COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 989 955
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 2 190
Гевезелъци, не издържате вкъщи...рядко разпасана, мънкаща нация. Да сте се питали как щяхте да оцелявате ако се бяхте родили по времето на втората световна война? Когато са изнасилвали французойките по улиците? И са нямали какво да ядат? М?
Изкъпете се. Направете погача. Гледайте филм. Ограмотявайте се, четете non fiction. Животът не е само в офиса и по моловете!
Някои сме с деца, 2 годишни...иначе аз бих си чела книжки цял ден, ама детето иска друго.

# 2 191
Шведският епидемиолог днес следобяд е призовал стокхолмчани да работят от вкъщи, ако това е възможно, защото вече е налице общо разпространение на вируса в столицата. Днес моят работодател се ослушваше, защото е нямало препоръка "отгоре", но пък ни пусна от работа още в 14.00 часа. Е, сега препоръка има и най-вероятно от утре ще съм home office, обаче детето ми трябва да ходи на училище. Днес от 32 деца в класа, само три са отсъствали - едно момиче от Иран, говорих с майката по телефона. Каза ми, че е сериозно изплашена от случващото се в родната ѝ страна Иран и е категорична, че няма да си пусне детето на училище.  Другите две деца са астматици и са спрени от родителите, но останалите 29 деца са били на училище.

Още един починал в Стокхолм, за деня са 4.

В шведския форум са бесни на възрастните хора, които днес заради хубавото време са щъкали навсякъде. Държавният епидемиолог е призовал възрастните в Стокхолм да си налягат парцалите и да си стоят по къщите, а не да се размотават където си искат.

# 2 192
Детето не знае какво е пандемия. Но родителят би следвало да знае.

# 2 193
Фръц, отговарях на Джойкилър. Питаше къде е третият случай.
Не, че нещо, но...роми, нероми, всички сме подвластни на вируса. Едва ли подбира по етнос.

Но етноса подбира да спазва ли правилата...
Не пожелавам на никого да се разболее ама не видях репортаж по тв как се справят в тия квартали и махали. Имат ли маски, спазват ли ограничения при излизане, въобще знаят ли какво се случва в държавата.

# 2 194
  • София
Здравейте, знаете ли някъде в София дали продават предпазни маски за лице ушити от плат, то е ясно, че по аптеките отдавна няма. Благодаря!
Това ми попадна от люлинската ФБ група. Ателието било в Люлин 2, зад магазин Вилаз. На страницата на ателието имало телефон и можело да се поръчат предварително.
Скрит текст:

# 2 195
  • Bulgaria
Сигнали за израелски туристи, които са били в Банско. Това е в групата във фейсбук за COVID-19. Информацията е от сайта на Министерството на здравеопазването в Израел.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10219564000483838&se … ype=3&theater

# 2 196
https://www.facebook.com/100002474769381/posts/2829425387149926/?d=n

Изгледайте видеото от днес в Италия .

# 2 197
  • София
Уф...що не действа тая карантина в Италия..? Много жалко.
В Китай карантината започва на 23 януари, когато новите случаи са 259 и на 14 февруари новите случаи започват да падат, като на 14 февруари новите са 2641 ... Но дали са верни цифрите! Източник" worldmeters.info

В Китай още ли са под карантина и стоят затворени по домовете?
В Ухан все още не са почнали работа навсякъде.

# 2 198
Защо никой журналист не пита за затваряне на  границите и спиране на полетите? 
80% от хотелите в Банско не е решение, какво правят другите 20, а и другите зимни курорти?
Днес ми казаха за  случай на заразен човек с вируса, завърнал се от чужбина
( страна с висок риск), установно след няколко дни, когато му е станало зле, не са искали да изследват контактно лице
( докарало го от летището). А болният е в болница вече. Нямах възможност да разпитвам много за другите контактни, но ще питам. Не мога да вярвам на 100% разбира се, но не мога и да не се замисля върху това. Друг случай - пак пристигнала от чужбина ( страна с висок риск), след 5 дни тук, карантина й ще продължи, обаче контактните, които живеят с нея, вече могат да работят и да си излизат.

# 2 199
  • София
Колкото до появата му в събота, аз имам крайно неприятно предчувствие какво се готви, но не искам да го мисля в момента.

Какво подозираш?

Политическа кариера, догодина има и парламентарни, и президентски избори. Трябват нови лица. Генералът е интелигентен, точен, вече се запомни, трябва да утвърждава позиции обаче, ако иска да не го забравим.
Оптимист съм, че това все някога ще мине, а народът ще се юрне да празнува като невидял. А речта на Мутафчийски ще се помни.

