COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 981 512
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 4 845
  • София
Скрит текст:
парламента не го спазват.
днес, при Президента също имаше бая паплач.

пп. има ли някъде пояснение какво се разбира под "възрастни хора" ?

Никъде, такова законово понятие няма.
Малолетен (недееспособен) - всички лица до 14 г.
Непълнолетен (ограничено дееспособен) - всички лица между 14-18 г.
Пълнолетен (дееспособен) - всички лица над 18 г.
Очевидно, за възрастни се говори за лица над 18, тъй като някое семейство може да има 3-4-10 деца, нали?

# 4 846
Относно този сайт https://www.worldometers.info/coronavirus/, който гледах до скоро вече доста ме съмнява достоверността на информацията и данните. Като източник на данни за Бг сочат petel.bg, zdrave.bg, novatv и т.н. все достоверни и проверени източници 😆😆😆.

# 4 847
Vicky_P
Доколкото разбирам, щом нямаш пряк контакт с положителен, можеш да се изолираш за 14 дни по собствена воля, но мъжът ти не е задължително да спазва дистанция от теб, или и той да се изолира. Честно, изключително ми е неясно.

# 4 848
Един сравнителен преглед на лекарствата тествани до момента, които дават някакви надежди.. тук са и Chloroquine, и руския Арбидол (Umifenovir), и японския Favipiravir, и известната комбинация Lopinavir/Ritonavir:
https://www.pharmacytimes.com/news/potential-pipeline-medication … r-the-coronavirus

# 4 849
Всичко е на един клик разстояние. На сайта на WHO има документ с 18 страници графики и формули как смятат рейтинга.
Италия са я сметнали 2, България 102. Anguished (Не ги знаех тези неща.)

# 4 850
Ох, целият свят пламна. А новините от Италия направо ме сриват.Cry
При нас  се почна . Двама от сегашните болни се влошават. Знае ли някой на каква възраст са, защо се влошават?

Къде е това "при нас"?

# 4 851
Ако имах вила и т.н. нямаше да питам Simple Smile
Страх ме е за МП... Той трябва да ходи на работа, задължително Sad
Забравих да кажа най-важното - има много сайтове с фалшиви новини - отчасти да панират хората, отчасти да набират популярност, отчасти и да лепват вируси при влизането в страниците им.  Аз едва си изчистих телефона от един такъв вирус, и сега вече отварям линкове само на проверени сайтове Iphone

# 4 852
  • София
Антигона- В България.

# 4 853
  • Далечният изток
Относно този сайт https://www.worldometers.info/coronavirus/, който гледах до скоро вече доста ме съмнява достоверността на информацията и данните. Като източник на данни за Бг сочат petel.bg, zdrave.bg, novatv и т.н. все достоверни и проверени източници 😆😆😆.

Ама данните са си верни, нали?

# 4 854
Понеже по спешност влязох в болницата въпреки нежеланието ми, имам много време да прочета всяко едно мнение.
Доста се посмях, но и новините от тук научавам, че по ТВ ми губят търпението.... Така, че темата ви е страхотна Flowers Rose
Първо  - болестта Не прави имунитет, за съжаление. Това ми е потвърдено от сигурни източници.
Второ -Всичко за възможното  Лекарство е Вярно, с изключение на това, че няма да отнеме година за да тръгне в масова употреба. Най-вероятно, най-много 6 месеца( опитвам се да не съм оптимиска, да не давам излишни надежди), защото положението в света е извънредно и е твърде вероятно да съкратят процедурите.
Трето - сега всяка нация е и черна и бяла, ( с изключение на скъпите братя ест.) така, че не е добре да плюем по китайците. Те пострадаха най-много.
Тук и лекари и сестри си пожелават всичко да е заради парите от ЕС. Но се вижда, че са притеснени....
И да попитам - как да се изолирам ако реша, че трябва да съм в карантина? Жилището ни е с две стаи, но кухнята, банята и коридорът са си общи. Като се върна вкъщи, как да седя далеч от МП? Някой може ли да даде идея?
Питам, защото съм в стая с пациентка, чиято внучка се е върнала от Италия преди седмици. Тя няма симптоми, ама знае ли се с кой друг ще обменя контакт тук....
Толкова сигурни източници имате, а не са ви споделили най-елементарната информация?  Замислете се дали са сигурни.

# 4 855
Кой питаше тук за възрастните хора. Официално няма точна дефиниция, но миналата година беше внесен един законопроект за правата и интересите на възрастните хора и там под "възрастни" се имаше предвид лица над 65 години.

# 4 856
Аз предпочитам италианската “мърлява” система пред китайската. Някакси.

Сто процента сте пристрасна по някакъв начин. Друг вариант за толкова изкривена преценка няма.

# 4 857
Чудя се дали те не са си я дали тази титла за "една от най-добрите здравни системи в света ".
То хубаво възраст, но те и Китай скоро ще надминат ако вървят се тези темпове.
Точно това, че имат толкова много възрастни хора говори, че явно здравеопазването им е на много високо ниво и са поддържали успешно живота и на старите.
Ние с нашето място по смъртност в статистиката, която пуснаха тук днес, по-добре да си мълчим.
Не мисля, че това може да е единствен критерий за определяне на една здравна с-ма като топ. В много азиатски страни има сериозен процент на възрастни хора и столетници, но далеч не са с най-добрите здравни с-ми в света. При италианците дълголетието се дължи на много други фактори - средиземноморска диета, ла долче вита или  народопсихологията като цяло, обгрижване на възрастните от семействата и т.н
Не говорим и сравняваме с нашата система. Не е нужно във всеки пост да се подчертава корко сме зле. Не знам това с какво ще ви зарадва или ще ви помогне.

# 4 858
  • Далечният изток
Аз предпочитам италианската “мърлява” система пред китайската. Някакси.

Сто процента сте пристрасна по някакъв начин. Друг вариант за толкова изкривена преценка няма.
Абсолютно подкрепям! Да не казвам, че са си 100% цигани, ама.... такива са си...

# 4 859
  • София
Всичко е на един клик разстояние. На сайта на WHO има документ с 18 страници графики и формули как смятат рейтинга.
Италия са я сметнали 2, България 102. Anguished (Не ги знаех тези неща.)
Обяснете какво значи това 102, как не се научихте след хилядите призиви, да давате кратки обяснения към линковете! А вие и линк нямате!

Общи условия

Активация на акаунт