COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 981 363
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 4 860
  • На топло
Болестта протича много различно при всеки. Четейки разкази в Интернет разбирам, защо е по-добре да не се срещаме с много хора.
Давам името ако някой иска да провери -Laura Tenoudji.
Дала е положителен резултат при теста, без температура, само лека кашлица и малко мускулна треска.
Тествана е заради мъжа си, който е болен.
Не ми се мисли, колко заразени ходят насам натам без те самите да знаят, че са болни.
Много объркана работа.

# 4 861
Знам какво представлява карантината. Но нямам идея как да я спазя в моите условия. Освен просто само да не излизам, което е лесно.

# 4 862

А линк може ли към информацията, че двама от заразените в България са се влошили? Кои са, какво е състоянието им, откъде?

# 4 863
Не знам дали във всички случаи е така - вероятно да, но имам колега, чиято дъщеря се върна от Испания тия дни и сега той също е под карантина с нея, защото са в едно домакинство. Това по повод чуденките покрай карантините и за потребителката с приятелят - най-вероятно и той ще пази къщата 14 дни. За да няма риск да си обмените някоя гад по-добре временно отделно, аз така бих постъпила.

# 4 864

А линк може ли към информацията, че двама от заразените в България са се влошили? Кои са, какво е състоянието им, откъде?

И аз не намират някъде инфо. Може ли подробности?

# 4 865
Добър вечер. Идеи за озаптяване на пенсионерка, моята майка?
Днес и било скучно, ходила само "до бриголажа за теменужки"😖, после минала през Кауфланд, естествено. Вчера седели в парка с приятелки, ама те били здрави. И телевизия не гледала, само плашели хората... карантината била, за да се срине икономиката...и "в сандък" да я сложели, пак щяла да е добре, "то един път се умира", "аз ракия имам", "нашата изпята вече" и прочие народопсихология.
Далеч съм и не мога да я спра.
Идеи?

# 4 866
Всичко е на един клик разстояние. На сайта на WHO има документ с 18 страници графики и формули как смятат рейтинга.
Италия са я сметнали 2, България 102. Anguished (Не ги знаех тези неща.)
Обяснете какво значи това 102, как не се научихте след хилядите призиви, да давате кратки обяснения към линковете! А вие и линк нямате!
Ами рейтинг. Какво не е ясно?
Затворих линка, който разглеждах, но ето в Уикипедия, даже има няколко вида рейтинг за визуализиране.
Това, което аз казах, излиза при подреждането на Overall health system performance.
https://en.wikipedia.org/wiki/World_Health_Organization_ranking_ … h_systems_in_2000
По същество, същото четох и в сайта на WHO, явно не им правят класации всяка година. За други сериозни източници не знам.

# 4 867
Vicky_P
Доколкото разбирам, щом нямаш пряк контакт с положителен, можеш да се изолираш за 14 дни по собствена воля, но мъжът ти не е задължително да спазва дистанция от теб, или и той да се изолира. Честно, изключително ми е неясно.

14 дни е карантината за всички завърнали се от някоя от 16 те рискови държави и членовете на техните семейства
Не по негова воля! Задължително!!! Няма пряк , непряк контакт. Четете внимателно т.1 от заповедта.
При контакт със заразени карантината е 21 и повече дни до втори отрицателен тест. Има 4 категории    /по памет / но тези които не са имали контакт /то гаранция няма де/ не по своя воля, задължително са под карантина. Ако карантината се провежда на различен адрес, няма да са засегнати останалите членове на семейството, но ако са в едно домакинство, всички са под карантина.
Какво ще правите с мъжа ти докато сте в карантина си е ваша работа!

Последна редакция: чт, 19 мар 2020, 00:09 от Dessy_if

# 4 868

Предполагам Мигла е имала предвид думите на генерала от брифинга, че за двама от пациентите има тенденция за влошаване:
https://www.24chasa.bg/novini/article/8319815

# 4 869
  • BG
Генерала го каза, двамата от Пирогов са се влошили.

# 4 870
  • София
Скрит текст:
Всичко е на един клик разстояние. На сайта на WHO има документ с 18 страници графики и формули как смятат рейтинга.
Италия са я сметнали 2, България 102. Anguished (Не ги знаех тези неща.)
Обяснете какво значи това 102, как не се научихте след хилядите призиви, да давате кратки обяснения към линковете! А вие и линк нямате!
Ами рейтинг. Какво не е ясно?
Затворих линка, който разглеждах, но ето в Уикипедия, даже има няколко вида рейтинг за визуализиране.
Това, което аз казах, излиза при подреждането на Overall health system performance.
https://en.wikipedia.org/wiki/World_Health_Organization_ranking_ … h_systems_in_2000
По същество, същото четох и в сайта на WHO, явно не им правят класации всяка година. За други сериозни източници не знам.
Какъв рейтинг - на заразяване, на оцеляване, висок, нисък?

Последна редакция: чт, 19 мар 2020, 00:32 от Не се сърди, човече

# 4 871
  • София

слушах  брифинга на Мутафчийски по канал 3, нямам линк. Той го съобщи.

# 4 872
  • на пистата
Антигона,кефиш 😁имаш същото чувство за хумор като моето,всички сме се наредили на опашката за обдишване 🤣🥰🤣
Абе хора,защо ни е този "вносен" вирусолог,да не би той да лекува с поглед през телевизора!
Какво му е на щаба?Аз предпочитам да наплашат малко хората ,че има още които вярват в конспирации и всичко им е майтап.

# 4 873
  • гр. София
Добър вечер. Идеи за озаптяване на пенсионерка, моята майка?
Днес и било скучно, ходила само "до бриголажа за теменужки"😖, после минала през Кауфланд, естествено. Вчера седели в парка с приятелки, ама те били здрави. И телевизия не гледала, само плашели хората... карантината била, за да се срине икономиката...и "в сандък" да я сложели, пак щяла да е добре, "то един път се умира", "аз ракия имам", "нашата изпята вече" и прочие народопсихология.
Далеч съм и не мога да я спра.
Идеи?
+1. И баща ми е така. Всеки ден излиза, не мога да се разбера с него, ама то кой ли може.... А е доста възрастен и с някои заболявания, които направо отрича!

# 4 874
Скрит текст:
Vicky_P
Доколкото разбирам, щом нямаш пряк контакт с положителен, можеш да се изолираш за 14 дни по собствена воля, но мъжът ти не е задължително да спазва дистанция от теб, или и той да се изолира. Честно, изключително ми е неясно.

14 дни е карантината за всички завърнали се от някоя от 16 те рискови държави и членовете на техните семейства
Не по негова воля! Задължително!!! Няма пряк , непряк контакт. Четете внимателно т.1 от заповедта.
При контакт със заразени карантината е 21 и повече дни до втори отрицателен тест. Има 4 категории    /по памет / но тези които не са имали контакт /то гаранция няма де/ не по своя воля, задължително са под карантина. Ако карантината се провежда на различен адрес, няма да са засегнати останалите членове на семейството, но ако са в едно домакинство, всички са под карантина.

Само че тя има контакт в България с лице, върнало се от рискова държава. Според умниците от РЗИ Пловдив, не знам как е по другите места, се карантинираш при предпоставки за заболяване. Тъй че, да се обади да пита в РЗИ по местонахождението си.

Последна редакция: чт, 19 мар 2020, 00:32 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт