COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 982 881
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 3 765
  • При семейството си

среден престой в болница от грип - 7 дни, 2% имат нужда от хоспитализация.
 среден престой от коронавирус- 21 дни, 20% имат нужда от хоспитализация, всички останали от изолация.
 Хайде по-сериозно!!! Ако алтернативите са 20 години депресия и хаос и моментален край на държавата, по-добре депресия.

Може ли относително достоверен източник за тази информация/статистика?

# 3 766
И още една статия. Вчера някой постна информацията, но я изгубих сред множеството коментари. Освен за ибупрофена, има хипотеза и за други лекарства, които повишават АСЕ2 ензима, чрез който вирусът се свързва с клетките. http://covidresource-bg.org/?p=228

Страхотна статия, накара ме вчера да не спя. И майка ми и свекърва ми вземат все от тези рискови групи лекарства завъшващи на "Прил"... а свекърва ми е с диабет. Мъжът ми е на бета-блокер, поне това ми действа  горе-долу успокояващо.

# 3 767
  • София

среден престой от коронавирус- 21 дни, 20% имат нужда от хоспитализация, всички останали от изолация.
 Хайде по-сериозно!!! Ако алтернативите са 20 години депресия и хаос и моментален край на държавата, по-добре депресия.

https://www.youtube.com/watch?v=9GNKx0NzYVY   ето например тук от четирима лекари.

# 3 768
И още една статия. Вчера някой постна информацията, но я изгубих сред множеството коментари. Освен за ибупрофена, има хипотеза и за други лекарства, които повишават АСЕ2 ензима, чрез който вирусът се свързва с клетките. http://covidresource-bg.org/?p=228

Страхотна статия, накара ме вчера да не спя. И майка ми и свекърва ми вземат все от тези рискови групи лекарства завъшващи на "Прил"... а свекърва ми е с диабет. Мъжът ми е на бета-блокер, поне това ми действа  горе-долу успокояващо.

Благодаря за тази статия!

Всички лекарства за кръвно, завършващи на *прил ли са такива? Има ли и други ACE инхибитори , които не завършват на *прил?

Последна редакция: ср, 18 мар 2020, 01:26 от Diorela

# 3 769
Някой запознат може ли да разясни разлика та между PCR теста и бързия тест, защото разбирам, че PCR е по-надежден.  Когато пуснат бързи тестове, те в лаборатории ли ще се прилагат, или ще бъдат свободни за достъп в аптеките?

# 3 770
  • тук и там
Белгийците имат доста хора в Мароко.Ще си ги прибират(ако не са го направили още).Прибраха си и хората от Тенерифе(това в  самото начало,когато бяха първите случаи в Испания). Най-вероятно държавите ще си приберат и гражданите от Банско,но може би  след определен карантинен срок ..От Тенерифе белгийците си ги прибраха ,но май постояха в хотела една седмица най-малко , сигурно след това са ги тествали ,а от Мароко ще си ги прибират заради затворените граници-различно е все пак..

# 3 771
https://www.worldometers.info/coronavirus/
България е на 42-о място в света по разпространение на вируса на глава от населението. Забалежете че на глава от населението най зле според стат. е положението на Италия. След това е държава за която никой не говори но това е Швейцария, те са 2-ри по разпространение в света изобщо на глава от населението. Не случайно външно са сложили Швейцария в забранителният списък за влизане на техни граждани на наша територия. След това Норвегия са 3-ти по разпространение на глава от населението. Следват Испания и Иран (Иран според мен е по напред, те не дават истински данни, но каквото е в стат. това може да се коментира.) А Китай на глава от населението са далеч назад, но са пред нас: 20-и.

В Турция в стат. е отразен 1-ви смъртен случай от днес и днес там положението много се е влошило имат ръст от над 100% за 1 ден. Повече от 2 пъти са удвоили болните и там много бързо са се увеличили случаите 98 (като 51 са новите само от днес.) а те до преди 3, 4 дни бяха с 0 случаи и даже се чудехме дали не крият че имат болни, че е странно такава огромна държава близо до Иран да има 0 случаи.

За ензима АCE 2, на него ли се дължи списъка с лекарства които френското мин. е обявило че не трябва да се пият заради коронавируса. Аз попаднах на този списък цитиран от вестник Фигаро и го постнах по назад в темата но не се зачетох защо тия лекарства не трябва да се пият.

Последна редакция: ср, 18 мар 2020, 01:37 от Анонимен

# 3 772
Във вестнил 24 часа има статия в която Урсула Simple Smile казва, че ваксината ще е готова втората половина на годината.Аз си мисля да не е септември.
Сега като поспрем да си внасяме, туристи и чужденци ще можем да се поизчистим.Не случайно се пускат и бързите тестове по лабораторийте, така вместо държавата, гражданите ще си плащам.И не , не го казвам с лошо нека има и тази възможност.

