COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 980 571
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 5 430
Ако не излезе 2 месеца от вкъщи ще се превърне в зомби с трайно увредена психика.
Какъв ли бум от антидепресанти ще има по света ако се наложи 2 месеца да не излизаме...

# 5 431
В страната е обявено извънредно положение, а не карантина. Под карантина е единствено Банско. Излизането навън не нарушава извънредното положение.

# 5 432
  • Варна
Ако не излезе 2 месеца от вкъщи ще се превърне в зомби с трайно увредена психика.
Какъв ли бум от антидепресанти ще има по света ако се наложил 2 месеца да не излизаме...
Ако са два месеца ще се изтърпи, моля се да са само толкова.

# 5 433
Мили хора, никой не ви е казал да не се разхождате. В коя инструкция или докумет го прочетохте? Само не се бутайте в другите хора и не се събирайте на компанийки пътьом.

Повтори го по-силно за хората отзад!

Смеем се ние на братята, че не разбират български ама като гледам и чистокръвните българи ще се самозазидат у тях си поради невъзможността да разберат какво е карантина и социална изолация.

red_balloon

Ако по някакъв начин ти помага като вярваш на подобни клипчета, ок.
Няма нужда да обяснявам какво не им е наред на подобни клипове, ти ако можеше сама да стигнеш до този извод нямаше да ме питаш.

# 5 434
  • София
А 7-те бабички на пейката ок ли са според вас? Както и майката с още 2 майки с колички, които отиват към парка?

# 5 435
На мен ми е интересно има ли данни колко фармацевти, колко продавачи са заразени в Италия, Испания и т.н,, защото, ако четеш някои неща в темата, ще кажеш, че точно тези групи ги пускат по няколко дни на работа и после директно в моргите. Пишещите и изобщо следящите темата съм повече от убедена, че проявяват отговорност и спазват максимално съответните мерки. Ама защото Иванчо попитал не може ли все пак да излезе за 15 минути в гората, да му се пуска клипче на припадащи, умиращи от не знам къде, ами хистерично е.

От Италия към 17.03.:
"COVID-19 has infected 2,629 health workers, or 8.3% of the total (more than twice the percentage in China), as of yesterday March 17, In Bergamo (Lombardy region), 118 out of about 600 family doctors (20%) have been infected,"
"КОВИД-19 зарази 2629 здравни работници в цяла Италия, или 8,3% от общия брой заразени (повече от два пъти  повече от процента в Китай) към 17-ти Март, в Бергамо (област Ломбардия), 118 от общо 600 семейни лекари (20% са се заразили)"
https://www.worldometers.info/coronavirus/country/italy/

# 5 436
В Белгия е обявен пълен локдаун, но хората имат право да излизат на разходка, да тичат или карат колело, ако спазват разстояние 1,5м. от другите хора.

Как пазаруват хората?

В Холандия и доставките например не са спряни. Идва куриер. Казва ти, че има нови правила и да не го приближаваш. Оставя ти пратката на земята и това е.
Няма как да се заключиш напълно, но можеш да спазваш разстояние при контакт.

Еййй, въздържах се да не пиша, ама не ми се получи.

И да дам малко инфо и от Холандия.
За съжаление 76 починали и  2460 потвърдени случая.

# 5 437
Вие се оплаквате че не може да излизате, ами хората, които са на работа? И аз съм от тази група. Ние пък се страхуваме, че се излагаме на риск, а не че не можем да се разтъпчем. Помислете малко и върху това всеки път като ви стане скучно.

# 5 438
red_balloon

Ако по някакъв начин ти помага като вярваш на подобни клипчета, ок.
Няма нужда да обяснявам какво не им е наред на подобни клипове, ти ако можеше сама да стигнеш до този извод нямаше да ме питаш.

Антигона, разбирам какво ми казваш. Разликата е, че не вярвам на всяко едно клипче. Просто когато информацията от много и различни места започне да се застъпва, очевидно не става въпрос за лъжа.

# 5 439
  • София
Всички мрънкащи излизайте си навън!  Никой не ве е поставил под карантина, вървете на слънце, птички, цветя и т.н
Точно!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! През три поста се пита, -  "ама защо , ама не може ли, ама бабите , ами дядовците , ами има майки с деца по площадките,... ами излезте, а стига толкова, .. 100 пъти се каза, не е препоръчително, ама всеки си има глава на рамената, да си поема отговорност. Вече става досадно с тези питания и обобщения за излизането. Мрънкане - голямо!  Две седмици не може да се удържите , какво път е толкова страшното, страшното е , ако се случи лошото на някой от питащите. Спрете се най-накрая, това не е интересно, а беше интересна тема с показвания и опити за видове лечение, интересни доказателства, до колкото може, сега се превърна в оплакваческа тема за излизането, ми .. излизайте и се разхождайте,  София е празна общо взето, за другите места не зная как е.

# 5 440
Майка съм и днес изведох детето. Ходихме на една кучешка поляна, потичахме малко, помахахме от далече на други хора. Да, на непознати вече махаме, защото изкукваме от липса на соц. контакти.
Все още не е забранено излизането от дома. Така, че не мога да затворя 2 годишното у дома. На връщане купихме мляко и се прибрахме...
Клипчето от Иран е ужасно. В Италия поне са в болници, а не на пътя...

# 5 441
  • Варна
В момента съм на балкона си в кв. Бриз във Варна. Специално тук за първи път виждам човек с маска току що,..... иначе надолу към центъра има.

# 5 442
В Белгия е обявен пълен локдаун, но хората имат право да излизат на разходка, да тичат или карат колело, ако спазват разстояние 1,5м. от другите хора.

Приветствам!
Физическата активност, слънчеви и въздушни бани много помагат на нашето семейство.

# 5 443
  • София

Твърди се, че комбинацията между два медикамента е дала резултат при много пациенти - хидроксихлорохин и азитромицин.
Азитромицинът е антибиотик, който се ползва и у нас.

Порових да открия хидроксихлорохин  във Фрамар, но нищо не излиза. Пуснах няколко от наименованията му : HYDROXYCHLOROCHIN (Hydroxychloroquinum). 4- [1-Метил-4 (етил-2-хидроксиетил) амино-бутиламино] -7-хлорохинолин. Предлага се под формата на сулфат. Синоними: Плакенил, Хлохин, Ереохин, Хидроксихлорохин, Оксихлорохинум, Оксихлорохин, Плакенил, Плаквинол, Квензил, Реумоид, Торемонил, вкл. и подобния му  хингамин (хлорохин). Може и да не са одобрени у нас.
Азитромицин даваха на жена ми при вирусна пневмония от неуточнен вирус (отрицателна за грип). Аз се учудвах защо антибиотик, но са й казали че при вирусни пневмонии този антибиотик се ползвал поради известно антивирусно действие и допълнителна защита от бактериална инфекция.
 Хлорохина у нас се продавал като Резохин и няма на абсолютно никой да го дадат без рецепта а и така или иначе не бил наличен.

Цитат
Китайците съобщаваха за лекарство, от което пациентите умирали от проблеми със сърцето.  Може точно за това лекарство да е ставало въпрос.
За анти-ХИВ препаратите ставаше дума.

# 5 444
Лъки, аз отдавна вече съвсем съзнателно не гледам клипчета нито за Италия, нито за други апокалиптични места по света. Достатъчно съм се филмирала, предпочитам да съхраня психиката си. А и не зная дали не е фейк, то в днешно време и това е напълно възможно.

Общи условия

Активация на акаунт