COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 980 051
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 5 880
Днес четох, че са обявили, че към момента има направени над 3000 теста. 100 човека от 3000 теста реално са си 3.3%. При все, че са тествани основно контактни, хора в по-тежко състояние в болниците и завърнали се от чужбина (основно със симптоми). Т.е хора, за които има голяма вероятност да са заразени. Сигурна съм, че във всеки град има много неоткрити заразени. Но все пак към момента е добре това, че само 3% от тестваните са заразени. И да, много хора не се държат както е нужно в тази ситуация. Но за мен е хубаво, че около мен хората масово са се самоизолирали. Една огромна част от познатите ми във фейсбук са си вкъщи и постоянно агитират за това да се дистанцираме и да се пазим. Иска ми се да се стремим повече позитивни неща да обсъждаме. Да, страшно е. Но да повтаряме постоянно колко е страшно не ни помага.

# 5 881
  • София
Понеже се пише, че лекарството на Домусчиев не било проверено от наще лекари и не било сигурно. По-назад пуснах линк, че Тръмп днес е казал по тв, че спешно одобряват лекарството и пускат масово производство за коронавирус.

Мисля си, че на него и на Домусчиев лекарите са по-начетени...

# 5 882
  • Пловдив
В-к Марица : лекар от Пълмед е човекът с положителен резултат, който не е пътувал в чужбина. Чакат резултатите на колегите му в болницата.
Изолирал се е и не е имал контакт с пациенти.

# 5 883
Понеже се пише, че лекарството на Домусчиев не било проверено от наще лекари и не било сигурно. По-назад пуснах линк, че Тръмп днес е казал по тв, че спешно одобряват лекарството и пускат масово производство за коронавирус.

Мисля си, че на него и на Домусчиев лекарите са по-начетени...

Казах ви аз, че Америка ще обере лаврите и че има лекарство. Дано не ни мъчат много и го предоставят по-дкоро, малко конспирацийка.

# 5 884
В мазето е ориза, в гаража са колите.

Домусчиев каза, че се старае да закупи въпросното лекарство и ще го даде на Щаба.

# 5 885
Има 3 нови ли? Защото на брифинга в 17:00 ч. бяха 107.

105 бяха на брифинга в 17ч.
Излиза случай в Карнобат, май там нямаше до сега.

# 5 886
В мазето е ориза, в гаража са колите.

Домусчиев каза, че се старае да закупи въпросното лекарство и ще го даде на Щаба.

В банките са кредитите, в easypay са сметките, в наемодателя са наемите, в аптеките са лекарствата, все оптимистични неща предстоят. Няма да се плашим.

# 5 887
  • София
Гладът вече е факт в някои сектори, няма да се чака години. Максимум месец - два и жертвите от глада ще надминат тези от корона вируса.
По-добре да ядат брашняна каша /ако се наложи/ и да са живи и драви, отколкото да имат осигурено меню от някоя болница!!! Аман от лигавщини! Хората войни са преживявали и да оцелявали без киноа и елда!

# 5 888
Излиза случай в Карнобат, май там нямаше до сега.
Дошъл от Банско.

# 5 889
  • София
Само припомням какво уточнихме вчера за Италия:
 ITALY: Italian media are reporting the change in active cases (a lower number) rather than the change in total cases (a higher number), representing it as "newly infected" when, in fact, it represents the "change in active cases." Newly infected, meaning the number of people who have tested positive to the virus in the last day, is the number shown on the table above, which corresponds to the change in total cases in accordance with the international standards set by the WHO and followed by all countries. The change in active cases (what Italian media label as "newly infected") is the result of the following formula: (newly infected) - (new deaths) - (new recoveries). All data, including total cases ("casi totali") is available on Italy's Dipartimento della Protezione Civile official repository

# 5 890
  • Там,където се събуждам щастлива.
Някой знае ли защо се изписва антибиотик? За пореден път го чувам за тестван човек с корона, който е започнал антибиотик. Не е в България.

# 5 891
А какъв бум на престъпността ще има, не ми се мисли.

# 5 892
Значи правилно съм купила Доместос, като няма спирт.
Ох, тая Пълмед ми е в черния списък, не съм учудена. Sad

# 5 893
  • София
Заради усложнения се изписва.

# 5 894
Вирусът ако не мутирал, ваксината била най-добрия подход.

Обаче ако мутира (това вече личното ми мнение) имаме две новини:

Лошата: ще трябва да продължим да си мием ръцете цял живот Joy
Добрата: без да искаме ще вземем да изкореним хепатит А, дизентерията, ротавируса и куп други невинни жертви.

Ми не е зле.

Общи условия

Активация на акаунт