# 3 773
  • София
Скрит текст:

Явно целта е да се запази възрастното население и трябва да се намери най-подходящ вариант без после да сме 20 години в депресия. Защото натам отиваме

Да не се окаже само, че това за възрастното население е мит, за успокояване на хората, така както, че този вирус е просто грип.

# 3 774
Сега има големи брожения в социалните медии относно една лекарка в Норвегия, която се занимава и с научна дейност в тая сфера. Тя прави изчисления и прогнозира, че поне 150 000 ще умрат в Норвегия, ако не се приложи пълна карантина, където минимален брой хора излизат извън дома си в рамките на 2 седмици. Тя е критична към иначе строгите мерки, приложени в Норвегия, и казва, че далеч не е достатъчно. Нейното решение е да са затворени границите към целия свят при нужда, за да не се внасят нови заразители и то с месеци наред. Тоест Норвегия да е изолиран остров с 2 седмици пълна карантина, след това ни навън, ни навътре. Журналистът я питаше това грип ли е или чума и тя каза, че е по-близо до чума и че много бедни държави няма да се справят и ще имат огромни жертви като в Италия. Сега много хора критикуват лекарката, че всява паника излишно, а други я подкрепят, че най-после един човек казва истината.

Последна редакция: ср, 18 мар 2020, 15:59 от bubanka

# 3 775
  • При семейството си

https://www.youtube.com/watch?v=9GNKx0NzYVY   ето например тук от четирима лекари.

Благодаря. Инкубационен период е различно от “болничен престой”, но в темата обобщаваме на едро, но пък компетентно.

# 3 776
Два случая на заразени и в Черна гора и официално всяка страна в Европа има корона вирус!

# 3 777
https://www.worldometers.info/coronavirus/
Скрит текст:
България е на 42-о място в света по разпространение на вируса на глава от населението.
Забалежете че на глава от населението най зле според стат. е положението на Италия. След това е държава за която никой не говори но това е Швейцария, те са 2-ри по разпространение в света изобщо на глава от населението. Не случайно външно са сложили Швейцария в забранителният списък за влизане на техни граждани на наша територия.
Скрит текст:
След това Норвегия са 3-ти по разпространение на глава от населението. Следват Испания и Иран (Иран според мен е по напред, те не дават истински данни, но каквото е в стат. това може да се коментира.) А Китай на глава от населението са далеч назад, но са пред нас: 20-и.

В Турция в стат. е отразен 1-ви смъртен случай от днес и днес там положението много се е влошило имат ръст от над 100% за 1 ден. Повече от 2 пъти са удвоили болните и там много бързо са се увеличили случаите 98 (като 51 са новите само от днес.) а те до преди 3, 4 дни бяха с 0 случаи и даже се чудехме дали не крият че имат болни, че е странно такава огромна държава близо до Иран да има 0 случаи.

За ензима АCE 2, на него ли се дължи списъка с лекарства които френското мин. е обявило че не трябва да се пият заради коронавируса. Аз попаднах на този списък цитиран от вестник Фигаро и го постнах по назад в темата но не се зачетох защо тия лекарства не трябва да се пият.
Е аз и още някой писахме за Швейцария. Явно и от външно четат Бг мама Joy

Моят познат, който трябваше да пътува от Швейцария до България днес се отказа. И по-добре, аз на негово място също там щях да си стоя. Лекарите ги защитавах днес и пак нищо лошо няма да кажа. Може и да попадна на добър ако вляза в болница. Но условията са отвратителни. В провинцията имам предвид. В София покрай майка ми съм посещавала болница - Света Екатерина, докато Чирков беше там - е направо друга планета в сравнение с бургаската болница. Тук ги хранеха с брашняна каша със сирене, домати с ориз, такива работи. В Света Екатерина - външен кетъринг, свежа, питателна храна. Вярно там платихме 1000 лева дарение. В бургаската болница обаче дадох почти същите пари за рушвети - имаше си тарифа за нощна и дневна смяна съответно на сестра или санитарка колко да платиш, за да ти обърнат внимание на човека (напълно парализиран и зависим от техните грижи). В Света Екатерина сестрите влизаха с усмивка в стаята, човечни, загрижени. Отплеснах се, ама това е. Явно могат лекарите и сестрите да са добри когато им се осигурят заплащане и адекватни условия. Не можаха да му простят на Чирков че ни показа, че "можело значи" и го изгониха.

# 3 778
Страхотно изобретение на човечеството са ваксините.Сега процента на смъртност при грип сред рисковите групи затова е 0.5%.Много хора се ваксинират против грип.Няма недоволни.

# 3 779
  • София
Доц. д-р Атанас Мангъров - за да утихне епидемията трябва да преболедува 70% от населението:
https://m.fakti.bg/bulgaria/456059-doc-mangarov-pred-fakti-za-vi … liticite-i-geshev

Последна редакция: ср, 18 мар 2020, 02:50 от Не се сърди, човече

Общи условия

Активация на акаунт