COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 980 115
  • 22 670
  •   2
Отговори
# 5 490
Вие сами ли живеете, че липса на социални контакти?
Та ние сме от седмица по къщите. Повечето тук имат семейства. Ползваме социални мрежи, телефони. Каква липса на соц.контакти, какви пет лева?
Да, сама живея с детето. Проблем, нещо?
За децата е огромен стрес. Дори да имат контакти.

# 5 491
Така е,няма как да не се извеждат кучетата навън.И пепел ви на клавиатурата,дано не продължи чак до юни!

# 5 492
Значи, за няколко руски туристи от Банско, Путин праща отделен самолет. Другите руснаци с друг самолет! Каква грижа (ирония вкарвам

# 5 493
Хайде, стига филми на гърба на животинките. Законът не забранява гледането на домашни любимци, стига да са спазени всички изискавния - чипиране, ваксина. И те не носят повече зараза от вашите обувки, дрехи и чанти. Намерете друга тема за коментиране.

# 5 494
защото заповедите ги издават по-умни хора и слава Богу!  Ако не си чула за Банско, изришно имаш точка за изключения : хората, които отглеждат животни ще могат да се погрижат за тях. Защо не знам  Simple Smile да се надяваме някой журналист да пита ген. Мутафчийски, тъкмо ще проверим търпението му към глупостта

# 5 495
  • Варна
Сега с разходките на кучетата се хванахте. Не проумяват някои, че има неща, които не могат да се пропуснат - ходенето до магазин/аптека, макар и рядко, ходенето на работа.... Много хора работят, за да може ние да си стоим вкъщи и нямат право на избор, в общи линии. Когато човек е поел грижата за животно, не може да го изостави... Всъщност, може, иначе нямаше да има толкова бездомни... Но не всеки е такъв, за радост.
Не разбирам защо продължава да се обсъжда изобщо тази тема. Навсякъде, където е ограничено излизането, дори там, където има пълна карантина, извеждането на кучетата за физиологични нужди е позволено. Точка! Няма какво да се обсъжда. Ама тъй било, иначе било. Колко кг е кучето и колко кг са... нуждите му...

Колкото до тези, които прокламират излизане и спазване на дистанция... как точно да стане това, ако всички тръгнат свободно? Имате ли идея как изглежда Морската градина в нормален неработен ден? Имате ли представа как точно може да се спазва безопасна дистанция на такива места? И какво значи "в квартала", "около блока"? Ами ако целият блок излезе, щото има нужда от въздух, обиколката ще прилича на онази в навечерието на Великден, само че не около храмовете. Що за недомислици...

То голямо мрънкане! А сме само в началото, хора, спрете се!

Всеки може да намери начин да се разведри и без да омрънква де що има форум и социална мрежа. Поне докато с малоумието си не си докараме по-тежки забрани.

# 5 496
Всички излизат.
И проветряването е препоръчително, как ще се забранява отварянето на прозорците?

# 5 497
Имам приятелка във френските Алпи. Под карантина са, но им позволяват да се разхождат пред жилищhttps://ето си с децата за малко. Така, че хайде истеричните кучемразки да се поуспокоят и да позабършат пяната. Мен повече ме е страх от хора с ниска култура , като този, който се изхрачи пред мен преди малко. Много им е смешно иначе, че хората носят маска.

# 5 498
Темата пак стана тегава.
Който не разбира от дума,не разбира!Поне не кашляйте и не кихайте в лицето на другите и болните моля кихайте си в сгъвката на ръкава ако не искате да си слагате маска.
Няма гаранция за никой ,ако ще и сто пъти да се дезинфекцира.Това вече е божа работа!
Аз си взимам мерки вие по-умните от нас не взимайте,вие ги разбирате по-добре тия неща.

Е вие какво искате да ви се каже - че всичко е цветя и рози ли???

# 5 499
Вие сами ли живеете, че липса на социални контакти?
Та ние сме от седмица по къщите. Повечето тук имат семейства. Ползваме социални мрежи, телефони. Каква липса на соц.контакти, какви пет лева?
Да, сама живея. Напълно сама. Толкова ли е странно?

# 5 500
Тия дето храчат са ми любимите, ни поглед , ни забележка върши работа - щом е решил да пръска квото има по себе си с храчки в теб или в дънките ти - ще го направи, виждала съм на улицата пред мен как секнат носа без кърпички и пада долу веднага сопола, кеф на кутийки и кръгчета

# 5 501
Скрит текст:
Кой ви размахва пръст бе, вие съвсем се филмирахте! Някой да ви е залостил вътре? Елате с мен да видите как се придвижвам като сталкер всеки ден и внимавам някой да не ми кихне в лицето, ще ви домъчнее за домашното кино и пуканките.

Това към мен ли? Ако да,  не съм се филмирала, нито съм казала, че някой ме е залостил. Не пищя и да излизам навън, прочела ли си ме да пиша нещо подобно? 
  От мен се иска да спазвам дистанция и социална изолация, не и да не излизам. Има разлика, нали?

Да, кофти е за тези, които работите, но икономически е кофти и за тези, които в момента са или в неплатен отпуск, или директно без работа. Цялото общество плаща в момента, кой излагайки се на по-голям риск докато е на работа, кой с това че не знае до кога ще е без такава и как ще си покрива сметките. Не виждам какво се зъбим един на друг. Никой не  помилван в случая.

red balloon значи хем те каня на кафе, хем умишлено слагам емотикони и ти пак сметна, че ти се дразня?

# 5 502
Засега много неща са оставени на съвестта на гражданите като инструкциите са ясни - минимални социални контакти. В зависимост от това дали дават резултат, мерките могат да се променят и свобободите за собствени преценки да се отнемат. Това не заплаха, а е самата истина. Ето Банско например в момента е под локдаун, защото някой е преценил, че е добра идея да докара тълпи от туристи от рискови държави, защото икономиката е важна, нали така? Така че това докога ще продължи извънредното положение и карантините зависят от нас, както и мерките, които ще се въвеждат също. Такъв вариант да се вдигне карантината и да тръгне икономиката на макс няма, дори и най-големите мераклии се отказаха от тези идеи, защото те са нереалистични. При този вариант не само че ще има ужасно много жертви, но и много голяма част от останалите ще бъдат извадени от строя почти по едно и също време, а това чудо не минава за 3 дни. То ще бъде икономика за чудо и приказ като всички се разболеят и почнат масово да умират.

# 5 503
Тези с домашните любимци се подгответе за ситуация в която вие сте в болница и няма кой да се грижи за животното.

# 5 504
А защо не е било позволено на китайците да си отварят прозорците?

Общи условия

Активация на акаунт