COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 984 327
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 3 120
е такива филтри се слагат в маските. Но според мен са излишни за нормалните хора. Само за мед лица които работят на 1 линия има смисъл

Скрит текст:
Тези филтри на снимката спират неща, по-големи от 2.5 микрона. А вирусът е поне на порядък по-малък.
Е, аз започвам да шия маски от няколко ката цветно хасе - това имам налично в къщи. Сега се суши, след като мина през пералнята на 90 градуса, за да се свие. По-добре от нищо, защото не съм лекар и работя в момента от къщи.

# 3 121

Lucky, съчуствам за съпруга ти. Там е деликатно връщането. Зависи най- вече от собственика. Дано нямате проблеми !.
Благодаря!
аз вярвам, че ще ми го върнат жив и здрав.

# 3 122
  • MI
Ама разбира се, че им е супер лесно в Испания щом не пише в бг вестниците
https://www.agi.it/estero/news/2020-03-11/coronavirus-spagna-con … tuazione-7447143/
Задъхват се и те, липсват им материали и какво ли още не. Но пък на вас не ви харесват италианските интензивни отделения, защо не стана ясно - вероятно цвета на стените. Виж, когато липсват елементарни предпазни средства са изроди лекарите че протестират, щото нали хипократова клетва.

# 3 123
Тъкмо казват ,че 483 души са на туризъм към момента по справки на туроператорите заминали ако искате вярвайте през март-чак министърката на туризма е възмутена..и говори колко е безотговорно,но Ганю се разхожда ....и даже издава заповед за временно преустановяване на екскурзиите ...ще падна..да ги спират малоумните със заповеди...И после да реват и държавата да плаща..
А за снимките-истина са отдавна и само мога да кажа,че можем да се молим за подобен ресурс в БГ.Тук казват 1000 и колко легла за подобна реанимационна помощ,но те са съсредоточени предимно в София и предполагам още 3-4 големи града,а за другите ще е проблем голям...А относно даренията...чудесно е -браво на фирмите,но проблема е,че няма апаратура и няма как да се купи сега ...и производството и отнема време....и това е на световно ниво...

Последна редакция: вт, 17 мар 2020, 16:20 от reninel

# 3 124
Starry, не може да се тества по собствено усмотрение. Поне засега. Точно това ми обясняваха и на мен вчера.
Все още е само при съмнение и вече проявени симптоми, нали?

# 3 125
Дъщеря ми вече учи онлайн. Всеки ден имат седем часа от по 30 мин. с 10 минутни междучасия. ( 8-ми клас)
Преди малко имаха информационни технологии. Г-жата обяснява и показва нагледно, много е добре.
Ако наистина онлайн обучението обхване над 90% от учениците, в тази тежка ситуация, мисля, че е перфектно.

За карантина на Банско съм. Дано не е пламнало от тия чужденци..Тръгнали на ски, пък били контактни с корона. Нагли туристи до безумие. Отдавна трябваше да сме затворили границите, а Банско още преди седмица да беше хлопнало ски зоната. Само зараза ни разнесоха.. Сега ще лекуват чужденците, екскурзиантите, ромите дето се прибират на тълпи от чужбина , пък обикновеният данъкоплатец да се надява на адекватна помощ ако му се наложи.

Последна редакция: вт, 17 мар 2020, 20:23 от Киф

# 3 126
То беше ясно ,че ще болните ще потърсят и др медицински центрове,болници.
Трябваше да го предвидят.Винаги ще има по някой не разбрал,не чул или под паника.

# 3 127
Рано е да се каже. Ако добавим всички хора, които не са тествани, а най-вероятно са болни смртността ще падне значително.

# 3 128
  • Под звездите
Някой наясно ли е дали трябва да работят частните гинекологични кабинети, доколкото разбрах консултациите не трябва да работят, но самите кабинети? Живея на малка старозагорска улица, на която има частен кабинет гинеколожката д-р Цонева и вече втори ден си има хора чакащи пред кабинета ѝ.

