COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 984 773
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 2 925
Скрит текст:
https://www.medrxiv.org/content/10.1101/2020.03.11.20031096v1

Eто днешното достатъчно сензационно изследване базирано на достатъчно голяма извадка- 2000 случая.
 Извода- кръвна група 0 е значително по-устойчива на инфектиране и в случай на заболяване, със значимо по-малъ риск от смърт.
 Кръвна група А е със значимо по-висок от средния риск от инфектиране и смърт при развитие на болестта.

Ако имате в къщи човек от нулева група- той може би е доста по-безопасно да излиза да пазарува (ако все пак не е с по-рисково поведение, което да му елиминира даденото от природата предимство). Тия от А да се пазят повече от останалите.
 ... аз съм от целунатите от природата
Цялото ми семейство - аз, съпругът ми и трите ни деца сме обречени! Отивам да ги застрелям, после и мен, че да не се мъчим. 🥺🥺🥺

А от нашето семейство ще оцелея само аз. То и това не живот, май и на мен друго не ми остава освен да се гръмна! Stuck Out Tongue Winking Eye
Обаче! Не може тука така да се гръмна. Ще трябва първо да ходя на педикюр, маникюр, фризьор...А и моловете не работят, а ще ми трябва и нов тоалет. Поне да мра красива. Smiling ImpSimple Smile Обаче, съм и пушач на всичкото отгоре, та ще се окажа безсмъртна. Smiling Imp

Хора, я малко по-лежерно. Още не се почнало, ще ни трябват нерви и търпение и по-нататък.

Последна редакция: вт, 17 мар 2020, 13:51 от Sysly

# 2 926
  • Велико Търново
Това тъкмо щях да пиша че А е най-разпространените кръвна група. Ние сме Б, ще минем ли метър, или да гледам астро прогноза?

# 2 927
  • София
Лееелеее....досега не съм си миела, нито обработвала покупките. Нито хляб, нито мляко, само стандартно-плодовете, зеленчуците, яйцата..
Става все по-трудно. Аз изпитвам страх да отида в Рамус. Възприемам го за място с повишен риск.

# 2 928
  • Варна
Цялото ми семейство - аз, съпругът ми и трите ни деца сме обречени! Отивам да ги застрелям, после и мен, че да не се мъчим. 🥺🥺🥺
Абе я се вземете в ръце! Що за пораженческо мислене?
Надявам се да е някакъв опит за черен хумор. Ужасно е ако наистина има толкова безхарактерни хора. /не вярвам че ще се изпозастреляте, но че сте се предали вече вътрешно/Тогава приказката за чумата дето отнесла 1000 и страхът дето отнесъл милиони ще си е съвсем на място.

# 2 929
  • Другата България
Понеже съм кръвна група 0 и съм единствената от семейството, дето уж не е рискова, а и задължително работеща, днес отидох до Кауфланд и Лидл за седмичния пазар. За всички, които смятат, че в Северозапада нещата са изпуснати и тук аборигените не са чули за коронавирус.
Кауфланд: полупразен паркинг, на вратата не повече от 20-30 колички, разкачени една от друга. В момента, в който бях готова да се завъртя на пети и да се насоча обратно към колата, предполагайки, че вътре е фраш от народ /поради липсата на колички/, чувам охраната как обяснява на една жена, че не може да се влиза без количка и умишлено другите са прибрани, за да няма струпване на хора. Влизам, вътре рехава работа, никакво презапасяване, всеки взема по 2-3 бройки от основните продукти и това, за което е отишъл, спазва се дистанция, всичко има, всичко е заредено. Това, което ме изненада обаче беше, че 90% от всички вътре бяха с маски и ръкавици, не с едното или другото, а с двете. И да, и пенсионерите. Омотани с шалове, мъж дори със скиорски ръкавици видях, вдигнати яки на поло, всякакви маски, но с маски. Всички, които зареждат стоката, тези на щандовете, касиерки, всякакъв персонал - отново с маски и ръкавици. На касата се изчаква на прилична дистанция, но струпване и няма.
Лидл: още по-рехаво положение. Там всички колички си бяха на мястото, паркинга беше почти празен, вътре също беше много спокойно. Всеки с маска, ръкавици, касиерки, персонал - просто не очаквах, признавам си.
Обнадеждена съм, хората гледат, слушат, и най-вече - вслушват се в нещата, които се говорят постоянно. Проблемът остават ромите, и това, че всичкото това трябваше да се случи много по-рано.

# 2 930
https://www.medrxiv.org/content/10.1101/2020.03.11.20031096v1

Eто днешното достатъчно сензационно изследване базирано на достатъчно голяма извадка- 2000 случая.
 Извода- кръвна група 0 е значително по-устойчива на инфектиране и в случай на заболяване, със значимо по-малъ риск от смърт.
 Кръвна група А е със значимо по-висок от средния риск от инфектиране и смърт при развитие на болестта.
И без това изследване, открай време се споменават въпросните групи при каквито и да е заболявания. Та нищо ново Simple Smile
И гледайки в близкото обкръжение (родата), с "А" всички сме с по няколко заболявания, факт. С "0" - нищо сериозно.

