COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 984 745
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 3 900
https://www.lentata.com/page_16913.html - COVID-19 в махалата (ВИДЕО)

"Не гледайте, че е малко мръсно тука, така се налага"....
"Циганите не ги лови вируса, само българите".
..
И други бисери Simple Smile

# 3 901

Жената по-горе нали от първо лице каза, че не напускат! Мама му стара, какви са тея излишни мнения "напускали били" - от къде знаете?

Айде моля ви се, аман от мнения тип "аз чух че на чичо дядо му братовчедка му гледала един как яде салам".

Айде моля ви се преди да ни разпределяте да прочетете малко вестници, сайтове и поне двайсетина страници от темата.

# 3 902
За да спират вирусите, маските трябва да са от определени платове с филтър. Иначе за собствено успокоение всеки може да си ушие маска. Но дали реално ще помага, а няма да е само за красота - е друг въпрос.

# 3 903
При нас пуснаха децата още на 6 март. Надявам се да е бил ограничен поне малко...

# 3 904
Сейф турс, от които бях много доволна, адски ме разочароваха напоследък. От месец не спират да разкатват туристи в Испания, Италия и Португалия. Да пуската клиповре как всичко е точно, нямало паника, нямло маски, само ние сме баламите, дето се връзват. И предимно туристите им са възрастни хора, защото са бюджетни екскурзии. Всички тур агенции, които следя във ФБ излязоха със становище да не се пътува, само Сейф турс продължават да рекламират екскурзии до Норвегия, Дания, Испания и т.н. критични токи за април месец. Ддобре, че забраниха пътуванията вече! От хора по групите знам, че сега същите не желят да връщат пари.. Много долни изпълнения!

Също се скандализирах от един наш ГанЮ, дето преди 3-4 дни отишъл на екзкурзия в Австрия и понеже забранили излизането, проучил къде в Азия няма корона вирус и заминал необезпокояван за там... Да им го занесе, ако си го нямат още... За разстрел за накои хора Rage

# 3 905
Чета ви и не разбирам едно.В момента е препоръчително да не се излиза от къщи,освен за ходене на работа,.пазар или в помощ на възрастните.Това според мен означава,.че всеки здравомислещ човек е под карантина.Толкова ли е трудно да излезе един пред медиите и да каже това официално,дори ако трябва да излъже,че нарушителите ще бъдат наказани.Не с глоби,.защото масово малцинствата са безработни.Излиза,.казва" Който е на улицата без основателна причина,ще му бъдат спрени всички облаги от държавата и ще полага еди си колко часа обществено-полезен труд".Гарантирам ви,че това ще подейства.И колкото повече се увеличава броя на заразените,.някак си започвам да се успокоявам.Не ставам безотговорна или нещо подобно,.но все повече осъзнавам,че този вирус си циркулира при нас от месеци.Не мисля,.че пълната карантина е глупост.Належаща е.И около мен има хора,.които не вярват.Вчера двама съседи( на 61г и на 64г)тръгнали да се разхождат из Плевен и аз им обяснявам как стоя нещата,.и че точно за тях е рисково.Те ви се изсмяха и ми викат,.че съм младо момиче,.а се излагам така.И че ме мислели за по- умна
Обществено полезен труд в болниците като санитари. Щом не ги е страх от вируси, отиват и се включват като доброволци. И плевенската болница вече обяви, че търси доброволци, може и без медицинско образование.

# 3 906
КРИБ – Добрич обяви дарителска кампания за социално слаби семейства, които не могат да осигурят храна за децата си. Поводът е припаднало от глад дете в понеделник в добруджанското село Красен, което не било хапвало нищо от петък, когато е получило топъл обяд в училище.

Прочети още : https://www.actualno.com/dobrich/dete-e-pripadnalo-ot-glad-v-dob … utm_content=03_18
© Actualno.comhttps://www.facebook.com/134649730497/posts/10158020241280498/

# 3 907
Скрит текст:
Работя в една от най-големите болници в София, съответно имам познати и поглед над нещата и искам да ви кажа, че напускащи  не познавам. Дори напротив- звънят телефони, хора, които отдавна не работят това искат да идват да помагат. Показаха по телевизията шепа колеги,които наистина нямат подготовка, предпазни средства, апаратура и вие решихте,че лекарите масово напускат. Нищо подобно,  подготвяме се, и за най-лошото за нас самите, дори, а това не е лесно,вярвайте ми. Някои от нас няма на кой да оставим децата си, ако стане нещо с нас. Имайте малко повече вяра в българските лекари и сестри, и по-малко в медиите, търсещи сензационни репортажи. И последно - днес съм получила 2 броя обикновени маски, това ми се полага за деня.Господ да ни пази!
Тюркоаз, а ръкавици дават ли ви?! Разполагате ли с тях? А ако ви се дадат домашно ушити маски, ще имате ли право да ги ползвате?
Имаме ръкавици, очила си купихме сами. Подозирам, че има в склада всичко, но се пази, че не се знае какво ни чака.
Добре, а ако народа се активира да шие по домашному маски и да снабдява лекарските институции от полза ли ще е?! По-скоро допустимо ли е, ще позволят ли да ги ползвате?
Все си мисляц, че по примера на бургаската опера всеки рсзполагащ с шевна машина и добро желание би могъл да сглоби няколко маски? Не за бизнес, за доброволно участие да се помогне.

