COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 981 353
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 4 950
Малееее, колко сте изписали:))) Не мога да чета всичко. Писахте ли за карантината в Испания? Излизаме само до магазин, не всеки ден. До аптека, до лекар и до работа  . Последното с документ отиване и връщане. В кола може да се вози САМО един, ако има втори, на задна седалка и двамата с маска. Аз, мъжа ми и децата в колата, абсурд! Много хора сме, нищо, че живеем заедно. В карантина сме, официално до края на месеца. Неофициално, до 20.04, тези дни ще го обявят.

П. С. Мъжът ми продължава да пътува Испания - Италия.....

Към днешна дата в Испания са 15 000 заразените, в Италия 30 000

# 4 951
  • HH
Тесла,

не знам дали го казах тук в темата, но от известно време имам усещането, че в Германия ще стане по-зле отколкото в Италия. Проблемът тук в последните дни е и друг. Времето рязко се запролети на места. Парковете в Берлин днес са били пълни с млади хора. Назад беше писано, че това била болеста на богатите : пътувания, конференции и т.н. Ами така е. А германците се славят с това, че си падат пътешественици.

При нас в Хамбург, днес удължиха ученическата "ваканция" до 19 април.

Меркел дръпна една реч, дано да има ефект.

Аз вече си мисля, как искам да го изкарам този вирус и да знам, че темата за мен е приключила.

Относно мерките при нас : в автобусите преградиха предната част, за да пътуват пътниците възможно най-далеч от шофьорите. Контрольори няма вече. Намлиха броя на влаковете, те и без това повече хора работят от вкъщи. Онази съботна истерия в магазина днес вече я нямаше. В магазина /Кауфланд/ си имаше всичко. На повечето места държат да се плаща с карта. Ядосвам се, защото не затвориха фризьорските салони, дюнерите и разни други подобни, които според мен не са жизнено важни.

Аз ходя още на работа. При нас положението не е розово. Работя в телевизията. Хората от човешки ресурси и всички други колеги, които нямат директен принос към излъчването на телевизията, са хоум офис. Такива като мен продължават да си ходят на работа. Разделиха ни на две групи. До края на другата седмица ще е на работа моята група, след това се сменяме и ние оставаме вкъщи за две седмици. Нямаме право да се виждаме с други колеги от други отдели по време на работа. Обстановката е много натегната. Раздадоха ни материали за дезинфекция, всеки е длъжен да си почиства преди и след работа.

# 4 952
  • София
Тесла, така е, пикът ще масово Април и Май. Но навсякъде ще е различно. Някои страни са с по 3 седмици след Италия. Някои само на седмица. Различно ще е. Но след 20 май, светът би трябвало да е преболедувал така да се каже и кривата да започна да спада трайно надолу. Тези цифри, които се прогнозират за 10 млн. германци, за милиони американци и пр. всичко това може да стане само и единствено ако държавите не вземат мерки. Имам усещането, че някои нарочно искат да докажат тези крайни и черни прогнози (но реални за съжаление). Меркел вместо да се кара на населението да вземе да въведе една пълна карантина за 1 месец минимум. Още малко ако се забавят ще цъфнат. Хем виждат какво става в съседна Италия, хем повтарят същите грешки. Просто невероятно.

# 4 953
Скрит текст:

Ти в предишната тема не се ли караше на тези, които не четяха по 15-20 страници назад? 🙂
Това го обсъждахме страшно много страници, последно май се оказа истина.

Аз чета, но не знаех, че и от СЗО препоръчват да не се пие ибупрофен, ако имаме съмнение за КВ.

https://twitter.com/channelstv/status/1240019541020807169
https://www.france24.com/en/20200318-avoid-ibuprofen-for-coronav … symptoms-who-says
Ще постна още веднъж този списък с лекарства защото ми се струва че това е важна информация. От СЗО също препоръчват да се избягва ибупрофена.

