COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 979 947
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 5 895
  • София
СЗО се отметна от предупреждението си за ибупрофена. След консултации и проучвания устанивили, че не вреди при инфекция с корона вирус.

https://www.n-tv.de/panorama/16-00-WHO-zieht-Warnung-vor-Ibuprof … icle21626512.html

Ама как ще вреди - всеки втори препарат е с ибупрофен. Фармацевтичните компании няма да позволят такова нещо. Не вреди - точка!

Напротив, повечето имаме преобладаващо продукти с парацетамол и предната версия беше по-благоприятна. Simple Smile
СЗО са достатъчно достоверен източник, нещата са динамични, не си мислете, че зад всяка дреболия стои конспирация.

Не съм наваксала още с всички отговори, но поствам няколко интересни неща:

Излезе проучване, което показва, че Lopinavir + Ritonavir не са достатъчно ефективни при хоспитализирани пациенти. Остава да очакваме останалите алтернативи да се справят по-добре. Ето проучването за който му е интересно: https://www.nejm.org/doi/full/10.1056/NEJMoa2001282?fbclid=IwAR0 … q2I7MiwF7yPBCEae0

Другото е ето това инервю на един лекар от инфециозна болница, което силно препоръчвам да прочетете. Много адекватен.
Основният проблем в българските болници няма да бъде толкова липсата на апарати, които се даравят/ купуват, а самата структура на болниците - необходими са изводи за кислород, към които да се включат тези апарати, които просто са ограничен брой. А най-големият проблем е липсата на лекари-реаниматори, които знаят как да ги поддържат, защото не е просто да зададеш нещо. Затова е много важно да удържим социалната изолация и да не стигаме до претоварване.
Докторът е оптимист и казва, че сме започнали мерките навреме и ако се спазват няма никаква нужда от допълнително затягане.
https://www.mediapool.bg/optimistichniyat-variant-e-da-se-varnem … X2VSFZAyQhRSh_mo0

Мангъров видях, че пак сте го коментирали. За мен е рядко неприятен тип, пак повтарям твърдението не му е грешно, трябва да придобием колективен имунитет, но начинът не е неговият. Щабът са прави за мерките, които налагат. Ако се съмнявате вижте интервюто по-горе.
Вчера четох в една затворена група на колеги и ми се изправиха косите от това, което споделяха....

За разходките повечето здраво се престаравате. Спазват се дадените указания - може да се излиза на въздух и разходка стига да не доближаваме други хора. Навсякъде в другите страни се препоръчва за добро здраве.

Последна редакция: чт, 19 мар 2020, 22:08 от Meredith_Grey

# 5 896
Много ми е мъчно за хората в Италия, ама много.
Да бяха им спрели сезона на ските си мисля, ограничения някакви след първите случаи.
Жалко, това е кошмар. Дано имат сили и не се отчаят.

Четох някаква статия с оплакване на онкоболен, че не бил допуснат в Софиямед, заради Домусчиев. Може и лъжа да е , затова не го сложих тук, но входа бил ограничен в тази болница и я пазят здраво май.

Друго се сетих и ме тревожи сега.
Нали 14-20 дни има период, в който да се прояви вирусът и даде симптоми.
Тета май пита защо децата са приети, като нищо им няма и не са си вкъщи.
Ами защото родителите са заразени , поне на последното детенце днес на 8г. бащата е болен и в болница.
Казаха, че има 10 деца заразени наши, не знам къде са.
Но..ако е 14 дни периода , то тези деца са били на училище и в контакт с други деца, които пък се прибират вкъщи при родителите си.
Това дете на 8г е ученик, къде е учило , ходило ли е на училище тук и къде, та те обикалят и по двора, в стола, в салона по физическо, на курсове ходят, на тренировки, в тоалетните на училището и където ходят после....това .....ако е толкова опасен вируса е страшна работа, че и учителите, чистачките, охраната, дори другите влизащи за нещо в училищата. То не е болно, но е заразно.
Другите деца също са в училищна възраст, нищо не се казва откъде са. Ами класът на това дете и другите, родителите на съучениците му също ...бе страшна верига се получава направо само от 1 болно дете.
Родителят е с колегите, ама може да работи с 10 , 20 ...може и 4 човека да са във фирмата. Но детето... Къде са ходили, как са се заразили...поне тези вериги да хванем иначе ще стане като в Италия. После няма значение кой откъде.
Може пък да са се върнали отнякъде заразени и това не знаем. Но, ако не са...то означава, че детето е било на училище за мен. Ваканцията им е от миналата седмица..няма 14 дни.

