COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 981 493
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 4 830
Помня бях млад одитор, когато почна войната в Сирия, ние тъкмо закривахме заводи за цимент тогава във фирмата , в която работих. Падаха бомби покрай завода и на страх брахме, но няма да забравя дисциплината на двамата местни сирийски колеги. Хората бяха хладнокръвни и спокойни през цялото време. Още са в Дамаск, да са живи и здрави... Та по този въпрос - яко сме разглезени всичките европейци и отдавна сме забравили какво е реалната опасност и как да сме дисциплинирани. Но ще си платим масрафа, просто всичко си влиза в баланс неизбежно винаги

# 4 831
  • Вестерос
парламента не го спазват.
днес, при Президента също имаше бая паплач.

пп. има ли някъде пояснение какво се разбира под "възрастни хора" ?

Никъде, такова законово понятие няма.

# 4 832
Чудя се дали те не са си я дали тази титла за "една от най-добрите здравни системи в света ".
То хубаво възраст, но те и Китай скоро ще надминат ако вървят се тези темпове.
Точно това, че имат толкова много възрастни хора говори, че явно здравеопазването им е на много високо ниво и са поддържали успешно живота и на старите.
Ние с нашето място по смъртност в статистиката, която пуснаха тук днес, по-добре да си мълчим.

# 4 833
Дисциплината в Китай се осъществява под дулото на калашника и то само, когато светът гледа натам.
Сигурно сте виждали потресаващите кадри от пазара в Ухан и така е навсякъде. Хигиена - 0, всичко що мърда се яд, сготвено на улицата, след като готвачката е посетила кенефа и не си е измила ръцете.
А за вируса, аз вярвам, че е недовършен опит за направа на биологично оръжие. Не много ефективен обаче и за жалост изпуснат от лаборатория, понеже и стандартите им за безопасност там са такива - 0.

Много си далеч от истината. От поне 20 години не е така.
Нито пазарът в Ухан е по-гнусен от Женския пазар, нито регулациите и стандартите за безопасност в Китай отстъпват на страните от Източна Европа.

# 4 834
  • София
Колко от 90те в България са в София, Знае ли се?
около 80

# 4 835
Бая глупости изписани. Идете в село Бели Пласт примерно в Родопите . Там лекар не посещават, масово са столетници. Село Вълчан и Смилян сушата работа. В Родопите въпреки усилията на лекарите хората живеят много дълго, повече от всички спагети и подобни.
Чудя се дали те не са си я дали тази титла за "една от най-добрите здравни системи в света ". Като им знам управниците последните години ( които аз помня...)
Точно това, че имат толкова много възрастни хора говори, че явно здравеопазването им е на много високо ниво и поддържат живота и на старите.
Ние с нашето място по смъртност в статистиката, която пуснаха тук днес, по-добре да си мълчим.

# 4 836
Дисциплината в Китай се осъществява под дулото на калашника и то само, когато светът гледа натам.
Сигурно сте виждали потресаващите кадри от пазара в Ухан и така е навсякъде. Хигиена - 0, всичко що мърда се яд, сготвено на улицата, след като готвачката е посетила кенефа и не си е измила ръцете.
А за вируса, аз вярвам, че е недовършен опит за направа на биологично оръжие. Не много ефективен обаче и за жалост изпуснат от лаборатория, понеже и стандартите им за безопасност там са такива - 0.

Много си далеч от истината. От поне 20 години не е така.
Нито пазарът в Ухан е по-гнусен от Женския пазар, нито регулациите и стандартите за безопасност в Китай отстъпват на страните от Източна Европа.

На женския не съм била, и там ли продават кучета за ядене?

# 4 837
Скрит текст:
За съжаление ми се струва, че там се оставят ей така хората да умират, не ги и лекуват.

Бройката не е толкова зле, не се стряскай. Месечно там умират над 50 хил възрастни.
А иначе, да, дочух, но не знам дали е вярно, че вече не лекували най-тежките случаи. Вероятно над 90, с няколко съпътстващи ги заболявания. Оставяли ги да си идат.

Разболели са се много хора, които са били на смъртен одър, имайте го това предвид.

