COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 987 470
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 3 840
  • София
Да, до преди дни, т-е- нормалното положение.

Надявам се да имаме достатъчно основни храни. Само да не вземат сега да изнасят. Държавата трябва да се погрижи, че и без това сме цъфнали и вързали, една педя държава и една шепа народ.

# 3 841
  • София
Сега очаквам и Ихтиман да пламне.

# 3 842
И още една статия. Вчера някой постна информацията, но я изгубих сред множеството коментари. Освен за ибупрофена, има хипотеза и за други лекарства, които повишават АСЕ2 ензима, чрез който вирусът се свързва с клетките. http://covidresource-bg.org/?p=228

Страхотна статия, накара ме вчера да не спя. И майка ми и свекърва ми вземат все от тези рискови групи лекарства завъшващи на "Прил"... а свекърва ми е с диабет. Мъжът ми е на бета-блокер, поне това ми действа  горе-долу успокояващо.

Благодаря за тази статия!

Всички лекарства за кръвно, завършващи на *прил ли са такива? Има ли и други ACE инхибитори , които не завършват на *прил?

Аз също съм притеснена, още преди 2 седмици се появи подобна информация в темата от данни на лекарите в Ухан.
Да , мисля че  има още такива препарати. Според материала http://covidresource-bg.org/?p=228/ лекарствата на база ангиотензин рецепторни блокери също са рискови. Като  хипертоник с 8 год. давност съм пила дълго време micardis, a понастоящем пия valsacor 160, които са точно тази група и  са много често предписвани от кардиолозите.
Мисля да го спра, разбира се след съвет с лекуващия ме кардиолог   и да мина на norvasc,  който е калциев  блокер , който според материал  е  по-малко опасен от горепосочената група  лекарства. И още някой спомена за списък лекарства от този вид, даден от френското мин. на здравеопазването- може ли линк?

# 3 843
Гешев: Необходими са радикални мерки: Вечерен час и контрол на движението из големите градове през деня

# 3 844
Сега очаквам и Ихтиман да пламне.

Защо?

# 3 845
Те, ц*ганите така или иначе се върнаха от Италия и Испания с вирусчето и никой не може да ги спре да сеят зараза.
Ходят като бездомни кучета на тумби из целия град. ММ снощи, прибирайки се от работа ми каза, че само цигани са по улиците /Ст.Загора/. Не знам дали са били в чужбина или подхождат безотговорно към наложените мерки с цел да покажат нещо ....

# 3 846
  • Буркина Фасо
Защо в Пловдив няма нито един заразен?
И в Русе е същата работа
защото не са правени тестове.
и на село е така. Smiley

# 3 847
  • София
Хубаво си чешете езиците, ама никой освен мен и една друга форумка не повдигна темата за карантина - до кога??? Нищо не се говори за мерките СЛЕД това, като плъзнем по улиците.
Какво ще стане в Китай?
Вирус не изчезва току така. Той вече е част от нас!

Аз друго питане имам - наистина ли не е отменено учението на Нато април месец? Сума ти американци ше се изсипят...

# 3 848
По повод тестването генерала каза, че тестове и апарати не са достатъчни, трябва специалисти.
Имало хора с по 2-3 отрицателни теста и после хоп положителен ☹️ Само положителния тест бил достоверен. Дори и да пуснат тестове по 20-30лв. май няма смисъл да се юрва народа да си прави.

# 3 849
Франция ще тества само тежко болните в болница. Причината - липса на тестове.
В България все още сме с 81 доказани пациенти.
Бременните са по-податливи на зараза . Но не е доказано преминаване на вируса към плода или плацентата. Рискът на заразяване на дете е при раждането, затова се препоръчва раждане с цезарово сечение.

Инфото е от брифинга.
В линковете, които дадох вчера, се споменаваше че и при бременните е повишен D-димерът. До момента не бях срещала информация, че са по-податливи, но ето че и при тях се установява тази зависимост.

# 3 850
На летище София има към 70 полети дневно, дори и да са пълни това са около 12 000 пристигащи...+ Другите летища..
Сухопътните граници нямам представа как са натоварени....
https://www.sofia-airport.bg/%D0%BF%D1%8A%D1%82%D0%BD%D0%B8%D1%8 … D0%B0%D1%89%D0%B8
Повече от половината са анулирани и се анулират нови в течение на деня.
Не говорете наизуст, има около 30 полета, като това включва и вътрешните.
И пристигащите от вън вече са празни.

# 3 851
До вчера влизащи в България между 40 -60 хиляди на ден?  (увисна ми ченето като го чух)
Да, това го чух лично от Мутафчийски, а и шофьорчето което се прибира от Италия с микробусчето с жените преди седмица каза че всички микробусчета от Италия са били пълни и никой не ги е питал нищо на Кулата.Това беше точно преди да се създаде голямата психоза, преди опашките за пенсиите, да е било преди десетина дена може би. Не трябва да упрекваме никой според мен само и само за да насочим безпомощния си гняв към някого.Само преди седмица нещата бяха други, не трябва да се гневим и на сънародниците ни, че искат да се върнат, глупаво е да търсим изкупителна жертва.

# 3 852
Бременните са по-податливи на зараза . Но не е доказано преминаване на вируса към плода или плацентата. Рискът на заразяване на дете е при раждането, затова се препоръчва раждане с цезарово сечение.

Инфото е от брифинга.
В линковете, които дадох вчера, се споменаваше че и при бременните е повишен D-димерът. До момента не бях срещала информация, че са по-податливи, но ето че и при тях се установява тази зависимост.
Добре, на 1вия пациент в Италия, 38 годишния, бременната му приятелка НЕ беше болна. между впрочем какво стана с него?

# 3 853
  • Пловдив
Дано скоро обявят карантина в цяла БГ, защото сега всичко е само формално. Днес в 8ч. по ул.Гладстон в Пловдив, в рамките на 7 мин. ходене пеш видях отворени 3 баничарници, 1 цветарски магазин и 1 книжарница. Как ли ще е праз деня? Аз дойдох полуболна на работа, защото личната лекарка каза, че от Здравната каза са им забранили да дават повече от седмица болнични, иначе щели да фалират. И тъй като аз съм 'само' с хрема и кашлица, моят случай е лек, каквото съм се излекувала за седмица това е. Не ми позволяват нито да работя от дома, нито да взема отпуск. Ей такова е извънредното ни положение! После призовават ние да се пазим и да пазим другите!

# 3 854

Инфото е от брифинга.

Всъщност доцент Попов не казва "по-податливи", а казва: "Бременните са по-чувствителни към всички респираторни вируси, включително и КОВИД 19", като после пояснява, че заради цитокиновата буря са податливи.
Сега си върнах записа и слушах внимателно.

Общи условия

Активация на акаунт