COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 984 773
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 2 970
Айде по-леко с генерализациите, щото е смешно с 65 болни у нас, големи жени как се вайкат, а младите мълчаливо търпят.

Смешно е да мислиш, че с 65 болни у нас, които ги знаят кои са и къде са, ще се обяви извънредно положение и ще накарат всички хора в България, да си стоят у дома и да не излизат по възможност.

Ами то точно така и стана.

# 2 971
  • В полите на Пирин планина
Аз не виждам какъв е проблемът, ако не тестват човек, който не е в тежко състояние - ще дойде момент, в който едва ли ще тестват всички съмнителни - няма толкова капацитет. Единствено за статистиката. Ако си седи вкъщи и не се мотае - няма проблем.

# 2 972
Може би имаше предвид военно положение ?

# 2 973
Здравейте, извинявам се за глупавия си въпрос, но явно нещо съм изпуснала. Да речем, че си купуваме хляб, с ръкавици сме и вирусът е по ръкавиците. Когато махнем ръкавиците вкъщи, вирусът е останал по опаковката на хляба. Какво правим в случая?
Ами, не ядем хляба с опаковката. Това е несериозно! Сваляте опаковката, разбира се и го ядете тогава.
аз нямах предвид, че искам да ям хляба с опаковката. Едва ли някой го прави. Благодаря за другите отговори, има и смислени.

# 2 974
Нови данни, нова политика: защо коронавирусната стратегия на Великобритания се промени

Има и таблица с държавите в цяла Европа, работещи училища има само в UK и Швеция
https://amp.theguardian.com/world/2020/mar/16/new-data-new-polic … r_impression=true

Цялата стратегия на Обединеното кралство за борба с #coronavirus се основава на фалшив анализ. Учените, съветващи правителството сега твърдят, че Великобритания е осъзнала през последните няколко дни, че нейната стратегия за коронавируса "вероятно ще доведе до смърт в стотици хиляди".

източник на доклада
https://www.imperial.ac.uk/media/imperial-college/medicine/sph/i … ng-16-03-2020.pdf

А шведският държавен епидемиолог, в шведския форум вече всеки го нарича с нарицателното доктор Тенгеле (от доктор Менгеле). Иначе фамилията му е Тенгел.

Последна редакция: вт, 17 мар 2020, 15:55 от Анонимен

# 2 975
Ааа, не! Joy Аз пуша, не съм А група, обаче докато не кажат за кои зодии е безопасно, от бункера не-из-ли-зам!

# 2 976
Ей, тва хората сме големи идиоти. Стопли се времето и всичко живо навън. Пуснали са ги отпуск и мерят улиците.
Баба ми, на 73! всяка сутрин е на кафенце с по още 10-15 човека. Взе да ми писва.
Не стига, че си стоя вкъщи по цял ден и спазвам препоръки и тн. Ами всичко живо навън. Преди малко и съседката се изтърси. Квото имало да става ще става...
Май ще затрия някой преди короната да успее..

# 2 977
Те и италианците се забавляваха до последно и не им се вярваше, докато имаха 2 случая, така че хайде ние поне да сме по-предпазливи.

# 2 978
Без да тестваш няма как да знаеш колко е разпространен вируса. Можеш да предполагаш, ама то не е като да знаеш.

# 2 979
  • София
Някой откри ли инфо за израелците ? В пампорово или банско са били? И защо не напишат период и хотел....

# 2 980
Може да пече, но си е студено, при нас е 8 градуса. Гледам, няма много хора навън, но е нормално за тези температури.
Нали ви казах, те се правят, че налагат мерки, ние се правим, че ги спазваме. Да свършва фарсът...

# 2 981
Болеста създава имунитет !!!
До сега са известни само 178 случая от общо 100 000 на повторно заразяване.
Откъде са тези данни?
Вчера СЗО е казало, че още не са сигурни дали се създава имунитет. Твърде отскоро е тази болест, за да има категорични доказателства.
Няма как да са 178 случая на 100 000, т.к. приключилите случаи в момента са 80 842.

# 2 982
  • София
...
Болеста създава имунитет !!!
До сега са известни само 178 случая от общо 100 000 на повторно заразяване.
Откъде е тази информация, Миме, може ли линк? Кои са тия общо 100 Хил. Официално в цял свят не са минали 80 хил.
Аз живо се интересувам. Ако има тест за антитела и вероятност да съм го изкарала без усложнения, искам да си направя и да премина към нормален режим на живот.

Макар че като чета апокалиптичните картини в темата, по-добре да се ориентираме към някой селски имот и да подготвяме разсада за доматите...

# 2 983
И аз питам от няколко дни. Източници не дават ама упорито повтарят, че имунитет имало.

Пишете на СЗО поне, да знаят и те завалийте, че още не са разбрали.

# 2 984
Нали ви казах, те се правят, че налагат мерки, ние се правим, че ги спазваме. Да свършва фарсът...
Кога обаче ще свърши? Това се чудя, след 29.03. какво ще последва! Ученици, студенти, работещи тръгват на работа, а ако тогава се отприщи заболеваемостта /вече си имаме хора носители/. Ще се върне това положение или .....

Общи условия

Активация на акаунт