COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 984 574
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 3 915
  • Насред хаоса
Аз вече се чудя кого да слушам и на кого да вярвам. Чета одеве, че Мутафчийски сега казал, че кашлица, температура и сополи не били основание да се търси болнична помощ. Такава да търсели само хора със задух и затруднено дишане. Последно?

# 3 916
Щабът защо не помисли за това, че не малка част от бг народ живее с възрастните си родители ? Няма нужда да вадя статистика колко хора се бутат в панелката или как в една къща живеят няколко поколения, млади и стари.

Работоспособните млади индвиди излизат, за да пазаруват, да плащат сметки и се излагат на риск. После се прибират при възрастната си рода. Не мисля, че се притесняват за собственото си здраве, а за това на родителите си.

Трябва да се даде възможност на хората да се изследват, да се правят проби. Сигурно има хиляди, които проявяват симптоми, но на тях не се обръща внимание, защото са в лека форма и щабът казва "стойте си вкъщи", ама при възрастните си родители.
СЗО каза: тествайте,  тествайте, тествайте!
Пък никой не тества толкова много...
Например, ако един човек е носител, прекарал го е леко и дори не е разбрал, той докога може да заразява? Ако не знае че го е прекарал, не знае че все още заразява, ... той излиза, макар и за 1 час и може да зарази

# 3 917
  • София
И още малко оптимизъм - http://www.bta.bg/bg/c/NF/id/2169436 . Кратичка новина по работата върху европейската ваксина, Урсула казва, че може още есента да е на пазара.

П.П.: Съжалявам, ако вече е пуснато.

# 3 918
Аз вече се чудя кого да слушам и на кого да вярвам. Чета одеве, че Мутафчийски сега казал, че кашлица, температура и сополи не били основание да се търси болнична помощ. Такава да търсели само хора със задух и затруднено дишане. Последно?
Защото когато се появи кашлицата = пневмония-> вече човек е в средно тежко състояние и чак тогава ще го вкарат в болницата.
Иначе си с леки симптоми-> няма болница за човека

# 3 919
  • софия

Почти до плач ме докарва силата на изградените общества- активират се невидимо за отрицателно време и започват да действат.

Никой никъде не се активира.Във Франция няма тестове четох, апарати също.Повечето ми приятели и роднини са в Испания, Италия и Холандия.Говоря постоянно с тях. Пълно неведение е в така наречените от вас изградени общества . В Холандия си ходят на работа, в Швеция също.В Италия са ги изпозатворили и самите затворници ако ги питаш и те не знаят какво могат и не могат да правят. Говоря всеки ден с такива.
Позволявам си да подкрепя това, което казвам. Цитата е от друга тема. Страната е САЩ.
И, наистина ли се налага да оборвам негативното вимнение?! Не може ли просто дори да не се прави другаде да се направи тук. Самоинициатива. От нас си да си тръгне

"Цитат на: Titina в пт, 13 мар 2020, 23:17
Много са добри и на подпомагането от самото общество, църкви, организации. Всъщност тези доброволни подпомагания са първото, което се случва."

# 3 920
Попаднах на едно изключително интересно видео, но е на английски/немски.

Всеки, който разбира един от двата езика е хубаво да го види - особено хората, които се включват със смислени мнения по темата.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=40&v=p_AyuhbnPOI … ;feature=emb_logo

Доктора, който го е записал изглежда да е начетен като цяло - https://en.wikipedia.org/wiki/Wolfgang_Wodarg

# 3 921
  • на пистата
И още малко оптимизъм - http://www.bta.bg/bg/c/NF/id/2169436 . Кратичка новина по работата върху европейската ваксина, Урсула казва, че може още есента да е на пазара.

П.П.: Съжалявам, ако вече е пуснато.
Да,вчера пуснах клип как поставят първата ваксина на доброволци.Обаче 14 месеца наблюдение трябва.
Според мен първо лекарство трябва да измислят,защото не всеки би поставил ваксина.

Клипче как се разпространява Covod-19 и как да се пазим
https://m.economy.bg/article/view/38277?fbclid=IwAR2loRkCYGlh2JL … D8TpenppdwCo5fONU
Първият подложил се на ваксината
https://www.msnbc.com/the-beat-with-ari/watch/first-person-to-te … d=sm_npd_nn_fb_ma

# 3 922
Хора, ако вирусът заразяваше от 10м разстояние и оцелява по 20 дена на повърхност, целият Китай щеше да е минал коронавирус. Вкарайте малко логика моля! От СЗО ясно казаха, че е силно заразен при близък контакт!

# 3 923
  • София

Докато СЗО го одобри ще мине време. Също и докато го произведат и доставят.
Няма скоро да се прилага в БГ, така си мисля

Четох че в условията на пандемия всяка страна може да разреши използването на неразрешени в страната и в етап на проучване лекарства. С цел избягване на бюрокрацията.

Разрешенията за употеба не се дават от СЗО, а от европейската агенция по лекарствата или от местната такава, в България е ИАЛ.
Зависи от режима на разрешаване, който е избрал самият производител на лекарството, но самата дрържава извън тази структура също не може да вземе такова решение.
Със сигурност има процедури за разрешаване при извънредни ситуации, които се случват по-бързо.

Това и писах вчера, че скоро трябва да има лекарство. Simple Smile

Гледах интервюто на Мангърво, доста от познатите ми лекари го подкрепят. Според мен е малко краен и неприятен като държание, по смисъл думите му са верни, ще приключи епидемията като преболедуват повечето. Но толкова се старае да натърти колко са зле управляващите, че пропуска някак да спомене, че тези мерки са нужни, за да не се разболеем всички наведнъж и да претоварим болниците, както и да дочакаме противовирусен препарат, който би спасил една стабилна част от заболелите.

# 3 924
  • София
Кой знае колко пъти сме се срещнали досега с носители, но не сме го знаели. При 40 хиляди души на ден, дори половината да са в София, правИ сметка! А за дезинфекцията съвсем. Цинично звучи, ама ако ще умираме, поне да не умираме гладни.

# 3 925
  • На остров
Ние тази нощ, ползвахме и бърза помощ и посетихме детско спешно на една от най големите болници в Европа.
Впечатлена съм и организация и от предпазни мерки и от обслужване. Всичко е като по учебник !
Коментирахме и риска от заразяване от Корона, маските и предпазни мерки.

# 3 926
  • София
Цитат

Докато СЗО го одобри ще мине време. Също и докато го произведат и доставят.
Няма скоро да се прилага в БГ, така си мисля

Четох че в условията на пандемия всяка страна може да разреши използването на неразрешени в страната и в етап на проучване лекарства. С цел избягване на бюрокрацията.

Повечето надежди са свързани именно с това за намиране на лекарство, а не с ваксината. Ваксината е изключително трудна, а периода на тестване и доказване ефикасността й - само предположим.

# 3 927
Току-що по Канал 3 дадоха на живо туристите от Великобритания да излизат от хотела на Лъвов мост. Отиват към автобуса. Само нашите полицаи бяха с маски.

# 3 928
Не го определям като много компетентно, защото - от къде доцента има информация, че след преболедуване се създава имунитет към този вирус. Защо след като 80% го прекарват леко се стигна до тази ситуация в Италия и последващи държави. Казва, че в Китай вече няма толкова заболели, защото повечето са го преболедували. При един милиард китайци 80 800 не ми се струват 70%.
И не на последно място, колкото и да са добри инфекционистите, изправени пред нещо непознато не могат да кажат какво, как ще последва. Ако знаеха, нямаше просто да помагат на болните, организма да преодолее заболяването /който оцелее, оцелее/, а щяха да го лекуват.

# 3 929
Палтото на вънка да се проветрява и на слънце.
100% май няма как да е, че при 70 % почва да има стаден имунитет?
Навънка, ама не навсякъде е приложимо.. живея на 1 етаж, до долу има 3м. - хора минават, ако висна палтото и ми го накихат 10 пъти, файда да е на слънце. Скоро няма да има нужда от връхни дрехи, така или иначе - таз година чакам с нетърпение пловдивското лято на +40 Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт