COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 980 145
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 5 820
  • Пловдив
Сериозно ме дразни това предаване по БТВ. Не смятам, че това е моментът за него.
И си задавам въпроса, защо до сега няма болни журналисти - общуват толкова много... Или не се изследват?
и по Нова има...

# 5 821
А, ясно - значи просто не искат да изостанат. Като ги натръшка всичките, дали ще набират доброволци за работа в телевизиите?

Звучи зле, но е факт, че вече много актьори са заразени, вероятно при журналистите рискът е не по-малък.

# 5 822
  • София
по бтв не зная дали повече ме разсмя обясняващата здравните съвети или ме ядоса - да сме се били наспивали, по осем часа на ден, сега като сме си вкъщи ще имаме такава възможност. Ехо, госпожо, кой може да спи по осем часа на ден, възползвайки се от това, че си е вкъщи, ако е пред уволнение, има ипотека/наем/заем и не знае как ще я кара след един-два месеца? Тя така го изкара, все едно населението съвсем доброволно се е завряло вкъщи, а в банката е надиплило хилядарките. То бива малоумни съвети, ама на този обосновката му е пълна тъпотия.

# 5 823
И още нещо от предаването при Хекимян. Мутафчийски каза, че са направили от бързите тестове на 10 доказано заразени човека. При 6 от тях бързият тест показал отрицателен резултат. И големият риск според него е, че тези 6 човека като не разберат че са заразени, ще се успокоят и ще продължат да разнасят болестта. Но аз си мисля друго. В Рамус положителните тестове след това всички се потвърдиха. А там се изследваха хора, които нямаха необходимите симптоми за да ги изпратят на официален тест (не познавам всеки един от хората, но ако едно нещо можеш да го получиш безплатно, едва ли ще ходиш да даваш 120 лв). Така че не съвпада контингента на тестваните от официалните лаборатории, обявени от щаба, и хората, които ще решат доброволно да си платят за тест. В този случай аз бих казала, че да, ще имаме 6 лъжливо спокойни човека, но иначе пък бихме имали 10.

# 5 824
  • някъде там

# 5 825
О, ако това продължи повече от месец-два, аз сигурно ще имам сериозен проблем със сметките.
Не знам как го мислят, но ако се стигне до там, едва ли много хора ще са способни да си стоят послушно вкъщи.

П.п София не е България. Плевенските болни ги излекуваха, тамошните са зле и се увеличават.

# 5 826
Смъртността е 10%, но само в Италия, двойно повече от Китай. Ако трябва да гледаме положението в Германия, смъртността е далеч по-ниска.
Графите  съответно са: общо случаи, починали, излекувани.

# 5 827
Смъртността е 10%, но само в Италия, двойно повече от Китай. Ако трябва да гледаме положението в Германия, смъртността е далеч по-ниска.
Графите  съответно: са общо случаи, починали, излекувани.

https://www.youtube.com/watch?v=qgylp3Td1Bw&ab_channel=RoylabStats

# 5 828
  • София
Да, още сутринта Мутафчийски каза, че дава фалшиво отрицателни. това е по-страшно от фалшиво положителните, кой знае колко хора са се успокоили, че са добре.Отделно парите, които са дадени до момента.

# 5 829
И какво според фантазията ти ще направят? Гражданска война? Революция? Извънредно полоцение и военно положение гарантират, че такива граждански гъзарии ще бъдат смазани в зародиш. Не потушени, а смазани Simple Smile А ние не сме САЩ всеки да има оръжие...
О, ако това продължи повече от месец-два, аз сигурно ще имам сериозен проблем със сметките.
Не знам как го мислят, но ако се стигне до там, едва ли много хора ще са способни да си стоят послушно вкъщи.

П.п София не е България. Плевенските болни ги излекуваха, тамошните са зле и се увеличават.

# 5 830
  • София
И още нещо от предаването при Хекимян. Мутафчийски каза, че са направили от бързите тестове на 10 доказано заразени човека. При 6 от тях бързият тест показал отрицателен резултат. И големият риск според него е, че тези 6 човека като не разберат че са заразени, ще се успокоят и ще продължат да разнасят болестта. Но аз си мисля друго. В Рамус положителните тестове след това всички се потвърдиха. А там се изследваха хора, които нямаха необходимите симптоми за да ги изпратят на официален тест (не познавам всеки един от хората, но ако едно нещо можеш да го получиш безплатно, едва ли ще ходиш да даваш 120 лв). Така че не съвпада контингента на тестваните от официалните лаборатории, обявени от щаба, и хората, които ще решат доброволно да си платят за тест. В този случай аз бих казала, че да, ще имаме 6 лъжливо спокойни човека, но иначе пък бихме имали 10.
В Рамус до колкото ми е известно не работят с бърз тест, а с нормален.

# 5 831
Спецакции в циганските квартали на София заради коронавируса

Прочети повече в Blitz.bg: https://blitz.bg/obshtestvo/stolitsa/spetsaktsii-v-tsiganskite-k … a_news733972.html

# 5 832
Съвсем се обърках аз, страшно заразно, живее върху повърхности нам си колко дни и т.н. , пък на Домусчиев жена му и децата отрицателни, да не би неговия положителен да е грешен.
и аз затова се питам за домът за възрастни от който беше жена от първите диагностицирани в Габрово. 21 отрицателни, тя положителна. А страшно заразно и лесно заразно?  Да не би в болницата да са я заразили? Нищо не се казва по случая

Доста дълго може да дава отрицателен резултат. В Япония така пуснаха хора след 14дневната карантина и чак след това се проявиха симптомите им.

Затова и жена му и детето му на Домусчиев може да са в началото, а след 10-15дни да е друго. Ако пият и те по един Резохин ще са ок.
Именно. Защо не изследват пак тази група, важно е да си направят някакъв анализ.

# 5 833
Цъкам от канал на канал, всичко е за вируса,  нравоучения, решения, стратегии.

Тошко Йорданов - "що не пляскаха на медицинските сестри  протестиращи на перваза на прозореца, а сега пляскат, колко лицемерно сега да очакваме същите тези хора да се грижат за хората в болниците"

# 5 834
  • София
Аз лично поне 3 пъти обяснявах защо вероятно е такава ситуацията при германците и австрийците. Плюс това, възрастовият профил при заразените в тези страни е много различен от италианския.
Е, мислиш ли, че е възможно да се следи тази тема?

Според мен лъжат в "причина за смъртта", да не всяват смут.

Общи условия

Активация на акаунт