стана ясно колко апарати за обдишване имаме в цялата страна. Има населени места, които нямат.

# 1 919
Е стига, как успяхте да изтълкувате, че приканвам някого да се заразява. Напротив, всички дружно трябва да си налягаме парцалите вкъщи, за да спасим животи, много животи.

Но все пак,  да не забравяме, че вирусът е опасен за определени групи хора. Големият проблем е, че ако всички се тръшнем ей сега, в тия два месеца , здравната система ще се срине и ще умрат много повече хора, отколкото е нормалната смъртност на вируса.

И за паника няма повод.

Общи условия

Активация на акаунт