COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 987 875
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 2 205
  • тук и там
Ако Шведите не баха в ЕС,би имало смисъл затварянето до някъде.Поне ще ограничат вноса от Великобритания и Швейцария да речем,пък и от останалите континенти..Ама Шведите бъркат сметките за страните от Европа специално..

# 2 206
Колкото до появата му в събота, аз имам крайно неприятно предчувствие какво се готви, но не искам да го мисля в момента.

Какво подозираш?

Военно положение.
Кое те кара да мислиш така?

# 2 207
  • София
Сега казаха, че затворили пистите, ама нищо не казаха за хотелите.

# 2 208
Аз съм много разочарована от всичко, което се случва.

От една страна властта:
Сега едно, след три часа друго.
Обявяваме извънредна ситуация, ама не баш извънредна.
Никой и нищо няма да работи, ама не баш никой и нищо.
Ще проверяваме и глобяваме, ама не баш навсякъде.
Фризьорките ще работят ли? Ами мрън, мрън, мрън...
Ама лекарите не били спали с дни, но пък в същото време има 50-60 случая, които са в домашна карантина. Ако лекарите не спят заради няколкото хоспитализирани, то просто ... м@мка му.
Ама позвънете на ЛЛ, на 112, на РЗИ, на футболния съюз, на арменския поп.

От друга страна народа:
Едните изкупуват тоалетна хартия и се бутат на опашки, но не ги е страх от вируса и не носят маски. Реално дори не се самокарантират.
Другите седят вкъщи и пускат снимки в ФБ от типа на "тайм уит фемили". Ще каже човек, че вирус са чакали за да играят с децата и да правят секс с жената.
Трети са на работа и мрънкат.
Четвърти мрънкат, че третите ходят на работа и развалят карантината им.
Всички вкупом мрънкат за болнични и отпуски.

Ето, измрънках, но не ми олекна! Направо ми писна!

# 2 209
  • Bulgaria
Трябва да се престане в този туризъм в момента. Трябваше отдавна да се вземат мерки, но сега вече е доста късно. Чудя се кога ли ще се усетят да затворят границите. Сега всеки посетил Банско е в риск и не ми се мисли колко хора са заразени.

# 2 210
Хаос! Обадих е се 112.Можело да работят магазини (левчета, дрехи и т. н) стига да спазват хигиена. И салоните можели, да пускали по 1.
П.С Какво правим???

# 2 211
Като почнат някои - това било абсурдно, онова било абсурдно и направо им се чудя на АйКюто (200-ролките тоалетна хартия вкъщи).

И като се окаже, че те са в грешка въпреки че се мислят за последна инстанция и ... забравят да се извинят за безпочвените обвинения. Култура..

Последна редакция: пн, 16 мар 2020, 20:16 от Елфичка

# 2 212
  • София
ето, сега пак го дадоха какво казва - някои на границата дават фалшиви адреси, но да не си правят илюзии, ние пак ги намираме.

# 2 213
Италия днес, продължава нагоре, за съжаление

16 marzo
27980 i casi totali - общо случаи
 le persone attualmente
 positive sono 23073 - заразени
 2158 deceduti - починали
e 2749 guariti - излекувани
Tra i 23073 positivi - от болните:
10197 si trovano in isolamento domiciliare - домашно лечение или само карантина
11025 ricoverati con sintomi - със симптоми, в болница
1851 in terapia intensiva - на интензивна терапия

В линка има информация и по области и градове, за който се интересува.

http://www.salute.gov.it/portale/nuovocoronavirus/dettaglioConte … us&menu=vuoto

Последна редакция: пн, 16 мар 2020, 20:18 от unabella

# 2 214
Затвор!

# 2 215
  • На остров
Ако Шведите не баха в ЕС,би имало смисъл затварянето до някъде.Поне ще ограничат вноса от Великобритания и Швейцария да речем,пък и от останалите континенти..Ама Шведите бъркат сметките за страните от Европа специално..

Как точно шввдите бъркат сметките ? Не се пътува извън страната, всички съседки са с затворени граници.