# 3 129
  • Другата България
Starry, не може да се тества по собствено усмотрение. Поне засега. Точно това ми обясняваха и на мен вчера.
Все още е само при съмнение и вече проявени симптоми, нали?
Съмнение на медицинско лице и вече средна до тежка клинична картина.

# 3 130
Гешев иска "почти военно положение".

# 3 131
Скрит текст:
Ето я реалността в Италия

Скрит текст:

Хайде да не спекулираме със снимки - първо, на снимките се вижда, че хората са с дръпнати очи и второ, въобще не е ясно кой, кога и откъде е взел тези снимки. Не е нужно да има истерия, още повече, че Интернет е пълен с идиоти...
Ти пък къде им видя очите чак?
Снимките са от Италия, аз също съм ги виждала. Само по кг и вида на болните се вижда , че не са китайци.
Не е нужно да всяваш паника за едни снимки. Бяха ги сложили в скрит текст. Това е реалността там. Може и да не ни харесва, ама щрауси не можем всички да бъдем.
Реалността не е истерия. А ако не вярваш върви до Италия чрез някоя тур агенция (сигурно все още пътуват въпреки всичко) да се увериш. То бива, бива, ама...

Няма значение от къде са снимките. Аз гледам техниката - това е реанимация. У нас такава апаратура е твърде малко.

Не че има голямо значение, но една от снимките я гледах в руски сайт, като материалът е за вируса в Китай.

Не знам колко е прав тоя доктор, истински е, има го, но ми подейства леко успокоително със статистиките, които не знам дали са верни.Simple Smile

Преди малко пред каса на Изипей, ще плащам на майка сметките за ток и вода, гледам само един човек/ от по-мургавите братя/ и радостна, че няма опашка, заставам така на метър от него, не повече. Ровя си в телефона и чувам:"Госпожооу, на два метра, най-малко на два метра!" Поглеждам го и се отдръпвам още назад. В това време мъж и жена се засилват пред мен, мисля си, сега ще им вдигна скандал на тия, ако ме прередят. Аха да отворя уста и те се залепват за господина, двамата мъже се прегръщат с възгласи и се потупват по раменете, жената му залепва и една целувка на бузата. Кой, кога, откъде дошъл, ще се видели, ама тоя, дето плащаше, каза, че ще ходел и тест да си прави, че да бил спокоен. Другият му вика, абе кви тестове, ама па като си решил........"И така, изчаках ги да се наприказват, плати в това време и заминаха. Иначе няма маски, няма ръкавици, няма нищо. Ама те нали са все с правата си, може и тест да му направят на човека, що не, като па иска.

# 3 132
Тъкмо казват ,че 483 души са на туризъм към момента по справки на туроператорите заминали ако искате вярвайте през март-чак министърката на туризма е възмутена..и говори колко е безотговорно,но Ганю се разхожда ....и даже издава заповед за временно преустановяване на екскурзиите ...ще падна..да ги спират малоумните със заповеди...И после да реват и държавата да плаща..

Държавата доскоро убеждаваше, че грип Б е по-опасен от тази обикновена инфекция и изведнъж е възмутена и реве, защото не й повярвали веднага, когато една сутрин й хрумнало да каже друго?

# 3 133
Вече съвсем, съвсем официално за ибупрофена. Тези които твърдяха, че е фалшива новина, да си посипят главата с пепел веднага и да се извинят, че заблуждаваха хората и ги успокояваха, че може да се пие ибупрофен.

# 3 134
  • София
Това нищо не значи- така изчислената смъртност умрели/приключили случаи  нараства много над реалната смъртност във възходящия клон на епидемия. В Китай при приключила епидемия е спаднало до 4 и нещо в Ухан и 1% в останалата част на Китай. Това 8 е статистическа илюзия.

Общи условия

Активация на акаунт