COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 989 003
  • 22 670
  •   2
Отговори
# 2 400
Гадостите не са никакви ценни уроци. Човек може спокойно да си живее и без такива уроци, нито пък тези уроци ще го направят по-свестен. Свестният си е свестен всякак.
Подкрепям те за такива мнения по всички възможни начини.
Ако гадостите наистина бяха уроци, светът би бил мнооооооого различен, като знаем през какво е минал, а не се е променил и на йота.

# 2 401

Този вирус нали има част, която е сходна със САРС (ако не се лъжа). Тогава възрастните хора защо нямат поне частичен имунитет, след като в малка част е нещо, което евнтуално вече са прекарали.

За частичния имунитет не знам, но шансът да попаднеш на възрастен човек, прекарал САРС, е минимален. Общо са били около 8000 души, от които около 800 са починали.

# 2 402
Разбира се, че е важно какво се случва с учебната година. Смятам, че няма да има анулиране, възможно е материалът да е вземе набързо и да се удължи учебната година.

Моето лично мнение е, че НВО-то и матурите тази година трябва да се отменят. Няма никакъв смисъл да държим децата изолирани вкъщи със седмици или месеци, а накрая да ги натъпкаме по стаите два пъти през ден, за да си изкарат НВО-то и матурите. Защото за тези два дни толкова много вируси ще разменят, че после ще ревем ние. Да не говорим, че и аз съм от потребителите с не особено розови предвиждания за ситуацията и дори мисля, че края на май ситуацията ще е много тежка в България. Така че дано министъра обмисли и този вариант. Нищо няма да стане, ако една година няма НВО и матури.

# 2 403
Аз съм готова да стоя шест месеца под карантина, само да кажат.
Аз също, никакъв проблем нямам. Търпелива съм и вярвам, че има смисъл. Разхождам се с кучето.
Ако го нямах щеше да карам кростренажора си. Сигурно в апартамент е по - трудно да се стои, но щом трябва - мога.

За хората без финансови средства, обаче, ще е страшно трудно.

# 2 404
Боко Тиквеш е отказал да участвая в общоевропейска поръчка за защитни облекла и маски . Не ни трябват .
https://www.segabg.com/hot/category-bulgaria/bulgariya-ne-e-pozh … ka-na-es-za-maski

Сигурно защото по това време беше грипче.
Дано участват в другите поръчки
Очаква се по-късно в понеделник да бъде обявена и обща обществена поръчка за тестове за коронавируса, както и за обдишващи апарати, които са необходими за най-тежко болните пациенти. Все още не е ясно какви количества и кои държави кандидатстват за доставките.

# 2 405
А Бойко дали има откъде да извади пари за такава поръчка?

# 2 406
Какво стана с нашата съфорумка? Излезе ли теста? Дано е отрицателен!

# 2 407
Какво стана с нашата съфорумка? Излезе ли теста? Дано е отрицателен!
и аз питах, дано!

# 2 408
  • София
И понеже чета възмутени потребители как може да напускат от 2 градска, ще ви кажа как всъщност седят нешата и, че имат само ЕДИН защитен костюм, който трябва да си менкат и маски от най-обикновените. Дрънканиците на Боко как има всичко са самонпрах в очите. Никой войник не влиза в битка без оръжие и каска, но ние искаме от доктори и сестри да го направят. Българските болници НЕ са оборудвани.

# 2 409
Тесла, има ли новинни за съфорумката? Дано всичко е наред! 🍀
Какво е станало със съфорумка?

# 2 410
Интересна статия без претенции, за изчерпателност Можеше да "демаскира" още.
„Коронавирусът разобличи лицемерието. Ето го истинското лице на Европа ”- под такова заглавие италианският вестник “Джорнале” публикува статия на първа страница на 14 март, като упрекна Европейския съюз за предателството, че не е оказал помощ на Италия, станала първа жертва на епидемията.
 https://pogled.info/svetoven/evropa/v-mezhdunarodnata-sistema-pa … -evrosayuz.114292

# 2 411
Сигурно защото по това време беше грипче.
Дано участват в другите поръчки
Очаква се по-късно в понеделник да бъде обявена и обща обществена поръчка за тестове за коронавируса, както и за обдишващи апарати, които са необходими за най-тежко болните пациенти. Все още не е ясно какви количества и кои държави кандидатстват за доставките.

От друга страна, ако точно сега може да подкрепим собствените си предприятия, способни да произведат маски и защитни облекла, може би е по-разумно да го направим вместо да наливаме пари в чужди производители.

За тестовете и обдишващите апарати дано да участваме, там очевидно нямаме производство.

# 2 412
  • Варна
Преди месец, от  държавния резерв са продадени аспиратори и апарати да обдишване. В момента малките болници работят именно с такива "номенклатурни" апарати. Дотук за адекватната ни власт. Разследването е на frognews. Икономиката другари, кинти да има. Тиквите нали са капиталисти с червени книжки. Оцелявайте сами .

Последна редакция: пн, 16 мар 2020, 23:01 от Viviana91

# 2 413
Потърсете изказването на министъра от днес, ще се удължи годината, отпадат предварителните изпити за ВУЗ-овете.
Ако се налага, могат да съкратят материала, върху който се държат изпити/матури.
Нещо такова по памет.
Може ли линк? Благодаря.

# 2 414
Мисля, че един от случаите е в Токуда Sad

Няма как да е там - нямат инфекциозно отделение, не правят и тестове.

Общи условия

Активация на акаунт