COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 984 259
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 3 135
Dress as Princess, прочетох назад, че сте получили мейл с линк, на който детето може да сваля уроци и домашни.
Имаш предвид разрaботен и обяснен даден урок ли? От учителка или от Министерството? По всички предмети ли?
Къде са качени тези уроци?
На нас ни дадоха линкове в интернет къде да си търсим обяснения на граматиката, която учат и сайтове с упражнения. Което за мен е отбиване на номера.

А групите, в които децата общуват - имаш предвид vyber, whatApp или нещо друго?

# 3 136
Вече съвсем, съвсем официално за ибупрофена. Тези които твърдяха, че е фалшива новина, да си посипят главата с пепел веднага и да се извинят, че заблуждаваха хората и ги успокояваха, че може да се пие ибупрофен.

Не виждам все още да има такъв извод, а да се прави изследване.

# 3 137
Министърката на туризма, що не ги види тия туристически фирми, които не са конселирали пътуванията, защото съм сигурна, че е имало и много отказали се туристи и такива, които са питали има ли проблем, преди да тръгнат и съм убедена, че от агенциите са им казвали, че всичко е наред.

# 3 138
Starry, не може да се тества по собствено усмотрение. Поне засега. Точно това ми обясняваха и на мен вчера.
Все още е само при съмнение и вече проявени симптоми, нали?
Не знам. Аз нали имах симптоми? Но щом ЛЛ е преценил, че не трябва, това е. Преценката, по това, което мен ме пита лекаря е: дали си излизал скоро в чужбина и дали си имал контакт с болен. Защото те симптомите първоначалните по нищо не се различават от тези на настинка или грип. Моите дробове бяха чисти към момента на прегледа ( да отбележа, че не съм отишла на своя глава). Съответно ЛЛ реши, че поне за сега нямам повод за притеснение от зараза. И ако продължават оплакванията въпреки лечението, да й звънна.

# 3 139
  • Пловдив
Ееее, ама това не е "официално смъртността". Това е твое си делене на броя на оздравелите на броя на умрелите. Което не ти дава смъртността при продължаваща епидемия, защото умрелите може да са се заразили по време, когато останалите заразени по същото време не са имали време да оздравеят.

# 3 140
Имаше инфо, че Фантастико е дарило парите, за тези апарати, като разбрали от пресата без никакви условия.
А собственика на уолтопия пълен боклук.

Да, обаче точно тази изцепка, освен че възмути всички, в същото време някак и  "стимулира" доста други, които дариха ...мда. Не, че е негова заслуга и едва ли го планирал, но резултатите са налице - Фантастико дадоха без условия.

НА ЖИВО с БЛИЦ TV: Гешев зове: Банско да бъде под карантина! Минаваме във военно положение

Сигурна бях, че спец Гешев ще се включи и няма стои отстрани и да гледа.

Е, това ми е интересно как ще стане? Да не си омешат шапките там с един друг любимец на властта, или пък ще изчака възпитано и  през месец май ще си наложи карантината ...ПР си прави, че доста време не го показваха по телевизора. Бе на него и други "идеи"  му идват или му ги втълпяват - за лов на риба в мътна вода, ама де да видим

# 3 141
И тази, екскурзианката, която сега говори в Плюс Минус е толкова нагла, че няма докъде.

# 3 142
Майко мила, болниците ни са абсолютно неподготвени! Не може за всеки нов случай изникнал някъде да слагат под карантина всички лекари и отделения!

По-скоро не може с подозрения, че си заразен да хукваш към първата болница, която ти хрумне и да разчиташ, че всяка ще има отделение за заразени, към което да те насочи или ще е достатъчно подготвена, за да те изхвърли още преди да си прекрачил прага, за да не налага да слага под карантина всички лекари и отделения.
Затова има указания, които е добре да се спазват /дано не се налага и повечето да го прекарват леко/.

Ама това нали разбираш, че не може да се спазва от 100% от хората, все ще има някой неразбрал, нечул, неискащ да се съобразява, като събратята да речем. Болниците трябва да са помислили за това, да има някакъв филтър още на влизане. Ако чакаме от всички самосъзнание - това е нереалистично. Все пак сме България, не Германия.

# 3 143
Някой наясно ли е дали трябва да работят частните гинекологични кабинети, доколкото разбрах консултациите не трябва да работят, но самите кабинети? Живея на малка старозагорска улица, на която има частен кабинет гинеколожката д-р Цонева и вече втори ден си има хора чакащи пред кабинета ѝ.

Другите болни да мрат ли и да спрат да се лекуват други заболявания ли, ти наред ли си, то бива истерия и паника, обаче никаква мисъл няма.
Утре например, ако се подхлъзнеш в банята, ще искаш ортопед нали и т.н.. Заболяванията не само корона.

# 3 144
Освен ако не е случайна флуктуация, което сигурно е съвсем напълно възможно. Wink
Хипотезата е доказана с такава сигурност, че е много невероятно да е флуктуация, още повече че са дали данни и от две други болници където се потвърждава същата хипотеза.
 Посочили са, че резултата не е изненада- вече е наблюдавано такова явление и при други коронавируси и хепатит Б.

Може ли линк?

# 3 145
Здравейте
Моля да ми кажете къде се подават сигнали за спекула ?

# 3 146
  • София
Относно гинеколозите - някои беше питал щаба за зъболекарите и всички бяха категорични, че подобно нещо дори не стои под въпрос. Това са лекари като всички други, продължават работа под засилени мерки за сигурност.

# 3 147
Нова ТВ, интервю с туристка във Филипините, която не може да се прибере в България.

Водещ: Защо заминахте?
Тя: Агенцията ни увери, че няма да имаме проблеми.

Водещ: Чувствате ли се безотговорни?
Тя: Да, донякъде. Подценихме риска, но когато ние решихме да пътуваме, в България все още отношението към това нещо беше подигравателно.

Ами права е. Сега е много лесно да се обвиняват тези, които са предприели рискови пътувания и поведение, а какво да кажем за тези, които до последния момент ги подтикваха и то начело с ген. Мутафчийски?

# 3 148
Добре де момичета, в Токуда прегледали без необходимите предпазни мерки. Ама те и такива като тях ли нямат пари?!
Или е оправдание, че част от служителите им са в карантина и не могат да се включат.
Не разбирате ли абсурда! По тази логика само след седмица две  всички медицински лица ще са в карантина.

# 3 149
Така, така, в кризата се вижда кои са хора и кои мислят само за собствения си задник.

Общи условия

Активация на акаунт