COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 981 500
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 4 800
Чета за срещата на бащицата Махно.
..... Китайската Народна Република за тяхната инициатива за държавно дарение, както и за вече направеното дарение от 12 000 маски за еднократна употреба и 2 000 специални маски за България от правителството на Провинция Дзянси и от Асоциацията за икономическо и техническо сътрудничество Китай-Европа.
Но ме притеснвва казаното  от:"Ли Къцян е отбелязал, че предприетите мерки в Китай вече дават резултати, но по думите му все още не е постигната победа над коронавируса и е необходимо борбата да продължи, като държавите взаимно си помагат."

# 4 801
Значи от утре в НАП няма да има повече от двама човека включително и служителите? И после защо ни прилича на някои всичко на цирк. В цирка все пак има някаква идея, старание, труд, а на този който е написал горната заповед, все едно принтерът му е пръднал.

# 4 802
red_balloon, ти защо мислиш че всички заболели в Китай са изследвани?  Изследвани са само най-тежко заболелите, попаднали в интензивното. Едва 320000 теста са използвани.
По 1 600 000 теста на седмица са произвеждали. В една статия от днес го четох.
Двама българи там споделяха, че си имат дати за тестване и въпреки, че не са болни, трябва да си ги спазват, и минават двукратно на тестове.

А тук https://ourworldindata.org/covid-testing данните са от 24.02 за тях.

Последна редакция: ср, 18 мар 2020, 23:24 от papi6

# 4 803
По света за короната -
Израел и Палестина се помирили заради вируса
В Чили президента е въвел "режим на катастрофата" заради вируса за 90 дни - https://strana.ua/news/255714-koronavirus-v-chili-vvodjat-chrezv … e-polozhenie.html
Едно от най-големите огнища на зараза е признат бар в Тиролските Алпи в Австрия, стотици заразени от 4 страни в тиролския курорт Ишгъл - https://strana.ua/news/255727-nazvan-odin-iz-hlavnykh-ochahov-ra … usa-v-evrope.html
Колумбия - обявено е извънредно положение - https://russian.rt.com/world/news/729482-kolumbiya-rezhim-chs
Първи случаи в Киргизия - https://vz.ru/news/2020/3/18/1029399.html
Лас Вегас са затворили всички казина, както и в цяла Невада - https://vz.ru/news/2020/3/18/1029403.html
Армения - извънредно положение https://www.fondsk.ru/news/2020/03/17/v-armenii-vveden-rezhim-ch … zhenia-50380.html
Казахстан - карантина в Нур-Султан и Алмата (така наричат града си казахите) - https://aftershock.news/?q=node/843219
Във Франция влиза в действие и армията  - "Кроме того, президент Франции сообщил о привлечении армии к борьбе с эпидемией. «Это беспрецедентные меры, — сказал глава государства, — но мы на войне, санитарной войне. Враг невидим, но мы его победим». В Эльзасе в ближайшие дни будет развернут полевой госпиталь для лечения заразившихся коронавирусом (в восточном регионе Франции, наряду с парижским регионом, эпидемиологическая ситуация особо тяжелая). Военные также должны обеспечить транспортировку пациентов из переполненных больниц наиболее пострадавших районов в клиники других регионов. В последние дни жители Франции массово размещают в социальных сетях фото и видео передвижения армейских грузовиков и бронетехники." - и се затварят границите на Шенген и с Ес за 30 дни - https://ukraina.ru/exclusive/20200318/1027058988.html
В Украйна са затворили метрото, работи само надземния транспорт.
В Русия затварят училищата от 23 март до 12 април
В Африка - 26 страни имат вируса - Коронавирус присутствует как минимум в 26 странах по всей Африке

ЮАР, Гана и Кения запретили въезд гражданам из Китая, Ирана, Италии, Испании, Великобритании и США, пишет ТГ-канал "Африканистика".

Джибути и Танзания, у которых пока нет подтвержденных случаев, приостановили международные рейсы.

Марокко приостановило все международные рейсы. Там подтверждено 28 случаев заболевания, в том числе один смертельный.

Премьер-министр ПНС Ливии Фаиз Саррадж также объявил о закрытии воздушного пространства и сухопутных границ Ливии в качестве превентивной меры, начиная с понедельника.

В Алжире , где зарегистрировано 48 случаев заболевания коронавирусом, власти объявили об остановке всех рейсов во Францию.

В Тунисе премьер-министр Элиас Фахфах распорядился закрыть все границы и запретить проведение больших собраний, в том числе молитв в мечетях. В стране подтверждено 20 случаев заражения вирусом.

Президент Мозамбика Филипе Ньюси приостановил проведение всех собраний для 300 и более человек." - http://www.iarex.ru/news/74103.html

# 4 804
  • Буркина Фасо
парламента не го спазват.
днес, при Президента също имаше бая паплач.

пп. има ли някъде пояснение какво се разбира под "възрастни хора" ?

