COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 985 325
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 3 210
На мен ми е интересно за ХИВ позитивните. Знае се, че този вирус подтиска имунната система, а в света има около 40 милиона заразени. Това значи ли най-малко 40 милиона жертви от коронавирус?

# 3 211
81 са вече болните. УЖАС, с тези темпове ми се струва, че ще минем 200 човека до края на месеца.

200 ще ги минем след 5 дни..

# 3 212
Мутафчийски, каза че със съюза на фармацефтите са обсъждали няколко точки, като едната от тях е така наречената "електронна" рецепта(тоест написана от лекаря и пратена във вайбър например ), ще бъде обсъдено, въпреки че имал някои съмнения.
 Иначе да ви споделя впечатленията ми от Варна, последните 3 дни има минимално количество хора на улиците, няма струпвания, няма ресторанти и кафенета, масово хората са с маски и спазват дистанция, автобусите които видях бяха с по 2ма, 3ма човека вътре.

# 3 213
От 250 теста, 81 положителни, тоест 1/3 са положителните. Страшничко си звучи.

# 3 214
Скрит текст:
Искам да ви кажа нещо. От вчера и днес забелязван че доста хора носят вече маски. Направи ми впечатление, много хора навън си свалят маската под брадичката или под носа. Също така забелязах, че ги свалят, прибират в пликчета и по джобове и ги вадят и слагат когато трябва да влязат в магазин. Така изобщо не се предпазвате. Това го наблюдавах днес на опашката пред Лидъл.
Вируса не витае просто във въздуха,не знам как не ви увират главите.
Ако наоколо няма заразени хора и си на открито,от къде ще дойде този вирус?
Именно така трябва да се носят маските,хем и на онези с филтър,не им се хаби филтъра.
Единствено по тротоарите дистанция,по-безлюдни маршрути и това е.

От пръстите, с които пипаш маската. От дрехите, до които се допира докато се вади и прибира маската.

Ако не ти е на носа и си в затворено помещение и някой до теб кихне ще го вдишаш. И така.

# 3 215
Във Варна има два положителни случая до момента.

# 3 216
Днес аз ходих да си свърша малко работа на пазара в Дружба-1. На езерото в Дружба, имаше точно 10 човека, не знам какви са тия смелчаги, като се има предвид, че 8 РПУ е от другата страна на улицата. Иначе хора си имаше, магазините си работеха, пускаха само по 1 човек вътре. Не работеха обекти за бързо хранене. Аз понеже няколко дена не бях излизала и днес ми беше интересно да разгледам от колата, какво се случва. Еми има си намалено движение в моя квартал да Ви кажа. В нашата била забелязвам вече доста хора носят маски. Явно са се светнали, а паркинга пред блока е фул до горе, което говори, че хората не излизат много много. Обикновенно в делничен ден пред блока е празно.

# 3 217
  • Пловдив
Те обаче не са на случаен принцип, а са тестове на рисковите пациенти за доста силно заразен (лесно "хващащ") вирус, така че по-скоро е очаквано.

Аз не разбрах, може би пропускам нещо - защо да не са на езерото и каква е връзката с РПУ? Flushed  Нали няма нареждане да не се ходи по паркове?

# 3 218
Споменаха ли нещо, по-конкретно за 2 я случай?

# 3 219
Предстои да излязат резултатите и от старозагорската лаборатория. Дано да няма Hands Pray

# 3 220
Споменаха ли нещо, по-конкретно за 2 я случай?

Не разбрах , нови 2 Случая или само втори случай ?

# 3 221
Два случая общо във Варна.

Няма информация за втория или поне аз не чух.

# 3 222
Имам въпрос към родителите на ученици - децата ви изобщо ли не излизат от вкъщи? Синът ми отиде до дядо си, минал през близкия парк и каза, че видял полицаи да приканват седналите по пейките хора да се прибират. И това по няколко пъти на ден..

Цялото фемили сме постоянно вкъщи. Само ММ излиза веднъж на няколко дни до магазина/аптеката и сутрин, и вечер за по 10 минути, за да разходи кучето /понякога и аз излизам с кучето, но мен ме пазят, защото съм в рисковата група/ Децата ни са на 13 и на 7 г.

# 3 223
Знае ли се нещо за починалата жена в пловдивската болница? Трябваше до днес на обяд да са готови резултатите от аутопсията и да се разбере дали е починала от коронавирус. Казаха ли нещо по въпроса?

# 3 224
Скрит текст:
Някой наясно ли е дали трябва да работят частните гинекологични кабинети, доколкото разбрах консултациите не трябва да работят, но самите кабинети? Живея на малка старозагорска улица, на която има частен кабинет гинеколожката д-р Цонева и вече втори ден си има хора чакащи пред кабинета ѝ.
Другите болни да мрат ли и да спрат да се лекуват други заболявания ли, ти наред ли си, то бива истерия и паника, обаче никаква мисъл няма.
Утре например, ако се подхлъзнеш в банята, ще искаш ортопед нали и т.н.. Заболяванията не само корона.

Ако имаше моята гледна точка, нямаше да ме коментираш като паникьор. Вчера чакащите бяха без маски, днес виждам и с маски, но без никаква дистанция, а там има и малко бременни жени според мен.
Прав е Гешев да иска военно положение.
Добре че, нямам твоята гледна точка.

Общи условия

Активация на акаунт