Спри се вече. Разбирам, че сигурно имаш бизнес и губиш пари от цялата работа, както и всички останали между впрочем, но това омаловажаване на човешкия живот и смърт е прекалено, особено като го пляскаш на всяка страница. Също и намеците, че тези хора са щели са умрат, така или иначе. Ти също ще умреш, така или иначе, гаранция 100%, трябва ли още от сега да те третираме като бъдещ труп? Факт е, че смъртността от този вирус не измества тази от други неща, а добавя отгоре, ако го нямаше този вирус, тези хора към този момент щяха да са живи, а колко още са щели да живеят, ти няма как да знаеш това (кой знае, може и повече от теб) и колкото-толкова, всеки миг е ценен, ти към твоите възрастни близки по същия ли начин се отнасяш? Persevere

# 4 838
# 4 839
Скрит текст:
Скрит текст:
За съжаление ми се струва, че там се оставят ей така хората да умират, не ги и лекуват.

Бройката не е толкова зле, не се стряскай. Месечно там умират над 50 хил възрастни.
А иначе, да, дочух, но не знам дали е вярно, че вече не лекували най-тежките случаи. Вероятно над 90, с няколко съпътстващи ги заболявания. Оставяли ги да си идат.

Разболели са се много хора, които са били на смъртен одър, имайте го това предвид.

Спри се вече. Разбирам, че сигурно имаш бизнес и губиш пари от цялата работа, както и всички останали между впрочем, но това омаловажаване на човешкия живот и смърт е прекалено, особено като го пляскаш на всяка страница. Също и намеците, че тези хора са щели са умрат, така или иначе. Ти също ще умреш, така или иначе, гаранция 100%, трябва ли още от сега да те третираме като бъдещ труп? Факт е, че смъртността от този вирус не измества тази от други неща, а добавя отгоре, ако го нямаше този вирус, тези хора към този момент щяха да са живи, а колко още са щяли са живеят, ти няма как да знаеш това (кой знае, може и повече от теб) и колкото-толкова, всеки миг е ценен, ти към твоите възрастни близки по същия ли начин се отнасяш? Persevere

Нямам бизнес, работя интелектуален труд от вкъщи и така да се каже, плащат ми да си клатя краката. Грижа ме е за другите, повечето ми приятели, които си стоят сега без доходи...

Последна редакция: чт, 19 мар 2020, 00:52 от Анонимен

# 4 840
  • Варна
Циганите си ходят свободно и необезопасени. Ровят в кофите. Това кой и как ще то спре?

# 4 841
Чудя се дали те не са си я дали тази титла за "една от най-добрите здравни системи в света ".
Точно това, че имат толкова много възрастни хора говори, че явно здравеопазването им е на много високо ниво и са поддържали успешно живота и на старите.

Имат обаче и хубава храна, мързел и въобще Долче Вита.
Най-дълголетните в Европа са в Монако. Почти 90 години е средната продължителност на живота там. Което не значи нищо във връзка със здравеопазването.

# 4 842
Понеже по спешност влязох в болницата въпреки нежеланието ми, имам много време да прочета всяко едно мнение.
Доста се посмях, но и новините от тук научавам, че по ТВ ми губят търпението.... Така, че темата ви е страхотна Flowers Rose
Първо  - болестта Не прави имунитет, за съжаление. Това ми е потвърдено от сигурни източници.
Второ -Всичко за възможното  Лекарство е Вярно, с изключение на това, че няма да отнеме година за да тръгне в масова употреба. Най-вероятно, най-много 6 месеца( опитвам се да не съм оптимиска, да не давам излишни надежди), защото положението в света е извънредно и е твърде вероятно да съкратят процедурите.
Трето - сега всяка нация е и черна и бяла, ( с изключение на скъпите братя ест.) така, че не е добре да плюем по китайците. Те пострадаха най-много.
Тук и лекари и сестри си пожелават всичко да е заради парите от ЕС. Но се вижда, че са притеснени....
И да попитам - как да се изолирам ако реша, че трябва да съм в карантина? Жилището ни е с две стаи, но кухнята, банята и коридорът са си общи. Като се върна вкъщи, как да седя далеч от МП? Някой може ли да даде идея?
Питам, защото съм в стая с пациентка, чиято внучка се е върнала от Италия преди седмици. Тя няма симптоми, ама знае ли се с кой друг ще обменя контакт тук....

# 4 843
  • София
Ох, целият свят пламна. А новините от Италия направо ме сриват.Cry
При нас  се почна . Двама от сегашните болни се влошават. Знае ли някой на каква възраст са, защо се влошават?

# 4 844
  • София - Рим и обратно
На г-н Дяков и подобни капацитети от темата искрено им желая да дойдат да ги командват китайците, пред чиято ефикасност се прехласват. Аз предпочитам италианската “мърлява” система пред китайската. Някакси.

Общи условия

Активация на акаунт