# 2 200
Може ли линк към фб групата за вируса?

# 2 201
  • София
ето, затворили са зимните курорти.

# 2 202
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:
Нищо не разбрах-Мутафчиев каза преди няколко дни ,че ще работят тези и тези бизнеси.Сега Горанов излезе преди час и обясни ,че явно не сме разбрали добре и точно.Бизнесът да си работил иначе държавата загивала.
Вие как го разбрахте ?

Генерал Годжи не е начело на държавата, не той взима решенията или раздава парите. Повярва си, че е голяма работа, понеже носи пагон. Време е да го сменят, примерно с вирусолог, сигурно имаме 1 читав.

!!! Президентът на.ЕС ще предложи карантина за 30 дни на целия съюз (тип Италия).

И кой е президент на тази корпорация? Ти гласувала ли си за него?

Абсолютно никакво уважение към човека, което доста говори за възпитанието. Надали Вие може да застанете и да направите нещата по-добре. Дали е прав или не няма да споря, всеки има право на мение. Докато Вие си спите нощем, той трябва да е готов по всяко едно време на денонощието да предлага решения, да следи ситуацията, да застане пред камера и да говори. И за това да получава подобно подигравателно отношение.... Пък и не виждам с кое си е повярвал като човека сам каза че нито той, нито щаба взимат решение, а само предлагат.
Не намирам, че решенията му са правилни - точно напротив. Сега като съсипе държавата за години напред, трябва да го разжалват. Нещата трябваше да се подведат по съвсем различен начин, но нашите като жабата - видяла, че коват коня и тя вдигнала крак....А имаха  време да се ориентират и да предприемат мерки, които да са наистина ефективни - докато се намериха заразени хора у нас, имаха достатъчно време да се ориентират в естеството на вируса - информация имаше бол, а и малко мисъл трябва все пак....

П.С. Защо му викате Годжи?

Никаква представа защо му викат така подигравателно, човекът си има има и не знам защо трябва да бъде иронизиран или оприличаван по този начин. Написах нарочно, че не коментирам дали е прави или не понеже мнения има всякакви и нито казвам че е на 100% прав, нито ще тръгна да обяснявам къде греши. В крайна сметка нито го познавам, нито имам неговите познания и опит, нито нищо. Нека го съдят тези, които реално могат да се мерят с него по опит и познания, все пак е там начело поради някаква причина. Да не забравяме отново и че този човек не решава какво ще се прави, той няма абсолютно никаква власт и може само да дава предложения. Така че пак не разбирам, защо са се юрнали против него при положение, че човека НЯМА власт.
Ако иска може да даде и най-абсурдните предложения възможно - друг ги приема и взима решенията.

Ако ще дава абсурдни предложения, да си стои вкъщи. В този форум е пълно с абсурдизми. Но щом е начело на Национален оперативен щаб, трябва да дава умни предложения, които да са добре обмислени, защото касаят живота, здравето и бъдещето на много хора. А ако няма да се слуша мнението на този Щаб, то тогава защо въобще съществува? Следователно, в този случай политиците се съобразяват с мнението на експертите, защото те би трябвало най-добре да знаят какво да се прави, когато става дума за медицина (Коронавирус).

Мхм и Вие сте този, който най-добре знае кое е абсурдно и кое е правилното решение. Защото нали са ви предложили да застанете начело на щаба като най-компетентен ама Вие сте отказали, та затова го имаме този там резервния вариант. Да, много от предложенията на щаба са чути и са приложени, даже нека кажем че това което последно гласува парламента е предложение на щаба. Следователно по последно написанато, щом му удобряват решенията значи става човека. Демек да започнем ли да изчисляваме колко точно абсурдни хора има, че да му се вържат на абсурдното предложение и да приемат неговите абсурдно предложени мерки? Това че нещо не се харесва или се има различно мнение по въпроса не означава, че трябва да се омаловажава работата на човек и той да бъде ирознизиран или подигравам. Дайте ги Вие какви би следвало да са мерките. Ох, ама то те ще са в БГ Мама - форума с абсурдици Wink

# 2 203
  • тук-там
Колкото до появата му в събота, аз имам крайно неприятно предчувствие какво се готви, но не искам да го мисля в момента.

Какво подозираш?

Военно положение.

Какво военно положение Ви гони.... Не се излагайте. С кои точно военни и поради каква причина?
Като почнете да фантазирате...

# 2 204
ето, затворили са зимните курорти.

Сутринта имаше една потребителка, на която приятелка отишла в Банско заради намалението. Ще ми се да каже как е приятелката й и дали си е приготвила от парите за намаление да остане там още 2 седмици.

Общи условия

Активация на акаунт