# 2 931
  • София
Току що прочетох статия, че при корона вирус в началната фаза може да се пробва да се подпомогне лечението с Тами флу. Тъй като сайта не е от най сериозните, та се чудя дали евентуално, ако при някои от близките ми започнат симптоми на грип да купувам и да пие.
Дори не съм сигурна, че личната лекарка ще ми вдигне, ако при нужда й звънна, а искам при първи симптоми да действаме и да не губим време в препращане или чакане по доктори.

# 2 932
  • Пловдив
https://www.bulnews.bg/article/371206
Болни видинчани със съмнение за коронавирус катастрофираха на път за "Пирогов".

# 2 933
В изследването се говори за концентрация на вируса спрямо кръвната група, а не толкова колко са заразените. Така че няма общо коя колко е разпространена.
Всички сме 0- вкъщи.

# 2 934
fеntiss, 🍀❤🍀

От нашето семейство само Мм ще оцелее. Егати и вселенската несправедливост!

Последна редакция: вт, 17 мар 2020, 13:51 от Syros

# 2 935
vaflichka, защо смяташ така?
Според мен никой няма да издържи 6 месеца, какво остава и нагоре.
Като му дойде на главата, ще издържи. Това от собствен опит, след лошо счупване на крака и операция в Пирогов, при която лекарят си остави ръцете. В резултат 4 месеца без право да стъпя на него. За това време съм излизала веднъж в месеца за контролен преглед. Трябваше ми почти месец още прохождане в къщи, за да започна да излизам с придружител.
Така че всичко се преживява, като ни дойде до главата.

# 2 936
  • Bulgaria
Скрит текст:
Понеже съм кръвна група 0, а и съм единствената от семейството, дето уж не е рискова, а и задължително работеща, днес отидох до Кауфланд и Лидл за седмичния пазар. За всички, които смятат, че в Северозапада нещата са изпуснати и тук аборигените не са чули за коронавирус.
Кауфланд: полупразен паркинг, на вратата не повече от 20-30 колички, разкачени една от друга. В момента, в който бях готова да се завъртя на пети и да се насоча обратно към колата, предполагайки, че вътре е фраш от народ /поради липсата на колички/, чувам охраната как обяснява на една жена, че не може да се влиза без количка и умишлено другите са прибрани, за да няма струпване на хора. Влизам, вътре рехава работа, никакво презапасяване, всеки взема по 2-3 бройки от основните продукти и това, за което е отишъл, спазва се дистанция, всичко има, всичко е заредено. Това, което ме изненада обаче беше, че 90% от всички вътре бяха с маски и ръкавици, не с едното или другото, а с двете. И да, и пенсионерите. Омотани с шалове, мъж дори със скиорски ръкавици видях, вдигнати яки на поло, всякакви маски, но с маски. Всички, които зареждат стоката, тези на щандовете, касиерки, всякакъв персонал - отново с маски и ръкавици. На касата се изчаква на прилична дистанция, но струпване и няма.
Лидл: още по-рехаво положение. Там всички колички си бяха на мястото, паркинга беше почти празен, вътре също беше много спокойно. Всеки с маска, ръкавици, касиерки, персонал - просто не очаквах, признавам си.
Обнадеждена съм, хоратагледат, слушат, и най-вече - вслушват се в нещата, които се говорят постоянно. Проблемът остават ромите, и това, че всичкото това трябваше да се случи много по-рано.

Видин, Монтана или Враца? Защото аз имам страшни опасения за хората тук...

# 2 937
  • ГО
Абе я се вземете в ръце! Що за пораженческо мислене?
Надявам се да е някакъв опит за черен хумор. Ужасно е ако наистина има толкова безхарактерни хора. /не вярвам че ще се изпозастреляте, но че сте се предали вече вътрешно/Тогава приказката за чумата дето отнесла 1000 и страхът дето отнесъл милиони ще си е съвсем на място.
Разбира се, че не е сериозно, както не е сериозно това обобщение, че еди кои си имат по-малък шанс или по-грубо - по-голяма вероятност да умрат.
Същата малоумщина, че пушачите са защитени.
Пушач от 0 кръвна група = безсмъртен. 🤪😂😂

# 2 938
  • София
Току що прочетох статия, че при корона вирус в началната фаза може да се пробва да се подпомогне лечението с Тами флу. Тъй като сайта не е от най сериозните, та се чудя дали евентуално, ако при някои от близките ми започнат симптоми на грип да купувам и да пие.
Дори не съм сигурна, че личната лекарка ще ми вдигне, ако при нужда й звънна, а искам при първи симптоми да действаме и да не губим време в препращане или чакане по доктори.

Не. От компанията производител твърдят, че не помага. Предполагам на тях може да се вярва.

# 2 939
  • Вестерос
Опровергаха за тами флуто.

Опровергаха и за ибупрофена и нурофена, бил хакнат профила на мин. на здрав. на Франция.

Общи условия

Активация на акаунт