COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 982 546
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 4 905
Лекарство срещу вирус май още не е измислено. Поправете ме, ако греша.

Няма лекарство, грипът ще си циркулира, докато не отшуми. Говорих с приятелите си в Ломбардия - казват, че има много големи проблеми в домовете за възрастни хора - имат много стари хора в тази провинция. Както казах и назад, просто трябва да се вземат мерки за възрастни и хора с хронични заболявания. Останалите ще си въртим грипа докато станем резистентни към него. Предполагам епидемиолозите знаят, че при една пандемия вирусът ще циркулира дълго време и няма как да държат света в лок аут - това ще означава икономическа смърт. За това мерките трябва да се насочат главно към уязвимите групи, които при Короната са ясно изразени. Всички останали просто ще си останем на естествения групов имунитет, който ще се изгради с времето.

# 4 906
пенчев с дарението по БТВ
Искате да кажете Пенчев с опита за подкуп по бтв. 🙄

# 4 907
  • На топло
Хора, два пъти вече плача по телефона, с моята майка! Миналата седмица разбра, че брат ми работи от вкъщи (home office) и се юрна по София, да му готви и пазарува. 😟
Съчувствам...В обикновено време е щастие възрастни хора да са толкова динамични и енергични.
Няма начин от днес за утре да я промените.

Ох този Тенгеле....😷

# 4 908
Скрит текст:
пенчев с дарението по БТВ
Искате да кажете Пенчев с опита за подкуп по бтв. 🙄

Не знам защо се дава гласност на този "човек"? Всъщност знам, медиите правят всичко за рейтинга си...

# 4 909
  • Пловдив
Починалата жена в "Св. Мина" в Пловдив е с отрицателен резултат. Сега разследвали лекарска грешка.

# 4 910
  • Далечният изток
Сега, как точно си представят правителствата и СЗО, че може да се пребори този вирус, не знам.... Мисля, мисля, то коя съм аз, че да го измисля де, ама изобщо не виждам начин да се преборим с този вирус... Ще си го изкараме всички, то се е видяло, някои няма да можем да го преборим, примерно аз, че съм с автоимунно заболяване, ама повечето хора ще го преболедуват, дай Боже и имунитет да изградят, дай Боже и ваксина или лекарства да се измислят и така ще го преборим... Всички тези мерки са общо взето да се държи някакво ниво на икономиката и финансовата стабилност на държавите, че иначе ще настъпи анархия. Доколко ще са стабилни след известно време, в което няма да е овладяна епидемията, е друг въпрос. Ако пък не се овладее с година или две, както имаше такива прогнози, е мислите ли, че някоя икономика на която и да било държава би могла да издържи въобще...

# 4 911
  • MI
Аз много грамотно съм го написала, но явно нямате опит с анализ на данни, иначе не си го обяснявам. Rolling Eyes

Забавя се темпото, с което нарастват новите заразени. Т.е. все още расте кривата, не се е стигнало до най-високата точка. Очакват я скоро, но няма как да сме сигурни. Сега стана ли ясно?!!

Друго, общите данни се формират като се сумират данните по региони - логично. Някои дни се забавят данните за някой регион (в случая Кампания), тогава ги включват в следващия ден. Съответно и за двата дни не са съвсем точни данните. Но винаги е отбелязано това, стига да чете някой. По принцип не се гледат данните така втренчено ден за ден, а се търси тенденция, изчистена от подобни колебания.

Опитах се да го обясня с думи прости, надявам се вече да е ясно.

# 4 912
Момичета и момчета, имам над 600 непрочетени поста. Прочетох последните страници, но не намерих отговор на въпроса ми.
Днес изпуснах новостите и не разбрах защо Банско е под тотална карантина с 3 положителни?
А в други градове и селца са повече, но не са под блокада?
Разбрах, че в Банско са туристи, но си мисля, че те се срещат с толкова хора, с колкото и заразените в София и ломските села...
Каква е разликата? Защо Банско е различно?
Не съм фенка на конспирациите, но нещата започват да не ми харесват.

Видях, че назад е писано за Англия. Бащата на моя приятелка се е оплакал днес, че в Англия хранителните магазини били изключително и плашещо празни. Буквално нищо не можеш да си купиш.
Аз пък забравих да питам в кой град е баща й...

