COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 985 041
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 2 940
  • ГО
Колегата звънял на личната и тя му казала да стимулира имунната система. Да вземал разни коластри и т.н. Аз четох, че сега НЕ трябва да се стимулира имунната, че е опасно.
Кое е вярно, според вас?

# 2 941
Преди малко ми звънна един близък приятел, който работи (работеше вече) като ски учител в Банко. Той вероятно е заразен от КоронаВируса,и още хора от екипа....шефа му е с положителна проба. Ски учител също.
Добре че затвприха ски курортите.
Иначе днес си отменихме екскурзията до Тайланд и Сингапур през Юни.

Последна редакция: вт, 17 мар 2020, 14:46 от Christina_1

# 2 942
Какво стана с болничния за тези под карантина, които са здрави? Полага ли им се такъв, особено когато са пътували за свой кеф, а не в командировка?
За мен е безумно да им дават болничен. Системата съвсем ще се срине.

Fentnis, бързо оздравяване и много сили!

# 2 943
Здравейте, нямам възможност да ви прочета всички, виждам, че се коментират защитните облекла на лекарите. И понеже може би се досещате коя съм (съфорумката, за която Тесла писа) мога да ви уверя, че никой, който работи с пациенти, които са заразени, или за които се подозира, че са заразени, не работи БЕЗ хазмат костюм, очила, маска, ръкавици. Дори чистачките, които мият пода, са екипирани като астронавти тук.
Мило момиче, как си? Всичко при теб наред ли е? Радвам се, че писа. Знам, че си силна и ще преминеш през всичко това като едно истинско силно мъжко момиче. С теб сме. Пиши когато можеш.

# 2 944
  • София
Фентис, добре че се появи, че се бяхме притеснили!

# 2 945
Fentnis, пожелавам благоприятен развой на събитията около теб.
Изпращам ти положителна енергия. 🌺

# 2 946
  • Другата България
Скрит текст:
Понеже съм кръвна група 0, а и съм единствената от семейството, дето уж не е рискова, а и задължително работеща, днес отидох до Кауфланд и Лидл за седмичния пазар. За всички, които смятат, че в Северозапада нещата са изпуснати и тук аборигените не са чули за коронавирус.
Кауфланд: полупразен паркинг, на вратата не повече от 20-30 колички, разкачени една от друга. В момента, в който бях готова да се завъртя на пети и да се насоча обратно към колата, предполагайки, че вътре е фраш от народ /поради липсата на колички/, чувам охраната как обяснява на една жена, че не може да се влиза без количка и умишлено другите са прибрани, за да няма струпване на хора. Влизам, вътре рехава работа, никакво презапасяване, всеки взема по 2-3 бройки от основните продукти и това, за което е отишъл, спазва се дистанция, всичко има, всичко е заредено. Това, което ме изненада обаче беше, че 90% от всички вътре бяха с маски и ръкавици, не с едното или другото, а с двете. И да, и пенсионерите. Омотани с шалове, мъж дори със скиорски ръкавици видях, вдигнати яки на поло, всякакви маски, но с маски. Всички, които зареждат стоката, тези на щандовете, касиерки, всякакъв персонал - отново с маски и ръкавици. На касата се изчаква на прилична дистанция, но струпване и няма.
Лидл: още по-рехаво положение. Там всички колички си бяха на мястото, паркинга беше почти празен, вътре също беше много спокойно. Всеки с маска, ръкавици, касиерки, персонал - просто не очаквах, признавам си.
Обнадеждена съм, хоратагледат, слушат, и най-вече - вслушват се в нещата, които се говорят постоянно. Проблемът остават ромите, и това, че всичкото това трябваше да се случи много по-рано.

Видин, Монтана или Враца? Защото аз имам страшни опасения за хората тук...
Аз имам опасения за всички хора, не само тук. Не знам защо тук се смята за най-......как да кажа, наистина пропаднал и занемарен район, но не е точно така. Предполагам, заради ромите, но те са навсякъде, и вчера писах, не са само на Северозапад. Притеснена съм за съпруга си и възрастната си майка, но съм притеснена и за сина с в София, защото според мен там вероятността да се заразиш е много по-голяма предвид числеността на хората, състоянието на ГТ, по-голямото присъствие на чужденци и куп други фактори. Ние тук се придвижваме с автомобили, ГТ не ползваме, проблемът са ромите, начинът им на живот и пълната им незаинтересованост и липса на всякакви хигиенни навици.

# 2 947
  • Велико Търново
Преди малко ми звънна един близък приятел, който работи (работеше вече) като ски учител в Банко. Той е заразен от КоронаВируса, шефа му и още хора от екипа....
Колко човека са общо, каза ли ви? И като затвориха курортите, всички вече заразени къде се намират?

# 2 948
Преди малко ми звънна един близък приятел, който работи (работеше вече) като ски учител в Банско. Той е заразен от КоронаВируса, шефа му и още хора от екипа....
Добре че затвориха ски курортите.
От Троян ли е? Защото излезна такава информация.
И май е крайно време да затворят Банско и да го изолират. А днес били пристигнали 30-ина туристи от Великобритания и Русия. Така че не само у нас има откачалки за съжаление.

# 2 949
fentiss, дръж се, всички те подкрепяме и стискаме палци.Heart
Всичко ще е наред, чакаме те в темата после:hibiscus:

И ето една статия (не знам достоверност, ама се възмутих) за англичаните как се надъхват да идват на ски у нас.
Не знам вече колко са повече официално заболелите -българи или чужденци дошли тук на ски
Четох за англичани пак май в Бургас наели квартири и щъкащи , та кмета случайно разбрал, явно от сигнал.
Може навсякъде да са се прехвърлили така, а нашите българи не смеят да си дойдат повечето.
ето за англичаните

# 2 950
Всеки има близки в чужбина. Оценявайки риска те си останаха там.
Много българи останаха в чужбина именно да предпазят сънародниците си и близките си.
И ние си останахме в Германия. Искаме да се местим да живеем в България средата на май, имаме планувана сватба за септември и имахме много неща за вършене, но е абсолютно безумие в тази ситуация да пътуваме, да заразим себе си и други хора. То вече е и невъзможно, понеже се минава транзит през Сърбия. Но пътуването през април отпадна още началото на миналата седмица. Местенето го отлагаме за края на юни.
Струва ми се престъпно да пътуваш по това време, за съжаление чувам за хора, които още имат намерение да летят из Европа. Не знам глупави ли са или просто безхаберни и не вярват, че на тях ще им се случи.
Днес ще си изпратя дипломната работа на университета по пощата, понеже ми казаха да не ходя там. След като го направя, мисля да си остана вкъщи.
Инситутът Робът Кох оценявал рискът за здравето в Германия като висок. В провинцията, където живея случаите вече са 145.
Фентис, желая здрави и сили, както и на всички други и близките ви!

# 2 951
  • Bulgaria
Скрит текст:
Понеже съм кръвна група 0, а и съм единствената от семейството, дето уж не е рискова, а и задължително работеща, днес отидох до Кауфланд и Лидл за седмичния пазар. За всички, които смятат, че в Северозапада нещата са изпуснати и тук аборигените не са чули за коронавирус.
Кауфланд: полупразен паркинг, на вратата не повече от 20-30 колички, разкачени една от друга. В момента, в който бях готова да се завъртя на пети и да се насоча обратно към колата, предполагайки, че вътре е фраш от народ /поради липсата на колички/, чувам охраната как обяснява на една жена, че не може да се влиза без количка и умишлено другите са прибрани, за да няма струпване на хора. Влизам, вътре рехава работа, никакво презапасяване, всеки взема по 2-3 бройки от основните продукти и това, за което е отишъл, спазва се дистанция, всичко има, всичко е заредено. Това, което ме изненада обаче беше, че 90% от всички вътре бяха с маски и ръкавици, не с едното или другото, а с двете. И да, и пенсионерите. Омотани с шалове, мъж дори със скиорски ръкавици видях, вдигнати яки на поло, всякакви маски, но с маски. Всички, които зареждат стоката, тези на щандовете, касиерки, всякакъв персонал - отново с маски и ръкавици. На касата се изчаква на прилична дистанция, но струпване и няма.
Лидл: още по-рехаво положение. Там всички колички си бяха на мястото, паркинга беше почти празен, вътре също беше много спокойно. Всеки с маска, ръкавици, касиерки, персонал - просто не очаквах, признавам си.
Обнадеждена съм, хоратагледат, слушат, и най-вече - вслушват се в нещата, които се говорят постоянно. Проблемът остават ромите, и това, че всичкото това трябваше да се случи много по-рано.

Видин, Монтана или Враца? Защото аз имам страшни опасения за хората тук...
Аз имам опасения за всички хора, не само тук. Не знам защо тук се смята за най-......как да кажа, наистина пропаднал и занемарен район, но не е точно така. Предполагам, заради ромите, но те са навсякъде, и вчера писах, не са само тук. Притеснена съм за съпруга си и възрастната си майка, но съм притеснена и за сина с в София, защото според мен там вероятността да се заразиш е много по-голяма предвид числеността на хората, състоянието на ГТ, по-голямото присъствие на чужденци и куп други фактори. Ние тук се придвижваме с автомобили, ГТ не ползваме, проблемът са ромите, начинът им на живот и пълната им незаинтересоваост и липса на всякакви хигиенни навици.

Абсолютно съгласна съм с теб. Аз също живея в този регион на България, знам че не е само тук, но се притеснявам, че все още хората масово са по центъра, по градинки, струпват се по баничарници и т.н. Затова и те попитах за кой град става въпрос, за да се успокоя малко, ако се окажем от един град.

# 2 952
  • Варна
Kama4e, от щаба препоръчаха само хронично болните да приемат имуностимулант.( сърдечни заболявания, диабет). Подчертаха, да е само за месец. Иначе има обратен ефект.

# 2 953
Преди малко ми звънна един близък приятел, който работи (работеше вече) като ски учител в Банко. Той е заразен от КоронаВируса, шефа му и още хора от екипа....
Колко човека са общо, каза ли ви? И като затвориха курортите, всички вече заразени къде се намират?
Един е официално положителният тестван, другите  3-ма чакат резултати, но са със симптоми.
Моя приятел е от гр. Кюстендил, 24г

# 2 954
  • ГО
Kama4e, от щаба препоръчаха само хронично болните да приемат имуностимулант. Подчертаха, да е само за месец. Иначе има обратен ефект.
И аз това му казвам, ама той - не. Трябвало да се активизира имунната и да била готова да посрещне вируса. Според мен, имунната така се изтощава, ама това според мен.

Общи условия

Активация на акаунт