COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 981 330
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 4 965
Имам въпрос за очилата. Нямам слънчеви очила, имам си едни, които са ми за четене. Ако изляза с тях навън, ако е вярно, че вирусът прониква през лигавицата на окото, то как ще ги дезинфекцирам, все пак цял ден ще ги нося.
ММ носи очила с диоптър. Като се прибере, влиза в банята и се къпе с тях - демек ги мие с вода и сапун.
Аз излизам със слънчеви - по-удобно е с очила, че притискат маската - после ги минавам със спирт (ползвам технически за горене) - + ключовете, телефона и дръжките на вратата.
Имам и очила професионални (бояджийски с уплътнение) - но не смятам да ги ползвам - за момента излизам само да разходя кучето за 5 мин без хора ноколо Simple Smile Ако трябва ще слагаме и за плуване или скиорски - оборудвани сме всички с такива Simple Smile Даже смятам, че на децата ще им е забавно да ги опаковам със скиорски очила посред лято Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 4 966
COVID-19 Surveillance Dashboard - time slider map за това, как се е разпространявала инфекцията от 22 януари до текущия момент (на университета Вирджиния). Може да се превключва на различни опции и по местоположение да се проследи и във времето. Също много добра визуализация, която осветява местоположението в графиката към конкретна задна дата като се кликне по тайм линията. И също при кликване върху всяка държава показва случаите към съответна дата. Похвално е, че университетите се заели да събират и онагледяват данни.:
COVID-19 Surveillance Dashboard

Още полезни сайтове с карти и визуализации:
http://www.cidrap.umn.edu/covid-19/maps-visuals

Последна редакция: чт, 19 мар 2020, 08:01 от Cygnus

# 4 967
  • Пловдив
Анди, очилата могат да се измият с вода и сапун.

# 4 968
  • София
ок, с вода и сапун. Рамката е тъничка и метална. Да напоя мокра кърпичка с вода и сапун и да ги мина ли?

# 4 969
  • Пловдив
ок, с вода и сапун. Рамката е тъничка и метална. Да напоя мокра кърпичка с вода и сапун и да ги мина ли?
На чешмата с течаща вода.
Подсушаваш с хартия.

# 4 970
https://web.facebook.com/DokumentalniFilmi/videos/200979867841267/

Доста интересен филм за блокадата в Китай .

https://dariknews.bg/novini/sviat/v-uhan-za-pryv-pyt-niama-nito- … ronavirus-2217522
В Ухан няма нови случаи на Корона . Всички нови случаи в Китай били внос отвън . Сега трябва да си пазят границите .

Последна редакция: чт, 19 мар 2020, 07:45 от chubaka

# 4 971
Здравейте, искам да питам забраната за излизане ако влезе в сила обсъдиха ли се изключенията? Работя от вкъщи, но имам малко дете и идва жена вкъщи да го гледа.голям проблем ще е ако не може

# 4 972
Не е обсъдено нищо, но в другите европейски страни с ограничено излизане, може да се ходи на работа.

# 4 973
  • София
Директно с веро и вода на чешмата. Много хора така си мият очилата и без епидемия, най-добре се почистват. Не мисля, че някой би произвел рамка, която да ръждясва.

# 4 974
Здравейте, искам да питам забраната за излизане ако влезе в сила обсъдиха ли се изключенията? Работя от вкъщи, но имам малко дете и идва жена вкъщи да го гледа.голям проблем ще е ако не може

Вчера се обсъждаше тази мярка да засяга само пенсионерите, тъй като са в рисковата група. Та в този смисъл, ако жената, която гледа детето е от тази категория, най-вероятно ще се наложи да си го гледаш сама.

Не е обсъдено нищо, но в другите европейски страни с ограничено излизане, може да се ходи на работа.

Да, но дали нейната гледачка може да докаже, че отива на работа? Ако е без трудов договор, надали ще я пуснах да си щъка ей така из града.

# 4 975
  • София
Момичета, има ли стана, в която да няма новорегистрирани случаи или кривата да е тръгнала надолу? В Италия все още ли със същия темп има новорегиструрани случаи? И също, за по новините не казват нищо за лекаството, за кеоот се говори вчера, че уж действа, против малария беше, мисля? Изивнявайте, ако е коментирано, сега тепърва ще чета назад какво сте писали!

# 4 976
+13 нови у нас
+1 починал

# 4 977
+2 нови потвърдени от вчера.

# 4 978
  • София
+13 нови у нас
+1 починал
11 от тези 13 са установените от вчера (съобщени във вечерната емисия_). +2 са новите установени от тази нощ.

# 4 979
Мангъров - вероятно пикът у нас ще е след 3-4 седмици.

Общи условия

Активация на акаунт