“Обединението прави силата” пише върху нашето народно събрание.

Измисля се пункт за предаване и се започва събиране. Сума ти капачки събрахме в мирно и кротко време, все можем дс положим усилия и сега-и без това голяма част хора са си по къщите.

И за дс няма струпване може да се ползва куриерска фирма. Или пък дс се напреавт пунктове до хранитешните вериги -лтиваш да пазаруваш и оставяш пакета.

Осве това всички сме виждали какви огромни суми сме успявали да събираме за лечение за различни кампании.
Толкова ли не мижем дс се активираме и да съберем пари за обдишващи апарати или каквото там трябват за болниците!

Това трябва да ни е посоката.
Почти до плач ме докарва силата на изградените общества- активират се невидимо за отрицателно време и започват да действат. Дори когато е малка , много малка помощ та е ценна. Не е нужно всеки дс е герой и сам дс купува един апарат. Нужно е всеки дс има желание и да е действително деен- с мъничко. А ние все подценяваме малката помощ, все си мислим, че нищо не можем да направим ( изключвам личната отговорност да пазим себе си и другите)
"В подкрепа на МЗ Българският червен кръст е създал организация за приемане и съхраняване на дарения - лични предпазни средства, консумативи, апаратура и др., с цел ограничаване разпространението на COVID-19, ранно откриване и лечение на новия коронавирус. Даренията се приемат в централната складова база на БЧК в с. Лозен, ул. "Половраг" 29."

# 3 908
  • София
Една добра новина - ваксината вече е поставена на първия доброволец в САЩ.
Лоша новина - радвам се, че научихме думата "локдаун", но тук няма как да се случи.

# 3 909
Лъч надежда... Китай препоръчва японско лекарство за борба с коронавируса.

https://www.manager.bg/covid-19/kitay-preporchva-yaponsko-lekars … ba-s-koronavirusa

Това направо си е новината на деня!
"Китайска фирма, която е получила лиценз за медикамента от японските му създатели, има одобрението на правителството в Пекин за започване на масово производство на лекарството". Пише, че няма абсолютно никакви странични ефекти.

# 3 910

Почти до плач ме докарва силата на изградените общества- активират се невидимо за отрицателно време и започват да действат.

Никой никъде не се активира.Във Франция няма тестове четох, апарати също.Повечето ми приятели и роднини са в Испания, Италия и Холандия.Говоря постоянно с тях. Пълно неведение е в така наречените от вас изградени общества . В Холандия си ходят на работа, в Швеция също.В Италия са ги изпозатворили и самите затворници ако ги питаш и те не знаят какво могат и не могат да правят. Говоря всеки ден с такива.

# 3 911
Спец Гешев как още не е хванал някой спекулант на маски и не ги е раздал по болници, та бурно да го аплодираме. Да вземе да направи и един локдаун на циганските махали.

# 3 912

https://www.manager.bg/covid-19/kitay-preporchva-yaponsko-lekars … ba-s-koronavirusa
Докато СЗО го одобри ще мине време. Също и докато го произведат и доставят.
Няма скоро да се прилага в БГ, така си мисля

# 3 913
Щабът защо не помисли за това, че не малка част от бг народ живее с възрастните си родители ? Няма нужда да вадя статистика колко хора се бутат в панелката или как в една къща живеят няколко поколения, млади и стари.

Работоспособните млади индвиди излизат, за да пазаруват, да плащат сметки и се излагат на риск. После се прибират при възрастната си рода. Не мисля, че се притесняват за собственото си здраве, а за това на родителите си.

Трябва да се даде възможност на хората да се изследват, да се правят проби. Сигурно има хиляди, които проявяват симптоми, но на тях не се обръща внимание, защото са в лека форма и щабът казва "стойте си вкъщи", ама при възрастните си родители.

# 3 914

Заради такава информация и заради това което написа тюркоаз си заслужава да четеш 200  други страници.
Благодаря за надеждата

Общи условия

Активация на акаунт