COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 1 008 771
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 1 935
  • София
Една жена в Пловдив. Днес сутринта го обявиха. Но за нея не е сигурно, че е от вируса ( или поне сутринта не беше). Все пак лекарите бяха много паникьосани, че ще ги изпозаразят, ако се окаже носителка на COVID-13.

Да, за нея зная, но казаха, че не е потвърдено от тест.
Аз съм в район Гео Милев, тук днес си е манифестация. Джиткат си хората навън.

# 1 936
Затворихме ли границите за чужденци, че днес бях на работа и не съм чел нищо?

# 1 937
Нека само да напомня, че има анти-ваксъри, които си водят децата на "морбили партита". Защото е по-хубаво да го изкарат, отколкото да се ваксинират. И с този вирус звучи същото "Дайте да се разболеем, че иначе икономиката."
Казах го неведнъж, икономиката страда от ден едно. От деня, в който излезе от Китай и почна да се предава на местна почва в другите държави, борсите започнаха да се сриват.
Сега има два избора
Икономическа криза със съсипана здравна система и много жертви
И
Икономическа криза със що годе запазена здравна система и по-малко жертви.
Добра идея да затворим хората с хронични заболявания и възрастните. Само искам да попитам съфорумките, които го подкрепят това:
Вие знаете ли колко хронично болни има в България?
А знаете ли колко хора над 50(защото те са застрашени най-много) работят?
И знаете ли каква част от медицинският персонал е на тази възраст?
Спирам тази тема дотук. Аз съм си направила мой изводи и мога да кажа, че за първи път съм доволна от нашето правителство.

По въпроса с отпуските
Не е никак сигурно дали после ще можем да си позволим такива неща. И не от икономическа гледна точка, а защото ще трябва да се работи много, за да се върне живота в някакви нормални граници. И това ще зависи от всеки един от нас, независимо от възраст, квалификация и работно място. Ще се наложим всички да работим здраво, за да се справим и сега в тази криза и във следващите месеци/години.
Вземете си отпуските сега, за да може да имате работни места после. Те ще са ни нужни. Работодателите не са длъжни да ни плащат, без да работим. Не злоупотребявайте и с болнични. Здравната каса има нужда от тези пари.
Имаше вчера пък едно момиче на 29, което не искаше да ходи пък, ама имала колеги на по 50-60. Не е ли по-редно да пуснат тези твой колеги, момиче? Не е ли по-добре ти да поемеш вместо тях?
Нужно е да сме обединени, нужно ни е на нас и на хората, които обичаме. Не е редно да се цепим точно сега и да се караме. Господи, дори и депутатите ни, който само се карат за най-малкото нещо, се обединиха. Толкова ли не можем и ние?
А относно наредбата, която видиш ли била "незаконна"- хора, ние сме в извънредно положение, те в момента имат повече правомощия. Не е като да не са си проверили нещата.
Жалко е, че дори сега не можем да слушаме и изпълняваме задълженията си на граждани. Защото то не са само права, има и задължения. И колкото и да е гадно за някой хора, изпълнението на наредбите и законите в държавата е основно задължение за всеки един човек. И затова има административни наказания, глоби, затвор. Защото нямаме права, без да имаме задължения.

# 1 938
  • София
Има огромна разлика дали ще се разболееш сега или след 1 година. Разликата е колкото между живота и смъртта. След 1 година можем вече да имаме лекарства и защо не и ваксини, с които наистина да превърнем този патоген в "лек грип".

Не слушайте хората, които дават съвети да се хвърлим в обятията на вируса по-бързо. В момента играта е игра на време. Всяко забавяне работи в наша полза.

Това ми напомня на глупостите за това как децата изграждали имунитет с боледуване, включително да няма карантини за варицела, виж западняците какво правели - варицелени и неварицелени деца заедно на градина.  Че и някои доктори го казват, ама за чуждите деца, а своите пазят вкъщи.
Няма да затворят границите, а ще стане така, че чужденците няма да пускат ни навън, ни навътре.

За отпуските - по-добре платена отпуска, а по-късно да се работи, отколкото бездействие, отпуската да си седи, а накрая безработен и никаква отпуска.

# 1 939
  • Вестерос
Тук е най-актуалното за цял свят

https://www.worldometers.info/coronavirus/?fbclid=IwAR1lXHUzCuFh … wq3PvGyjKIH8QeEKs

# 1 940
  • София

Ясно...
То и по обувките няма как да сте легнали нещо, нали?
Освен кучешко лайно ли? И да съм лепнала нещо, едва ли ще го оближа. Въобще има ли доказан случай на заразен по този начин. Освен в тази тема.

# 1 941
  • на пъпа на Златията
Стига такива крайни изявления.

Когато ги следях казаха в Китай  че на всиките им "оздравяли" имат само 194 , които ги е повторило .
Това е сигурно в рамките на някаква грешка при изследванията . Може тестовете да са показали  грешно положително ,  после ги е хванало и ги водят без имунитет . След "втория" им път пак ли нямат имунитет?.

# 1 942
Фръц, отговарях на Джойкилър. Питаше къде е третият случай.
Не, че нещо, но...роми, нероми, всички сме подвластни на вируса. Едва ли подбира по етнос.

# 1 943
  • В.Търново
Хора, споходи ме страшно обнадеждаващо провидение. ...то е от дни де. За сега има официално регистрирани само 3 смъртни случая на българи? !?!?  Почвам да мисла, че може пък нещо да има в гените ни. Външно получават информация за заразените и починали наши сънародници. Аз не съм чула за починал, 1 заразен. Може и да има и други заразени, но вие за починали знаете ли. Всичките ми познати в Италия са ок Simple Smile
Официално са 2 починалите.Не е обнадеждаващо.Има държави, като например Австрия с 1018 заболели и само 2 починали.Не трябва да се радваме за нас.

# 1 944
Имам много познати в чужбина - приятели, семейство, бивши съученици. В цяла Европа, включително и две в Италия. Всичките съм ги препитала, никой не познава някой, който да е с коронавирус, не само други българи, а и по принцип. Всичко е - чуло се, че на маникюристката първа братовчедка, на приятелката и сестрата я взели в болница, ама не било сигурно или нещо такова, през 5 човека... Надяваме се и така да си остане.

# 1 945
Всичките съм ги препитала, никой не познава някой, който да е с коронавирус,
Ние познаваме, даже ни поканиха на тест. Какво точно те интересува, може и на лични.

Скрит текст:
ПП Ако е за процедурата, ще кажа. Получаваш обаждане по телефона, че на този и този ден си имал контакт със заразен и те разпитват. При нас тестът беше излишен, защото така и не присъствахме на въпросното събиране. Просто не бяхме сторнирали и имената ни бяха в списъка. Иначе се оказахме и няколко часа под карантина още на 26.02., докато чакахме резултатите на една учителка. Дойде полиция, затвори изходите и вътре обясняваха за какво става дума.

# 1 946
Аз понеже съм в много групи за българи в Англия, та виждам страха и паниката и отношението им към правителството. Някой дори си мислят, че тези крути мерки на Европа били за да скрият 3та световна война. Други смятат, че Борисчо ще извади някакво чудо да ги спасява. Трети говорят, че всичко било да се ваксинирали хората. Общо взето всяка теория там си има фенове. На някой места се говори, че ще разпускат училищата и детските градини другата седмица за две седмици, за да може да се слеят с великденската ваканция и да стане един месец общо. Тогава масово имигранти ще се приберат по родните места и направо не ми се мисли. От вчера мисля, че ги подлагат на 14 дневна карантина и попълвали някакви формуляри пристигащите в България. Имат "уж" малко над 1000 потвърдени, но доволно си го изнасят от острова! Пазете се от хора, които скоро са се прибрали от там!

# 1 947
  • Другата България
И още нещо, понеже прочетох едно мнение някъде назад за Лом, от което ако не живеех в региона вече почти 50 години щях да остана с впечатление, че в него наистина живеят аборигени, олигофрени, най-големите идиоти в страната, които не се интересуват от нищо и за които не важат закони и правила.
Да, тук има много ромско население. Да, неконтролируеми са, трудно управляеми, с ниска хигиена, не спазват правила, за много от тях важат законите на джунглата. Но да се поставят всички живеещи в този регион под един знаменател заради ромите, да се твърди, че хората, всички хора  неглижират проблема и за тях "това е просто грип" е невярно и несериозно. Да се прави "любимото" ми обобщение-от наблюдения за един малък град да се обобщава за цял регион колко е зле и пропаднал....също не съм съгласна. Да, забравени сме отдавна от държавата, но хората не са малоумни и безотговорни, всички хора. Всички около мен, цялото ми обкръжение не подценява проблема, не го неглижира, всеки се държи адекватно за ситуацията, хората си помагат дори, във ФВ групата на града има постове на млади хора с предложения да обикалят домове на самотноживеещи възрастни, за да им пазаруват храна и лекарства, с оставени телефони за връзка....и още, и още...тук е така, както предполагам е навсякъде.
А и защо се смята, че ромите са само в Северозападна Бг? Че само тези роми са недисциплинирани, само те излизат в чужбина и не спазват карантина? Гетата в Столипиново, Факултета, кв. Победа, Максуда, кв. Изток /няма да изреждам всички ромски махали в страната/ нима са по-различни? Там всички завърнали се са си в къщи и пред ТВ-то? Според мен също ромските махали отдавна са "пламнали", но не само тези в Лом, за съжаление. И това е проблем за държавата, не само за Северозапада.

# 1 948
Всичките съм ги препитала, никой не познава някой, който да е с коронавирус,
Ние познаваме, даже ни поканиха на тест. Какво точно те интересува, може и на лични.

Нищо не ме интересува, това по повод коментара на друга потребителка.

# 1 949
Мъжа ми се оплаква от температура сега - 37.3 и леки болки в гърлото . Изолирани сме по принцип - трябва ли да се притеснявам? С какво да я сваляме тази температура?
Както вече писаха, тази температура не трябва да се сваля.
Ще споделя с вас с какво пресича в почти всички случаи налегналия ме вирус (жестоко алергична съм к, м почти всички лекарства без парацетамол и някои антибиотици и лекарства почти не пия).
НЕ е за въздържатели! Прави се вечер, като си приготвяте втора пижама или нощница за преобличане през нощта - в повечето случаи почва обилно потене по някое време.
Продукти - черен чай 250 мили литра, ракия 50 мл, червено вино 200 мл, един или два лимона, канела, смлян черен пипер, захар.
Приготвяне - първо се кипва водата за чая и докато той се запалва, ракията, виното с доста канела и черен пипер се кипват (от това част от алкохола излита и градус т спада). Смесва се с с запарения чай, много лимонов сок и захар и се пие възможно най-топло.
След два-три дни обикновено няма и помен от вирус, но още на следващата сутрин човек се чувства много по-добре. Желателно е да се започне още при първи симптоми на неразположение.

Общи условия

Активация на акаунт