COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 983 256
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 3 660
Тесла,
Прав си, трябваше мерките към туризма/туроператорите да бъдат по строги и по рано, но го отдавам на това, че все още няма еднинно мнение какъв точно е вируса. Сега /не че знаем повече/ започваме да се стягаме, защото виждаме последствията накъде тръгват.
Още съм бясна на хленчещите кинаджии, искащи оставка на министъра на културата преди седмица някъде.
Вярно, че управляващите трябва да бъдат твърди и категорични, но пък не могат да наложат "диктатура" по ред причини, защото хората ще се разбунтуват. За извънредното положение се изписаха куп глупости.
Надявам се ние, хората да проявим малко повече съзнание и отговорност.

Мернах едно мнение, но го изгубих. Все повече започвам да вярвам, че това, което се случва е тръгнало от иновативните технологии за създаване на нови оръжия.

# 3 661
Hermione Granger, къде се казва,че лекарите са длъжни да жертват собствения си живот.
Не са длъжни разбира се.
Ние сме им длъжни. България е страната в която най много се доплаща за лечение. Да не говорим за парите давани неофициално, защото ако не дадеш умираш като куче непогледнат в ъгъла. И сега като им се наруши лекото ежедневие нормално е да се оплакват.
Защото се оказа че имат пълно оборудване и защитно облекло. Защото всички разбрахме,че за лечението на КВ се прилага симптоматично лечение,но доктора не знае какво да прави..
Или просто защото няма да може да взема стотачка за преглед на болен от КВ.
А между другото погледнете даренията за Пирогов. Защото хората виждат, оценяват и са благодарни

Последна редакция: вт, 17 мар 2020, 23:07 от Не се сърди, човече

# 3 662
То, хубаво сте слушали, ама трябваше държавата да чуе, за да въведе мерки. Всички се успокояваха, че не е стигнало при нас още.
Това е невъзможно, защото сме в съюз. За затваряне на границите от преди месеци говоря

# 3 663
  • София
Да, и приказките им, че театрите и кината дори през войната не затваряли. Е, да, не са затваряли, но тогава заплахата е била от бомби, а не от вирус.

# 3 664
  • София
Бледолилава, абсолютно съгласна съм. Ще направим каквото можем тези седмици да се забави вирусът. Да не се окаже, че изведнъж адски много хора имат нужда от болнично лечение. Да не се заразят много възрастни наведнъж. Затова и не ми е важно вече какво е в Италия, Патагония и Нова Гвинея. Важно ми е щабът да казва какво е в България и какво е положението на нашите заболели.
Но оттам нататък трябва да се разсъждава много трезво и внимателно. Икономиката, щем или не щем, ще дойде на преден план, защото иначе ще има масови безредици, ще има вандалщини и абсолютни ексцесии. А никое мрънкане, че "ама то умират хора" не съм видяла да е спряло сопата.
Мнозина вече са страшно бесни как кризата се оказала "благосклонна" към "интелектуалните професии", защото те можели да седят по домовете си и да работят. Това акумулира удивително много ярост и социално напрежение, което е бомба със заксънител.
В петък бях страшен оптимист как май всичко това все пак ни прави по-добри. Вече съм тотален песимист. За тези дни народът ще озверее. Той вече озверя - как можеше след изказването на Мутафчийски всеки втори пост да е за фризьорките?! Жена пита дали може да си поръча пица - убиват я с камъни, все едно в пицарията едничката им цел е да си разболеят всички клиенти. Днес в "Тази сутрин" по bTV някаква жена нападна екипа, който снимаше пред НДК с някаква улична музикантка, почна да крещи, че заради репортерите ще умрем.
Ще трябва рано или късно да търсим "златната среда" или нещо подобно.

# 3 665
Те нали повтарят, потретват "съмнителните", та в тая връзка 250 теста - 81 болни. Кажи речи 100% успеваемост. На кой не е направен, той не е излязъл.

Ъъъ, само 250 теста ли са направени в България досега? Или 250 теста са за деня?

# 3 666
Това с локдаун ми звучи плашещо .

Ами ако много хора са извън градовете си и посред бял ден решат да отидат на разходка на чист въздух (без хора))), други продължават да работят  куриери разнасят пратки, доставчици разнасят стоки и продукти, какво тези хора не могат да се приберат обратно ли , ако в същия тоя момент(ден) се наложи Локдаун на страната ???

