COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 1 008 476
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 2 475
В новините по нова: след 24 часа няма да се допускат чужди граждани от 16 страни: Англия, Франция, Германия, Китай, Италия, Испания, Северна Ирландия...
Затварят границите най-накрая.
А тези с двойно гражданство какво? Напред-назад. Не са малко и някои вече са пълнолетни.

А в началото на Март като обявиха грипна ваканция заради грип В, масово с децата на Банско, Боровец, Пампорово или на летището т.е. след 20 -ти ще стане ясно кой къде е ходил и какво е хванал.

Последна редакция: пн, 16 мар 2020, 23:48 от mauigirl

# 2 476
  • Пловдив
И аз гледах въпросния брифинг. Не е ставало изобщо въпрос за лекарите.
Каза, че маска от три слоя памучен плат е по - добра от хирургичните. И попита журналистите колко от тях са си ушили маски. Защото бяха без такива.

# 2 477
  • Брюксел / София
За съжаление, българските граждани, които се прибират от 16 те страни - могат да се приберат, ако съм разбрала правилно.
Пиша “за съжаление” защото между тях може да има заразени и ще натоварят българската здравна система.

# 2 478
Русия ограничава влизането на чужденци от 18 март до 1 май
http://m.focus-news.net/?action=news&id=2757742
И за нея /Русия/се съмняват, че прикрива данни.
https://faktor.bg/bg/articles/valeri-solovey-kremal-krie-1600-ub … a-2-miliona-video

# 2 479
И аз гледах въпросния брифинг. Не е ставало изобщо въпрос за лекарите.
Каза, че маска от три слоя памучен плат е по - добра от хирургичните. И попита журналистите колко от тях са си ушили маски. Защото бяха без такива.

Въпросният брифинг беше в началото,когато протестираха колеги от белодробна болница,защото нямат лични предпазни средства.Казвам Ви,точно този проблем живо ме вълнува,а отношението на щаба към нас е като към агнета на заколение.

# 2 480
  • На топло
Да, във Франция много от тежките случаи не са възрастни хора, били са без проблеми преди вируса.
Наблюдават се усложнения към 7 ден от болестта и тези усложнения еволюират много бързо.
Поради тази причина сега налагат излизането само за работа, купуване на хранителни стоки и лекар.
Спорт и разходка на домашен любимец в близост до дома, по един човек.
Ще се налагат глоби.

# 2 481
  • гр. София
За съжаление, българските граждани, които се прибират от 16 те страни - могат да се приберат, ако съм разбрала правилно.
Пиша “за съжаление” защото между тях може да има заразени и ще натоварят българската здравна система.
Да, българските граждани, пребивавали в тези страни могат да се приберат, но най-вероятно ще са под карантина.

# 2 482
  • тук и там
Във Белгия сега прочетих че общо са 10 починалите..Това на 1000 зразени..Хич не са добре нещата,но имам спомен че един от починалите миналата седмица беше в дом за стари хора.Но не дават информация за останалите починали за сега...Очаквали още смъртни случаи..
https://www.brusselstimes.com/all-news/belgium-all-news/100773/c … n-belgium/  

# 2 483
  • Bulgaria
Да, във Франция много от тежките случаи не са възрастни хора, били са без проблеми преди вируса.
Наблюдават се усложнения към 7 ден от болеста и тези усложнения еволюират много бързо.
Поради тази причина сега налагат излизането само за работа, купуване на хранителни стоки и лекар.
Спорт е разходка на домашен любимец в близост до дома, по един човек.
Ще се налагат глоби.

Това е много притеснително. Трябва да ни сложат под пълен лок даун колкото се може по-скоро, защото не ми се мисли... След като днес видяхме снимки от цяла България какво се случва.

# 2 484
  • София
Те до края на седмицата всички ще се завърнат. Полетите към БГ са пълни. Снощи полета от Лондон е бил пълен със студенти (информация от моя позната, която учи там и се завърна успешно със същия полет).

# 2 485
Лъжат руснаците, снощи четох, че Грузия си затваря границата с тях, най-вероятно и други ще го направят.

# 2 486
Е този манталитет български няма се промени. Мили дами Вие защо като взимате наеми от имоти, не си плащате данъците? Защо работещите тип дропшип, не си плащат данъците? Защо работодателите осигуряват работниците на минимална заплата, а всъщност плаща двойно(това е основно при малкия бизнес)? Защо си слагаме колите на името на хора с ТЕЛК, че да вземем безплатна винетка и да платим 50% данък? Вие не крадете ли от тези пенсионери? Един път в тая държава да се случи нещо, което е в интерес на нашето здраве и веднага се почва, че било за пари. Писна ми вече да Ви слушам глупостите. Храните доктори и сестри, а утре ще се молите да Ви лекуват. Не Ви ли става малко неудобно?  Аз не защитавам никой, ама докато 90% от народа е с такъв тарикатски манталитет, ще сме така!

# 2 487
Скрит текст:
Генералът каза на журналистите, че те могат да си ушият маски, а не лекарите. Какви си ги съчинява те?
Израелката не е ли била на Пампорово? Така пише в пресата, минала е през летище Пловдив. Може да е донесла вируса от там, но може и тук да го е пипнала.

Изобщо не си съчинявам,медицинско лице съм на първа линия и тези брифинги живо ме интересуват.Изумена бях от изказването,че трябва сами да си шием маските.Това е подигравка спрямо медиците.А народа нека си пляска.
Не му се сърдете на генерала. Не разбирате ли защо го прави това? Вие ако сте медицинско лице много добре би трябвало да разбирате. Хората трябва да почнат да носят масово маски. Като няма специални - каквото има. В пъти ще намалее разпространението. Това може и да предотврати в болниците пика. А след като обясняваха със седмици, че санитарните маски не предпазват, това с шитите беше много добра идея. Хората трябва и да вярват, че ги предпазват самите тях. Не са дорасли повечето дотам, че да се замислят, че те предпазват не себе си, а другия. А другият пък предпазва тях. За медиците мисля че ще осигурят все пак.

# 2 488
Какво се случи със съфорумката ни? ♥
За щастие първите и резултати са отрицателни. Стискам палци ситуацията и да се развие възможно най добре и възможно най скоро да си е вкъщи.

Приятели, аз не мога да ви споделям всичко което ми пише. Все пак става въпрос за лична коресподенция. Ако тя прецени ще ви пише какво става. Разбира се ако изпита нужда да сподели във форума. Това е нейно право и ние трябва да го уважим. Аз не знам дали малко не си позволих да и навляза в личното пространство като споделих една истинска история ставаща с наш съфорумник запазвайки анонимноста и. Ако е така, и се извинявам. Тя е в ситуация в която никой от нас не иска да изпадне. Споделих какво става с нея, защото ме разчувства факта, че един човек от нас е в тази ситуация. Всички макар и да не се познаваме лично, като си общуваме във форума сме част от една общност, и ставаме, малко или много емоционално близки.

Последна редакция: вт, 17 мар 2020, 00:09 от Анонимен

# 2 489
Естествено че лъжат руснаците, но тяхното е като детските лъжи. Никой не им вярва и не им се сърди, защото им е присъщо.

Откъде ги измислихте тези глупости, че всички българи се връщат, като на никой не му минава това през ума? За какво да се върнат точно сега? Заради здравеопазване или социални мерки?

Общи условия

Активация на акаунт