# 4 913
  • София
Скрит текст:
Добър вечер. Идеи за озаптяване на пенсионерка, моята майка?
Днес и било скучно, ходила само "до бриголажа за теменужки"😖, после минала през Кауфланд, естествено. Вчера седели в парка с приятелки, ама те били здрави. И телевизия не гледала, само плашели хората... карантината била, за да се срине икономиката...и "в сандък" да я сложели, пак щяла да е добре, "то един път се умира", "аз ракия имам", "нашата изпята вече" и прочие народопсихология.
Далеч съм и не мога да я спра.
Идеи?
+1. И баща ми е така. Всеки ден излиза, не мога да се разбера с него, ама то кой ли може.... А е доста възрастен и с някои заболявания, които направо отрича!
И моята майка каза, че издивява и щу си излиза където иска.Open Mouth
Старите хора единствено ги плаши бъркане в джоба, защото искат да остане за децата....та кажете им, че глобите са 1000 лв. за нарушаване на карантината и че, ако те не могат да ги платят, ще ги събират от децата им (демек от вас) и гледайте как бързичко ще им подейства заплахата. Кажете им, че полиция следи за спазване на карантината и ако ги хванат, веднага ще ги глобят. Кажете им, че карантината ще продължи известно време, през което вие ще ги навестявате и да правят списък с нещата, от които се нуждаят, за да им пазарувате. Купете им плетива, да плетат, да шият, на мъжете - вестници, шах, игри някакви да се занимават. Те са като деца...особено по-възрастните.

Оставете пенсионерите на мира! Вие и гешев ще ги убиете със затвора, на който ги обричате.
Много пенсионери ще умрат тая пролет, заради безчовечното и унизително отношение към тях, не заради вируса.

# 4 914
Сестра ми е в Лондон и да, магазините били изкупени. Според мен се е чуло, че скоро ще обявят карантина и народът се е юрнал да се запасява. Когато се успокоят нещата, вероятно ще заредят отново.

# 4 915
  • Далечният изток
Аз много грамотно съм го написала, но явно нямате опит с анализ на данни, иначе не си го обяснявам. Rolling Eyes

Забавя се темпото, с което нарастват новите заразени. Т.е. все още расте кривата, не се е стигнало до най-високата точка. Очакват я скоро, но няма как да сме сигурни. Сега стана ли ясно?!!

Друго, общите данни се формират като се сумират данните по региони - логично. Някои дни се забавят данните за някой регион (в случая Кампания), тогава ги включват в следващия ден. Съответно и за двата дни не са съвсем точни данните. Но винаги е отбелязано това, стига да чете някой. По принцип не се гледат данните така втренчено ден за ден, а се търси тенденция, изчистена от подобни колебания.

Опитах се да го обясня с думи прости, надявам се вече да е ясно.

Ти в Италия ли си?
ОК, вярвай си на италианците колко е розово положението и си свиркайте! Утре Италия ще надмине по брой починали Китай. Независимо, че са наполовина заразените в Италия, дори нямат и половината отколкото в Китай, ама утре ще ги стигнат...
Формирайте си данните, сумирайте ги както си знаете там, тенденцията е, че положението в Италия е най-зле в целия свят, по-зле и от Китай, пък ти както искаш, така си интерпретирай данните....

Последна редакция: чт, 19 мар 2020, 01:06 от AIDA_N

# 4 916
  • тук и там
Аз оставам с впечатлене че зареждат магазините,просто зависи в какъв момент ще случиш.(за Белгия говоря).Като ходихме да пазаруваме в петък,имаше доста празни рафтове.Месо липсваше почти,имаше останало с кофти срок на годност само.Общо взето доста празно..Днес даваха и други магазини с празни рафтове.ММ ходи днес  обаче -каза че почти всичко има.Е,някои неща ги е нямало-като олио примерно,но с пълни торби се върна.

# 4 917
  • Далечният изток
Аз оставам с впечатлене че зареждат магазините,просто зависи в какъв момент ще случиш.(за Белгия говоря).Като ходихме да пазаруваме в петък,имаше доста празни рафтове.Месо липсваше почти,имаше останало с кофти срок на годност само.Общо взето доста празно..Днес даваха и други магазини с празни рафтове.ММ ходи днес  обаче -каза че почти всичко има.Е,някои неща ги е нямало-като олио примерно,но с пълни торби се върна.
След няколко дни ще се нормализират нещата. И тук беше така /България/, но към момента всичко си има по магазините.

# 4 918
А тук в П-в има даже повече от обикновено. И малко хора, спазващи дистанция, няма блъскане, тичане, бой с ролата тоалетна хартия.

# 4 919
  • MI
Ама разбира се, Китай, който кри седмици наред епидемията от света, е дал реални данни. Точно както навремето дадоха за Чернобил. Joy Знам, че всъщност всичко е конспирация и ни лъжат, ама леко прекалявате вече. Спирам със спора, защото е безсмислен когато отсреща липсва базата. Те и СЗО лъжат и нашата здравна система е по-добра, така де, нали лобисти бяха. Обобщено, всичко е комплот, само Китай и Северна Корея не лъжат.

Общи условия

Активация на акаунт