# 4 805
Имунитет от една година не означава ли, че през следващата година шансът да се заразиш е 50/50. Тоест, освен от грипа сезонно вече ще пълним болниците и от ковид?
Не, не, не така смело, че сега до страница 1000 ще има хора, които да го повтарят това нещо. Не се знае колко траен е имунитета.
Причината да се борим всяка година с грипните вируси е, че те мутират много бързо и съществено. Но частичен имунитет към тях поне имаме!

# 4 806
Аз се чудя защо Италия не успяват, а Германия лекуват. Уж италианскана здравна система е една от най-добрите в света (ще ми е интересно да сподели някой защо и по какви критерии, защото нещо не се вижда точно това в последния месец).... Не обменят ли опит, не спазват ли някакви протоколи?.. При италианците и китайски лекари дойдоха и пак статистиката е отчайваща.

# 4 807
Аз се чудя защо Италия не успяват, а Германия лекуват. Уж италианскана здравна система е една от най-добрите в света (ще ми е интересно да сподели някой защо и по какви критерии, защото нещо не се вижда точно това в последния месец).... Не обменят ли опит, не спазват ли някакви протоколи?.. При италианците и китайски лекари дойдоха и пак статистиката е отчайваща.
Италианците са мърлячи.
Както искаш така ме разбирай.

# 4 808
Колко от 90те в България са в София, Знае ли се?

# 4 809
  • София
Възраст, възраст, възрваст.
Като гледате статистиките погледнете и смъртните случаи по възрастови групи.
1 към 1 се движат като Китай.

# 4 810
Италианците са мърлячи.

И големи лъжци.

# 4 811
Цитат
В класацията обаче липсват държавите с население под 1 мил. В Исландия, примерено, са 247 случая при население от 364 000 хиляди души. В Италия са 31 506 случая при население около 60,48 милиона. Лесно се смята. Италия не е първа.

В Исландия всъщност положението е много по различно от това което показват цифрите. (много по добро) Те могат много по лесно да овладеят вируса защото могат да изследват голям процент от тяхното население (и те го правят, по назад в тая или миналата тема някой разказваше за политиката на Исландия да изследват почти всички). И точно защото го правят в стат. те имат повече болни на глава от населението от Италия (ако направим изследването на база болни на 100 000 а не на 1 000 000 за да включим и малките държави).

Знам какво е положението в Исландия. Точно аз съм този “някой”, който живее в и пише за страната. Затова и ще коментирам някои от заключенията ти за Исландия.

Както към броя регистрирани заболели, така и към броя тестове на глава от населението трябва да се подхожда внимателно, за да не се направят прибързани и неверни заключения. “Исландия правят повече тестове, затова имат повече регистрирани заболели” е прибързан и симплифициран извод. Детайлите са важни.

В Исландия general testing на случаен принцип започна едва преди 4 дни - на 13 март от частната фирма deCode. Преди това тестването се извършваше само през здравната система. (Не на случаен принцип, естествено. Само при симптоми, при определи условия при това)

Преди включването на deCode, броят тествани на глава от населението въобще не беше чак толкова голям. DeCode правят ужасно много тестове на ден. И това изстрелва Исландия на първa позиции по брой тестове доста бързо. В същото време обаче положителните резултати от тестовете на deCode са доста по-малко (поне засега). Приносът на deCode за големия броя тествани е много голям, но приносът им към положителните резултати - много малък. Линк Изглежда има други много важни фактори, на които се дължи ефективното откриване на заразени. В предишния пост писха, а и линк сложих, кои според тукашните властите са тези фактори накратко. Тепърва един ден ще се правят сериозни анализи.... Със сигурност, дори и с малкото открити случаи на брой тествания от deCode (поне засега), фирмата много помага. Освен това дава по-добра представа за разпространението на вируса сред населението. Оказва се според данните, поне към момента, че едва 1% от всички случаи при general testing-a на случаен принцип, са позитивни. В действителност службите очакваха повече. Засега това е много добра новина и показва, че разпространението не е голямо. Как ще се развият нещата, предстои да видим....

Истината обаче е, че аз много повече се притеснявам за България. Възрастните ни родители са там. Добре поне, че доста отдавна приемат случващото се много насериозно....
И аз се притеснявам много повече за България. Мисля, че единственият шанс за минимализиране на щетите е нов щаб, под ръководството на чуждестранен експерт. Дано ни позволи гордостта да наемем.

А ето такъв сайт за статистиката искам! Чудесна работа!

# 4 812
Италианците са мърлячи.

Подкрепям казаното.
Италия, противно на представите, е един голям разграден двор.

И аз се притеснявам много повече за България. Мисля, че единственият шанс за минимализиране на щетите е нов щаб, под ръководството на чуждестранен експерт. Дано ни позволи гордостта да наемем.

Няма да стане, нашите са прекалено горди. Обаче аз бих се радвала на един вирусолог или епидемиолог там начело.

# 4 813
Чудя се дали те не са си я дали тази титла за "една от най-добрите здравни системи в света ". Като им знам управниците последните години ( които аз помня...)
То хубаво възраст, но те и Китай скоро ще надминат ако вървят се тези темпове.

# 4 814
  • Варна
Aко е чуждестранен е по-експерт ли?

Общи условия

Активация на акаунт