Вярвате ли че ще го направят ?

Нищо плашещо няма. Локдауна е съвсен нормална процедура в тази извънредна ситуация. Той не важи за доставки и стоки. В Банско също стокооборота ще продължи. Няма да ги оставят без храна и да умрат от глад. Там освен полиция, само доставчици ще могат да влизат и излизат. Пълен локдаун не означава край на държавата, икономиката, и да се готвим да умрем от глад. А за хора с адресни регистрации в даден град ще бъдат допуснати до града ако локдауна ги завари извън него, след това няма да могат да го напуснат. Целта е да се прекратят веригите на препредаване на вируса. 1-во като излизаш възможно най малко и 2-ро да няма приток на хора между градовете.

# 3 667

Не са длъжни разбира се.
Ние сме им длъжни. България е страната в която най много се доплаща за лечение. Да не говорим за парите давани неофициално, защото ако не дадеш умираш като куче непогледнат в ъгъла. И сега като им се наруши лекото ежедневие нормално е да се оплакват.
Защото се оказа че имат пълно оборудване и защитно облекло. Защото всички разбрахме,че за лечението на КВ се прилага симптоматично лечение,но доктора не знае какво да прави..
А между другото погледнете даренията за Пирогов. Защото хората виждат, оценяват и са благодарни

Ние си плащаме осигуровките. Те дължат качествени услуги. Туй то.
Дали имат всички облекло и оборудване не знам. Не съм била там.
Корупцията е съвсем друга тема.
Пак призовавам за закон, който задължава медицинско лице да се подлага на зараза.

# 3 668
То, хубаво сте слушали, ама трябваше държавата да чуе, за да въведе мерки. Всички се успокояваха, че не е стигнало при нас още.
Това е невъзможно, защото сме в съюз. За затваряне на границите от преди месеци говоря
Аз разбирам защо не е могло, но реално чужденците и връщащите се в България ни го донесоха... Реално това е най-ефикасният начин за изолиране на вируса... Даже и да овладеем положението тук ако продължаваме да приемаме сульо и пульо пак ще се заразим. Не е ясно дали е сезонен този вирус, можем да си го мотаем една година поне.

# 3 669
Какво ли е състоянието на заразената лекарка, на тази която е била контактна с нея , какво става с първите пациенти в малките градове ?

# 3 670
Генерала вместо да се обяснява на всеки половин час с журналистите да почва активно да мисли как ще се изградят интензивни отделения в повече болници. Това броене на болни и обяснения с журналисти вече е напълно безмислено.

# 3 671
Аз разбирам защо не е могло, но реално чужденците и връщащите се в България ни го донесоха... Реално това е най-ефикасният начин за изолиране на вируса... Даже и да овладеем положението тук ако продължаваме да приемаме сульо и пульо пак ще се заразим. Не е ясно дали е сезонен този вирус, можем да си го мотаем една година поне.
вирусът можеше да се спре единствено и само,  ако светът беше изолирал Китай. Друг вариант аз не  виждам. От там нататък кутията на Пандора е отворена.

# 3 672
Те нали повтарят, потретват "съмнителните", та в тая връзка 250 теста - 81 болни. Кажи речи 100% успеваемост. На кой не е направен, той не е излязъл.

Ъъъ, само 250 теста ли са направени в България досега? Или 250 теста са за деня?

250 са само за деня, Амфибия не е разбрала

# 3 673
Скрит текст:

Не са длъжни разбира се.

Ние си плащаме осигуровките. Те дължат качествени услуги. Туй то.
Дали имат всички облекло и оборудване не знам. Не съм била там.
Корупцията е съвсем друга тема.
Пак призовавам за закон, който задължава медицинско лице да се подлага на зараза.
Няма такъв закон, а що се отнася до останалото. Преди да се сърдите на лекарите, сърдете се на тези, които ги направиха търговци, сърдете се на тези, които дадоха възможност един лекар да има частен кабинет и да работи в още едно, две, три лечебни заведения. Въпреки всичко, много от тези хора, са първо лекари, после човеци и чак тогава и слава Богу не всички са търговци.

# 3 674
Да, извинявам се, ама твърдя същото.

Общи условия

Активация на акаунт