COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 987 210
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 2 250
Току що казаха по БНТ,че в Рим тествал всички контактни със заболели-за това им били много случаите..

# 2 251
Богатите си резервират отсега места в Александровска болница, като даряват апарати за обдишване с условие лекарите да ги ползват само за когото те кажат. Работите явно наистина отиват на зле.

# 2 252
А Иран?

# 2 253
Попаднах на това и ми е интересно - една евентуална причина в Южна Корея да овладеят положението, а в Италия - не - частна здравна помощ:

https://ekipbg.com/korea-italy-coronavirus/

Едностранчиво мнение, не мисля, че е въпрос на вида на здравеопазването, а на комплекс от фактори - на високата здравна култура, превенцията и доброто образование, които са издигнати в култ, в скорошните спомени от грипа при тях 2015 г и още ред такива фактори.

# 2 254
Момичета, казали ли са в кои болници са новите случаи от днес??

Чух, че са в домашна обстановка.

_

Ломбардия си сринаха здравната система, защото от съседните области отказаха да приемат болните. В останалата част на Италия бройката е в пъти по-малка.

# 2 255

На мен не ми се зарежда Sad как да го потърся?

# 2 256
  • В.Търново
Грешката е на президента, който харесвам, но това, което направи в събота не беше редно.

Разбира се, че няма карантина. Карантина има само за завърналите се от рискови райони и заразените.
Предполагам, че искаш свекърва ти да умре, щом искаш да спре да се разхожда....
А какво е направил президента?

# 2 257
Мисля, че един от случаите е в Токуда Sad

# 2 258
  • BG
Аз си купих маски за многократна употреба, шити са в наша русенска фирма. Перат се и се гладят. 3лв е бройката.

# 2 259
Дали Китай са крили случаи? Как мислите
Смятам, че всички го правят малко или много.

# 2 260
  • Bulgaria
Сигурна съм, че в момента на много хора ни се иска да живеехме в някое малко, откъснато от света село с 30-40 жители. Нещата при нас се влошават много бързо. Чудя се кога ли ще ни сложат под пълен лок даун...

# 2 261

Иран е държава под санкции - нито имаха тестове, нито им вземаха парите да си купят, а май и парите им свършиха. Не знам колко са лъгали, но че не са имали възможност да тестват, пишеше от самото начало. Преди известно време пишеше, че САЩ им вдигнали някакви санкции, за да може да купуват, онзи ден пак имаше съобщение, че им закрили някакъв канал за снабдяване с лекарства и оборудване. Там вероятно изобщо не знаят колко болни имат реално, а не вярвам и да имат големи възможности да ги лекуват. Сигурно са най-опасната страна и ще пострадат най-тежко.

# 2 262
  • Mediterraneo
Чета назад в темата и не вярвам на ушите си, дето се вика!

Надявам се съвсем скоро в България извънредното положение да се затегне и да се изясни на всички неразбрали, скучаещи и обезумели от стоене вкъщи хора какво е забрана за излизане от домовете!
Какви разходки на открито, какви обиколки на блока, какви гори и поляни?! Толкова ли не можете да си удържите децата по къщите, наистина ли?! Имам дъщери на 10 и 15 години, трети ден не са си подавали носовете отвън. Няма и да си ги подадат. Извеждам кучето в градината за по 2 минути сутрин и вечер, колкото да си свърши работата.
НЕ МОЖЕ на разходка, НЕ МОЖЕ на въздух, НЕ МОЖЕ на безлюдно място, НЕ МОЖЕ без причина! Набийте си го в главите, докато е време, МОЛЯ ВИ!!! Нищо, че положението още не е толкова затегнато. Направете го вие!

# 2 263
  • В.Търново
Някой е изтрил линка или го е блокирал с клипчето от италианска болница с болните по коридорите. Sad

# 2 264
  • Пловдив
Дали циганите знаят... О, и още как. Жената, която чисти при нас, дойде да пита колко пари ще й дадем, за да измие врати и прозорци, че имало вирус.
В Столипиново се опитват не от вчера да им изриват редовно мизериите от улиците, но пак трупат. Странното е, че в голяма част от жилищата им е много чисто. И по улиците мърлявите са по- малко от добре облечените. И не говоря наизуст, минавам покрай тях всеки ден.

Общи условия

Активация на акаунт