COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 984 135
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 3 150
Лъки, сега гледах по Нова, говори министърката на туризма и на външно.
Даде някакъв телефон, но не успях да го запиша .
Обади се и кажи за мъжа ти, ако е към чужда фирма и ще слезе в чужбина да му осигурят транспорт до БГ от външно
Не разчитай на фирмата му. Подай сигнал във външно министерство. Човекът е работил, в морето е бил, не е екскурзиант все пак. Не знам фирмата да успее, ако затворят границите. Но и така да е  нищо не ти пречи да подадеш сигнал и да го има в списъците си мисля.
Вярвам, ще си се върне човека нормално, ама поразбутай нещата и проучи.

Ми те изобщо не са наложили на тур агенциите да спрат екскурзиите . Хората били безотговорни, че тръгнали. Това, че е така е вярно, ама ако бяха забранили вече тур агенциите трябваше да връщат пари на платилите. Така по-лесно, хората виновни, а тези дето ги водят и им взимат парите не са.

# 3 151
В сайта си СЗО са отговорили на най-често задаваните безумни въпроси.

Чесънът лекува ли ковид?

Алкохолът или спиртът помагат ли при ковид?

Взимането на гореща вана и душ помага ли при ковид?

Разнасят ли комарите ковид?

Помагат ли промивките с физиологичен разтвор?

Помагат ли ултравиолетовите лампи?

Студеното време и снегът спират ли ковид?

Има ли антибиотици, които да помагат?

Ваксината срещу пневмония помага ли?

И още.

Отговорът на всички е НЕ.

https://www.who.int/emergencies/diseases/novel-coronavirus-2019/ … blic/myth-busters

# 3 152
и аз мисля, че само ще се затегнат мерките. не знам за вас, обаче мен това обучение на малките с активно наше участие + работа в къщи направо ми разказа играта....но ще се издържи, де. отделно истеричните майки много натягат атмосферата. нонстоп цял ден се дрънка.

къде натягат атмосферата "истеричните майки"?

# 3 153
  • София
Някой наясно ли е дали трябва да работят частните гинекологични кабинети, доколкото разбрах консултациите не трябва да работят, но самите кабинети? Живея на малка старозагорска улица, на която има частен кабинет гинеколожката д-р Цонева и вече втори ден си има хора чакащи пред кабинета ѝ.
Как мислите? Това са лекарски кабинети и там се лекуват болни, с възпаления , кисти, тумори, карциноми  и много други заболявания изискващи лечение. Или какво, те да осакатяват и умират ли???  Ами зъболекарите, това са лекари-лекуват.. в аптеката може, на лекар-не ли ?

# 3 154
  • Под звездите
Скрит текст:
Някой наясно ли е дали трябва да работят частните гинекологични кабинети, доколкото разбрах консултациите не трябва да работят, но самите кабинети? Живея на малка старозагорска улица, на която има частен кабинет гинеколожката д-р Цонева и вече втори ден си има хора чакащи пред кабинета ѝ.
Другите болни да мрат ли и да спрат да се лекуват други заболявания ли, ти наред ли си, то бива истерия и паника, обаче никаква мисъл няма.
Утре например, ако се подхлъзнеш в банята, ще искаш ортопед нали и т.н.. Заболяванията не само корона.

Ако имаше моята гледна точка, нямаше да ме коментираш като паникьор. Вчера чакащите бяха без маски, днес виждам и с маски, но без никаква дистанция, а там има и малко бременни жени според мен.
Прав е Гешев да иска военно положение.

# 3 155
Чухте ли защо нямало нужда от притеснение за служителите на летището в Пловдив? Вирусът не заразявал в началото на инкубационния период до началото на симптомите! Сега го гледах по телевизията.

# 3 156
Днес минах покрай Красна поляна. Хора, навън беше лудница, пълно с хора от ромския етнос, нито един човек с маска нямаше. Ден като ден, тях вирус не ги лови, пък ако стане нещо имат права и право на лечение.

# 3 157
  • София

С уточнението, че това не е официалният процент смъртност, а само от приключилите случаи.

Истериците пречеха и в началото на епидемията, пречат и сега. Не разбирам манията да се повтарят апокалиптични сценарии. Тоест почвам да разбирам, ето сега се почва видяхте ли ние бяхме прави, нека ви. Simple Smile

Разумът е това, което ще ни помогне на всички. За щастие и досега има много разумни хора, надявам се да продължава да има. За останалите в двете крайности - за едните трябва военно положение, за другите да си стоят само във форума и да не им се дава поле за изява другаде, че ще стане страшно. Simple Smile

# 3 158
Брутално нарушение на извънредните мерки в пловдивски ресторант! Полиция и РЗИ нахлуха посред нощ!

Става въпрос за механа "Крали Марко“ на улица "Царевец“. В нощта срещу понеделник във Второ РУ е постъпил сигнал за частно парти в заведението. Мястото веднага е посетено от служители на МВР и РЗИ. От ръководството на ресторанта обяснили, че са затворени за граждани, но просто са се събрали вътре.
https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Brutalno-narushenie-na-i … sred-nosht-945486

# 3 159
Скрит текст:
Нова ТВ, интервю с туристка във Филипините, която не може да се прибере в България.

Водещ: Защо заминахте?
Тя: Агенцията ни увери, че няма да имаме проблеми.

Водещ: Чувствате ли се безотговорни?
Тя: Да, донякъде. Подценихме риска, но когато ние решихме да пътуваме, в България все още отношението към това нещо беше подигравателно.

Ами права е. Сега е много лесно да се обвиняват тези, които са предприели рискови пътувания и поведение, а какво да кажем за тези, които до последния момент ги подтикваха и то начело с ген. Мутафчийски?

Колкото и да се подиграват около теб на обстановката решенията си ги взимаш сам и сам си носиш последствията.  Глупостта не е извинение.

# 3 160
Издадоха заповед кои заразени с Covid-19 подлежат на домашна изолация

Последна редакция: вт, 17 мар 2020, 16:49 от Не се сърди, човече

# 3 161
Другите болни да мрат ли и да спрат да се лекуват други заболявания ли, ти наред ли си, то бива истерия и паника, обаче никаква мисъл няма.
Утре например, ако се подхлъзнеш в банята, ще искаш ортопед нали и т.н.. Заболяванията не само корона.
Е, да, но явно няма да е така навсякъде - К. Нинова в сутрешния блок на бтв сподели, че е отказан достъп на неин близък в частна болница, само защото преди това е посетил друга, в която са настанени носители на вируса.
Частниците не полагат ли Хипократова клетва?

Последна редакция: вт, 17 мар 2020, 16:45 от Не се сърди, човече

# 3 162
След като бяха отменени парадите за  St.Patrick's Day и затворени пъбовете и баровете, ирландците си организираха виртуални паради с които да отбележат празника. Flowers Four Leaf Cloverhttps://www.google.com/amp/s/www.thejournal.ie/virtual-st-patric … -Mar2020/%3famp=1
Скрит текст:
.
54 нови случая за последните 24 часа, с които стават 223.  Прогнозите са до края на месеца случаите да нарастнат на 15 000. Flushed Следващите 7 дни ще са критични и призовават всички за по-голяма отговорност. https://www.google.com/amp/s/amp.independent.ie/world-news/coron … rch-39048987.html

# 3 163
  • Точно където трябва
Има ли официално инфо, колко от установените заразени у нас се лекуват в болница, какво е състоянието им,  колко вкъщи?

# 3 164
Някой има ли информация колко продължи карантината в Китай?

Общи условия

Активация на акаунт