# 2 216
  • Другата България
Защо никой журналист не пита за затваряне на  границите и спиране на полетите? 
80% от хотелите в Банско не е решение, какво правят другите 20, а и другите зимни курорти?
Днес ми казаха за  случай на заразен човек с вируса, завърнал се от чужбина
( страна с висок риск), установно след няколко дни, когато му е станало зле, не са искали да изследват контактно лице
( докарало го от летището). А болният е в болница вече. Нямах възможност да разпитвам много за другите контактни, но ще питам. Не мога да вярвам на 100% разбира се, но не мога и да не се замисля върху това. Друг случай - пак пристигнала от чужбина ( страна с висок риск), след 5 дни тук, карантина й ще продължи, обаче контактните, които живеят с нея, вече могат да работят и да си излизат.
Аз това го говоря още от първата тема.
Вирусът се внесе, и продължава да се внася. Няма как, логистично и всякак да се проследят всички контактни на контактните на контактните и т.н., пътуващи с тях в самолети, автобуси, ГТ, колеги, познати, случайни хора....и това няма общо с работата на магазини и салони за красота. Вече. Можеш да си преносител без да знаеш, можеш да си платиш за тест, да е отрицателен, и на излизане от лабораторията заразен да ти се изкашля в лицето /без и той да знае/, и вече да си заразен и ти. Контактните и прибралите се от заразена страна под карантина, ама семействата им на работа, и там с още куп хора. Толкова са навързани нещата, много по-рано трябваше да се направи нещо по много въпроси, за да не станем като Италия.
За ромите-никаква здравна култура нямат, нямат хигиена, живеят наблъскани като сардели по 10 човека в стая, навсякъде са, бутат се, без маски, без ръкавици, без нищо. Там е безнадеждно. Днес преведоха социалните им помощи, плъзнаха като хлебарки по банкомати, магазини, на тълпи, ръкомахат, кашлят....и после бай Пенчо с магазинчето за цветя е виновен, че не го е затворил, а това всъщност е основният му източник на доходи. То не е смешно, тъжно е....

# 2 217
Трябва да се престане в този туризъм в момента. Трябваше отдавна да се вземат мерки, но сега вече е доста късно. Чудя се кога ли ще се усетят да затворят границите. Сега всеки посетил Банско е в риск и не ми се мисли колко хора са заразени.
Когато каже Меркел.
Точно италианците искаха единно решение преди да пламнат ( мисля, че и Хърватия).

# 2 218
Скрит текст:
Гевезелъци, не издържате вкъщи...рядко разпасана, мънкаща нация. Да сте се питали как щяхте да оцелявате ако се бяхте родили по времето на втората световна война? Когато са изнасилвали французойките по улиците? И са нямали какво да ядат? М?
Изкъпете се. Направете погача. Гледайте филм. Ограмотявайте се, четете non fiction. Животът не е само в офиса и по моловете!
[/quote]
Някои сме с деца, 2 годишни...иначе аз бих си чела книжки цял ден, ама детето иска друго.
[/quote]

Е, ние като  да не сме имали деца на 2г сякаш. Има толкова много занимания, които можете да правите заедно у дома, без да си излагаш детето на риск от заразяване.
Направете си домашни спагети, гледайте филми заедно, научи го да реди купчета, да се крие, да строи къща от възглавници и одеала, напълни му ваната и го пусни да се мокри, да лови риба или да потапя кораби.

# 2 219
Олеее, това видео трябва да се пусне по националната телевизия, за да го видят всички! Тогава сигурна съм, че онези които не спират да се присмиват как пък сме се шашкали толкова и защо "глупавия" генерал говори глупости да паникьосва хората, ще си разчовъркат малкото акъл, който имат и ще се стреснат. А, ако те са на мястото на всички тези хора, които в този момент в Италия "берат душа", заради уж обикновения грип? А, ако това са техните близки? Не е далеч времето тези кадри да ги видим и във България...Пази Боже!

Общи условия

Активация на акаунт