# 5 897
  • София
В мазето е ориза, в гаража са колите.

Домусчиев каза, че се старае да закупи въпросното лекарство и ще го даде на Щаба.
От човек, откраднал 55млн от само една приватизационна сделка и нарязал целия български морски флот, ли очакваш човещина? Айде малко по-сериозно.

Е айде сега! Домусчиеви са известни с щедростта си. Ето на Горанов цял апартамент дадоха от едното добро сърце, а ти така да се съмняваш. Сигурно дори подозираш, че Домусчиев е искал да каже, че ще ПРОдаде лекасрството на Щаба (на извънредна цена), но в бързината е пропуснал "про"-то. Но аз - не. Вярвам в доброто сърце на българския бизнесмен.

# 5 898
  • Пловдив
В-к Марица : лекар от Пълмед е човекът с положителен резултат, който не е пътувал в чужбина. Чакат резултатите на колегите му в болницата.
Изолирал се е и не е имал контакт с пациенти.

Мамма миа!
ужас направо! А от де ли го е лепнал?
Вече втори лекар заразен...

# 5 899
Броят на заразените в Германия надмина 15 000.

# 5 900
  • София
Разумният подход е от медицинска гледна точка да има готовност за тези 5%, които ще се нуждаят от болнично лечение, да има къде да се настаняват. В болници да влизат хора само в животозастрашаващо състояние. Животът да продължи нормално. Ако стоим разкрачени още един или два месеца, трябва да затворим държавата. Трябва да се работи. Хората стоят вкъщи и чакат да се заразят и после да умрат. Още веднъж казвам - това няма да се случи.

https://m.fakti.bg/mnenia/456458-doc-mangarov-pred-fakti-chast-2 … zoMXmHabN-7mxgUes

# 5 901
  • тук и там
Белгия-1795 общо,309 нови случая от вчера,21 починали.Не вървят и тук добре нещата,новите случаи се увеличават вече с по 300 на ден.Вчера бяха 286 нови или нещо подобно..
Даваха по новините болница в Италия.Масово хората не бяха дори в съзнание.Ужасно! Страшно е там!
 Пазете се, хора!

# 5 902
А това е само началото. Германия ще пострада според мен най много от вируса като бройка болни.
Броят на заразените в Германия надмина 15 000.

# 5 903
Просто е абсолютно апсурдно да си стоиш вкъщи с някакви симптоми и да си задаваш въпроса: "аз болен ли съм ?" и да няма кой да ти постави диагноза, а около тебе да щъка семейството.

Държавата трябва да предостави на населението възможност да се изследва, при това никой не кара държавата да плаща за това изследване.

Бързите тестове не били надеждни ? А ако проявиш симптоми и този бърз тест покаже, че си заразен, какво правиме ? Ако проявяваш симптоми, но те са в лека форма, то "трябва да си останеш вкъщи, за да не натовариш здравната система". А питат ли те вкъщи сам ли си ? Има ли възрастни хора около теб ? Кой пазарува от вашето семейство ? Трябва ли да пазаруваш за възрастните си роднини и да излизаш, излагайки др. хора на риск ?

В момента се правят толкова малко проби в БГ, че дълбоко се съмнявам, че сме със 110 доказани случая. Може да има една 0 отзад, това ми изглежда по-достоверно.

# 5 904

Мъжът, похвалил се, че е пробил блокадата в Банско, е намерен мъртъв в Русе
https://blitz.bg/intsidenti/mzht-pokhvalil-se-che-e-probil-bloka … o_news733951.html

Последна редакция: чт, 19 мар 2020, 22:14 от bubanka

# 5 905
Софиямед не е блокирана заради Домусчиев. А заради лекаря който е във Велико Търново. Днес го обясни Мутафчийски... Ама важното е да оплюем някой.

# 5 906
Какво значи 1m pop в последната графа?

# 5 907
  • София
Аз вече обявявам бойкот на всеки, който се появи по телевизията и започне да ми говори за сто хиляди неща относно дезинфекцията! Двамата тази вечер с белината ме депресираха здраво, ще ми докарат ОКР накрая. Още малко на вратата трябва голи да се събличаме и да влизаме в кабина за дезинфекция. Както каза Мангъров тази сутрин - някой много филми е гледал (ама не съм аз).

# 5 908

105 бяха на брифинга в 17ч.
Излиза случай в Карнобат, май там нямаше до сега.
110 бяха към 21ч.

# 5 909
Нулите са две според мен.

Утре ще проверяват имаме ли излекуван!

Общи условия

Активация на акаунт