Скрит текст:
Браво на този човек, Васил Спасов. Помага на възрастни хора с храни и лекарства.
https://www.marica.bg/tema-v-razvitie/covid-19/plovdivchanin-pom … hrani-i-lekarstva
Браво и на кмета на кв. Тракия в Пловдив Костадин Димитров. Създава организация да се пазарува от домоуправителите за самотно живеещите възрастни хора за да се запази здравето им.
https://www.marica.bg/plovdiv/gradat/domoupraviteli-v-trakiq-paz … -vazrastni-sasedi

Някой по назад пита за списък с лекарства които не трябва да се приемат при Коронавирус. Списъкът е изготвен от френското министерство на здравеопазването.
https://www.lefigaro.fr/sciences/coronavirus-alerte-sur-l-ibupro … OhRr6a7jO6uyciw7g
Франция: НЕ пийте тези лекарства при COVID-19
https://www.marica.bg/tema-v-razvitie/covid-19/frenskoto-zdravno … stva-pri-covid-19

Последна редакция: чт, 19 мар 2020, 03:24 от Анонимен

# 4 954
  • София
Имам въпрос за очилата. Нямам слънчеви очила, имам си едни, които са ми за четене. Ако изляза с тях навън, ако е вярно, че вирусът прониква през лигавицата на окото, то как ще ги дезинфекцирам, все пак цял ден ще ги нося. С дезинфектант за ръце става ли? Нямам спирт с висок градус, имам водка. Доколко наистина е опасно ходенето без очила в ГТ най вече и какво да правя с ежедневните си така, че да ги почистя? Кое е по-малко рисковано? Не искам да се окаже, че са нацвъкани с вирус примерно, и така да си ги разнасям постоянно и да ми е по-висок рискът. Обърках се вече, честно, затова въпросите ми звучат тъпо, та тъпо, но ме е страх.

# 4 955
  • Пловдив
Те самотните възрастни хора ходят на ски и по чужбините сигурно, та ще е нужно да ги поставят под карантина.
Пенсиите другия месец ще им ги носят, поне така казаха, но те мрат да са на опашката, да не изпуснат някоя клюка.
Хайде няма нужда от излишни драми.
И да, щъкат като изоглавени в слънчевото време.
По-младите вече взимат пенсиите по банков път.
Всички европейци сме разлигавени, даже и ние, които сме живели и в не особено демократични времена. И си плащаме сега.
Италия са много по - зле от Китай. Само 60 млн жители, а ще задминат Китай по брой починали, Китай блокира 700 млн. души. Лоша работа става из Европа.

# 4 956
  • Майничка
За пенсиите - в пощата имат бланки за еднократни пълномощни, попълват се от пенсионера и упълномощеният отива с бланката и ЛК на песионера и своята да получи парите. До 3 месеца може да бъде взета така пенсия.

# 4 957
Имам въпрос за очилата. Нямам слънчеви очила, имам си едни, които са ми за четене. Ако изляза с тях навън, ако е вярно, че вирусът прониква през лигавицата на окото, то как ще ги дезинфекцирам, все пак цял ден ще ги нося. С дезинфектант за ръце става ли? Нямам спирт с висок градус, имам водка. Доколко наистина е опасно ходенето без очила в ГТ най вече и какво да правя с ежедневните си така, че да ги почистя? Кое е по-малко рисковано? Не искам да се окаже, че са нацвъкани с вирус примерно, и така да си ги разнасям постоянно и да ми е по-висок рискът. Обърках се вече, честно, затова въпросите ми звучат тъпо, та тъпо, но ме е страх.

Струва ми се , че ефективни са единствено медицинските очила, които са плътно по лицето като маска за плуване и от никъде не може да проникне вирус или каквото и да е.
Обикновените ще го спрат само ако те атакува фронтално...
Иначе за почистване би трябвало да е достатъчно и сапун с топла вода....лицето нали няма да си почистваме със спирт....

# 4 958
Може и с мокри кърпички (с алкохол) да почивствате очилата си, с вода и сапун също, с ракия с градус 70

# 4 959
  • София
в ГТ обикновено е фронтално.

Ако с вода и сапун става съм най-навита. Ракията ми е слаба. Още се чудя.

# 4 960
Има ли информация за София от кои квартали са болните? Доколкото разбрах са 80 човека.

# 4 961
Ама вирусите 'летят' навсякъде отгоре, отдолу....

# 4 962
  • София
тоест с очила и без очила все тая?

# 4 963
тоест с очила и без очила все тая?

Не, не е все тая.

# 4 964
Носи ги, но защитата няма да е като с медицински...

Общи условия

Активация на акаунт